Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Társadalmi egyenlőtlenségek?...

Társadalmi egyenlőtlenségek? Nem értem.

Figyelt kérdés
Nem rég akadtam rá egy oldalra,és kamasz fejjel nem értek valamit,ugye a mi anyagi helyzetünk abszolúte nem valami fényes,de rájöttem,hogy fényesebb mint azt el tudnám képzelni,ráakadtam egy oldalra ahol mindenféle cuccokat csereberélnek akár kajára is (1kiló cukorra,1 liter olajra....) és teljesen elborzasztott,már az is,hogy ők (ami elég sok ember) szó szerint napról napra élnek,akkor a középiskolás osztálytársaim 95%-ának hogy-hogy megvan a lehetőségük,hogy mindenféle csilivili Converse,Bershka,ZARA,DC ruhákban,Converse cipőben és okostelefonokkal járkálnak,úgy,hogy délutánonként gyros-ozni járnak?Természetesen nem mindenki élhet szerény életkörülmények között,de ezt nem értem!
2012. jún. 25. 00:33
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
15/f
2012. jún. 25. 00:34
 2/14 anonim ***** válasza:
Pontosan mi is a kérdésed?
2012. jún. 25. 00:38
 3/14 A kérdező kommentje:
Hogy lehet az,hogy egy 14-15-16 éves gyerek aki nyilvánvalóan nem dolgozik,100% márkás cuccokban járkál,de egy felnőttnek akinek munkája van,még ételre sincs pénze? (Most nem bírok máshogy fogalmazni)
2012. jún. 25. 00:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Na végre sikerült megfogalmazni érthetően..."Hogyan lehetnek ekkora társadalmi egyenlőtlenségek"?
2012. jún. 25. 00:51
 5/14 anonim ***** válasza:

A mai tizenévesek el vannak cseszve. Ő nekik csak ebből áll az élet, hogy drága ruhákban járjanak és mindig csak szórakozzanak. Ez főként nem csak az amerikai filmeknek köszönhető, hanem a magyar államnak, hogy nincs katonaság, nem teremt munkahelyeket és a fiatalok nem látják a jövőjüket az országban. Persze van elképzelésük, hogy mik szeretnének lenni. Ez által a jelennek élnek és nem tervezgetnek, mert tudják, hogy felesleges. Amíg a szülők adnak nekik zsebpénzt addig nincs gondjuk. Én éppen ma gondolkodtam ezen és arra a döntésre jutottam, hogy ha lesz gyerekem és ő is ilyen kallódó lesz, akkor elküldöm nyáron dolgozni. Tudja meg, hogy a szülei milyen nehezen keresik meg a pénzt és ebből szűrje le, milyen is valójában az élet.

Azok akik mély szegénységben élnek, nem tudnak kitörni. Nekik állandóan tervezgetniük kell, hogy lesz-e étel a hónap végére. Főként akkor okozz gondot, amikor gyereke is van. Ilyenkor jönnek az, hogy "ma inkább éhezem, hogy a gyerekem jól lakjon" helyzetek. Ha ilyen előfordulna minden háztartásba legalább egyszer, akkor a mai fiatalok megértenék a szegénység és a jómód közti különbséget és ahelyett, hogy elmennek szórakozni inkább vennének ételt egy nélkülöző családnak.

Nem régiben olvastam egy cikket egy újságban és egy idős asszony írta, hogy a házat elviszi a bank, ha nem fizeti ki a tartozását. Nincs akihez forduljon és elkeseredésében levelet írt a 100 leggazdagabb magyarnak, hogy segítség ki őt. Persze egyik sem válaszolt. Hogy miért? Képzeld el, hogy sok pénzed van és mindent megvehetsz. Az emberek tudják, hogy pénz lapul a bőröd alatt. Egy nap ír neked egy idős nő, hogy segítsd ki őt. Te mit tennél? Gondolom egyből segítenél neki. De ott a hátulütője, hogy ha kisegíted, akkor mások is segítséget fognak kérni tőled és tudod, hogy nem fogsz tudni mindenkinek segíteni vagy nem akarsz mert már annyira idegesítenek az emberek téged. Persze nem azt mondom, hogy mindenki aki gazdag nem segítőkész. Segítenek ők is, de nem jött ment embereknek, hanem alapítványoknak utalnak jelentős összegeket.

2012. jún. 25. 01:13
 6/14 anonim ***** válasza:
Ilyen a társadalmi rendszerünk. Egyesek szépen keresnek, mások szerény jövedelemmel rendelkeznek, megint másoknak nincs munkájuk. Sajnos meglehetősen sokan tartoznak ez utóbbi csoportba.
2012. jún. 25. 01:14
 7/14 anonim ***** válasza:
Így már máshogy hangzik. Magyarországon a rendszerváltozásnak köszönhető. Megszűntek a gyárak, az emberek munka nélkül maradtak. A bezárt gyárak közelében élő emberek a házaikat nem tudták eladni, mivel nem vette meg senki. Ez által nagyon lemaradtak pénzügyileg. Kitörni nem tudtak, mert ahhoz is pénz kelletett. Hiába vannak ingyenes szakképesítések vagy a lustaság vagy az anyagi helyzet miatt nem mennek el ilyenekre. :/
2012. jún. 25. 01:20
 8/14 anonim ***** válasza:
31%

Mit nem értesz, nagyon egyszerű a képlet. Nézd meg, hogy minél szegényebb, minél tanulatlanabb egy nép(réteg,) annál több gyereket szül. Totálisan esélytelen, hogy ezeket a gyerekeket normálisan tanítassa, külônórákra vigye, tehát kinevel a társadalomnak néhány újabb szegény embert. Ezzel szemben nézd meg a jómódúakat: csak egyet, max. kettőt szülnek, de annak a gyereknek mindene megvan, a márkás ruhák, a drága kütyük, meg a sok zsebpénz.

És akkor miért kell elítélni azokat, akiknek a szülei nem "lesz, ami lesz, szarok bele" alapon potyogtatják az utódokat, hanem átgondoltan? Mit tehet arról az a kamaszgyerek, hogy sok prolinak csak odáig terjed a gondolkodása, hogy neki babó kell, de közben se munkája, se végzettsége, se szakmája, se lakása, se félretett pénze, mégis szült? Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa és minden gyerekért a saját szülei felelősek. Nehogymár a családok a megélhetési gondjaikat idegenek nyakába varrják, milyen jogon? Sok nő inkább kivárja, amíg 30-36 éves lesz, mert addigra megvan a diplomája, nyelvvizsgája, stabil munkahelye, bankszámlája sem soványka, tehát nyugodtan bevállalhatja végre a babát, ezalatt a gimnáziumi osztálytársnői már tizenéves gyerekekkel jajveszékelnek, hogy nincs mit enniük. És elvárnák, hogy a megfontolt nő adakozzon nekik, mert "gazdag". Szerinted ez igazságos?

2012. jún. 25. 01:32
 9/14 anonim ***** válasza:

1.32

Nem, nem ilyen egyszerű a képlet. Sokszor azok a gyerekek villognak márkás holmikkal, akiknél hó végén már csak vajas kenyér kerül az asztalra.

2012. jún. 25. 01:45
 10/14 anonim ***** válasza:

8/9. Te biztosan nem prolik gyereke vagy! Arról pedig fogalmad sincs,hogyan él az emberek többsége!

Akinek a gyereke márkás ruhákban jár,többsége nem tisztességesen jutott a vagyonához. De ha igen,akkor is nagyon félreneveli a gyerekét,ha mindent megad neki. A gyerek nem tanulja meg,hogy a pénz nem a bokorban terem,hanem dolgozni kell érte! Felelőtlen felnőtt lesz belőle!

2012. jún. 25. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!