Utánvétellel adtam fel egy csomagot, de már 2 napja átvették és még mindig nem jött meg a pénz. Kezdhetek aggódni?
Figyelt kérdés
Már egyszer előfordult velem, hogy vagy rosszul lett kitöltve a szelvény, vagy a posta hibázott és a címzett kapta meg a csomagot is és a pénzt is.2012. jún. 8. 12:28
11/19 A kérdező kommentje:
Holnap hozhatják, vagy hétfőn lesz rá esély legközelebb?
2012. jún. 8. 15:05
12/19 anonim válasza:
Nekem általában több, mint 2 munkanap, amíg megjön a pénz.
13/19 anonim válasza:
Nyomkövetést lehet nézni a posta honlapján? Hol?
14/19 A kérdező kommentje:
itt:
Szombaton szerinted hozhatnak pénzt? Nagyon remélem, hogy megkapom. Ha nem akkor remélem, hogy korrekt az, akinek elküldtem és elküldi a pénzt.
2012. jún. 8. 15:17
15/19 anonim válasza:
Köszi.
Tulajdonképpen itt a postás nem adja oda addig a csomagot, amíg el nem veszi a pénzt. Nem a másik partner korrektségétől múlik, mert addig nincs csomag a kezében. Így működik az utánvét. Szerintem szombaton nem hoz a postás utalványt.
16/19 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem adja oda. Viszont előfordult már velem, hogy kifizette a címzett a csomagot és pár nappal később visszavitte neki a posta a pénzt. Így a csomagot is ő kapta és a pénzt is. Ettől fosok, hogy ez mégegyszer előfog fordulni.
2012. jún. 8. 17:24
17/19 anonim válasza:
De miért vitte vissza a posta neki a pénzt? Hát a postának elszámolási kötelezettsége van feléd! Ha te magadat írtad az utánvételi összeg címzettjéhez, akkor nem viheti a csomag címzettjéhez a pénzt! Vagy ha ez így volt és a posta hibázott, akkor kártérítést kérhettél volna. Persze ha ez volt az az eset, hogy nem magadat írtad be, mint a pénz címzettje, akkor ott te hibáztál. De itt azt írod, hogy magadat adtad meg. Akkor nem adja oda a postás a csomagcímzettnek a pénzt!
18/19 A kérdező kommentje:
Most magamat adtam meg. Akkor nem én adtam fel, hanem az egyik rokonom, tehát nem tudom hogy lett kitöltve. Ezért nem tudom, hogy a szelvény volt-e a rossz, vagy a posta hibázott. De elég gyökér volt az üzletfelem. Hiába írtam, hogy küldje el a pénzt, nem válaszolt.
2012. jún. 8. 21:35
19/19 anonim válasza:
Én feladtam egy csomagot, (20 percbe telt mire a postásnő ki tudta tölteni a gépben az utánvételes címzést!), másnap már írta a címzett, hogy megkapta és ki is fizette!!! Ennek 1 nap múlva 1 hete lesz és még mindig nem jött meg a pénzem!!! Kezdek aggódni, hogy nagy gondok vannak a postán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!