Ha lejár a gyesem esetleg elmehetek munkanélkülire?
Ha volt előtte munkaviszonyod igen. Sőt olyat is lehet csinálni, hogy ha a férjed veszi át a gyest munka mellett, mert ő is korlátlanul dolgozhat mellette és te elmész mnélkülire. Én most ezen gondolkodom. Így nem kell megvárni a gyes végét.
De gyerekápolási táppénzre a gyes miatt a férjed lesz jogosult, és gyes mellett a táppénz minimálbér után jár, bármennyit is keres. Meg hát nem mellékes hogy az ő munkahelyén se nézik jó szemmel ha sokat lesz betegállományba a gyerekkel, ha jár ha nem a gyerekápolási táppénz. Bár igaz míg te mellette munkanélkülin leszel nem lesz gond a betegséggel a kicsivel, bár ne legyen beteges, de ha találsz munkát téged nem fognak új munkahelyen elengedni, pláne próbaidő alatt, illetve ha a férjednél van a gyes akkor meg el sem mehetsz a gyerek jogán te a gyerekkel, csak saját jogodon mehetsz táppénzre már ha kiír téged az orvos magad miatt.
Ezeket gondold át. Ha van rá lehetőséged, akkor legalább fél napra vidd a kicsit bölcsibe, hogy ha te elmész mnélkülire ő nagyjából beszokjon, meg hát baci ügyben megszokja a közösséget. Mert ha netán úgy jársz mint én hogy három hónap kellett hol itthon hol nem hogy mostmár két hetet tudjon egyfolytában járni, akkor a férjed nem tud gyesről állandóan táppénzt kivenni rá, és ha te találsz hamar munkát nem tudsz vele otthon lenni. De ha a férjed átveszi a gyest, te mnélkülin leszel és nem találsz egy jó darabig munkát de a gyerek járhatna fél napig bölcsibe a bacik miatt is akkor mire te találnál munkát klappolna minden és addig is te otthon tudsz maradni a kicsivel, de a gyes is meglenne.
De azért remélem ha nem is tudod beadni fél napra akkor mikor beszoktatod könnyen fog menni és nem lesz beteges és hogy hamar találsz munkát majd és minden sokkal egyszerűbb lesz mint nálunk. Sok szerencsét, kitartást!
Figyelj!!!!!!!!!!Amig nem tudod hogy miért kérdezünk vmit miért szólod le a másikat????Intelegencia szinted=0
Amúgy meg nem mintha érdekelne az ilyen emberek véleménye de nem tudok elhelyezkedni mert egy kis faluban lakunk Párom reggel 10-töl este 10-ig dolgozik igy Ö nem tudna vigyázni a kisfiainkra amig Én dolgozok!Gyesem februárban lejárt kisfiam meg majd csak december,január környékén mehet óvodába mert már fél éve készülünk egy mütétre csak állandóan meg betegedet és ezért el lett halasztva mindig!
A pénz meg kell!!!Gondolom Te is abból élsz,nem?
Amúgy meg 12 éves állandó munkaviszonyom van/volt szülés elött!!!!
Ne foglalkozz az ilyen emberekkel. Örülök, hogy neki tök jó az élete és hipp hopp talál munkát. Adjon neki az Isten még sok sok jót az életben, hogy legalább neki könnyű legyen. Bár igaz megtaníthatná egy kis szenvedésre is hogy ne támadjon mindjárt ilyen könnyelműen, na de ilyeneket én nem szeretek kívánni senkinek.
Nagyon sajnálom, hogy a kisfiad ilyen beteges. Én tudom milyen, mikor mennél dolgozni, de nem tudsz, mert mire alakulna valami a gyermeked megint beteg. De nem olyan szimpla betegségről van szó, hanem olyan elhúzódóról. Mikor már hónapok óta otthon dekkol az ember és se jobbra se balra nem tud lépni. A férjére nem tudja bízni, mert dolgozik reggeltől estig, másra megint nem mert nincs kire. Pénze nincs bébiszitterre, még ha dolgozna se lenne. Bölcsibe nem tudja adni, mert így hogy. Ha olyan betegsége van meg amúgy is még rosszabb lenne a gyerekközösségi bacitól.
Ördögi kör!
Amúgy is nehezen veszik fel az anyukákat, mikor kicsi a gyerek, mert állandóan beteg állítólag, pedig van erre sok kivétel is, tapasztalat, bár nálunk sem jött össze sajnos elsőre simán. De mostmár alakulunk. csak épp közben kikötnek mindent, de majd lesz valahogy.
De igazából itt még az embereket se veszik fel az országba dolgozni, hát még az anyukát, hát még elhúzódóan beteg kisgyerek anyukáját. Pláne falun, falu közelébe.
Nagyon nagyon nehéz ez az egész! De csak az tudja aki benne van!
De amúgy én voltam az első válaszoló és amint írtam, nem muszáj megvárnod a gyes végét, vagy mivel a fiad elhúzódóan beteg és időt szeretnél nyerni, akkor megvárod a gyes végét és aztán ha addig nem sikerül semmi munka, mert abban biztos vagyok hogy próbálkozol ahol lehet, akkor elmész munkanélkülire. A munkaviszonyod is megvan, úgyhogy szerintem nem lesz gond. Vagy úgy csinálod ahogy írtam az elején, hogy átadod a gyest és mnélküli stb, de akkor ha a fiaddal gondok lesznek még, remélem nem, de ha igen akkor úgy meg elfogy az idő hamar.
De amúgy ha a fiad helyrejön, és az oviban is minden rendben lesz, akkor munkát legfőképpen ismerősökön át próbálj találni, mert annak van a legnagyobb esélye. Ha mást nem menj öreg nénikhez takarítani, segíteni az is több a semminél. Kívánom, hogy hamar meggyógyuljon a kicsi és bírja, szeresse az ovit egészségileg, meg amúgy is! Addig is kitartás! Az ilyen gonosz emberekkel meg ne foglalkozz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!