Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Ha tulajdonos vagyok egy...

Ha tulajdonos vagyok egy cégben (50%) és azt szeretném hogy megszűnjön a munkaviszonyom ebben a cégben, utána elmehetek munkanélkülire?

Figyelt kérdés
a társam viheti egyedül a céget,ha kiléptem?
2010. júl. 21. 17:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki tulajdonos, az nem jelent munkaviszonyt is.

Ha munkaviszonyban vagy saját cégednél /mert ezt lehet/, akkor azt a munkaviszonyt meg lehet szüntetni.

2010. júl. 21. 18:09
 2/3 A kérdező kommentje:
és ha a munkaviszonyt megszüntetem ,akkor igényelhetek munkanélkülit?ha tulajdonosként maradok a cégben és nincs munkaviszonyom akkor a cégnek kell utánam fizetni valamit?
2010. júl. 21. 20:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha csak tulajdonos vagy és sem alkalmazott, sem ügyvezető, akkor a cégnek nem kell fizetni utánad semmit, max. osztalékot, ha úgy döntötök. De szerintem beszélj a céged könyvelőjével, ő biztos jobban tudja
2010. júl. 23. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!