Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek most? Ez az egész...

Mit tegyek most? Ez az egész nekem olyan megalázó.

Figyelt kérdés

19éves lány vagyok, sminkesként tanultam, imádom. tudom tudom ebből nem lehet megélni, de azért próbálkozok vele, vagyis inkább pénzt keresni belőle ha már tanultam.

Nos itt ahol lakom benne vagyok 1 "csapatban" ezt mi hoztuk össze, van körmös, ruhás, dekoros és én.

Az elején még oké volt, közösen dumáltunk meg mindent a csajokkal, de valami változott...

Mindenkinek van face oldala, és megosztogattuk 1más munkáit, de egy idő után fura volt, hogy én osztom más munkáit, az enyémet meg senki.

A történethez hozzátartozik, hogy már csináltuk egy amatőr fotózást-profi géppel, és nyomattunk kb 200 színes-brossurát fejenként, kb 10ezer forintomba került. De mégis a körmös sír, hogy jaj neki kellenek képek, hogy tudjon rakni az oldalára hogy legyen vendége! Elmondom, hogy a körmösnek hetente legalább 10-15körmözése van, neki van a legtöbb vendége. De nem irigylem tőle. de az érdekes hogy én még eddig egy a 3hónap "együtt" mlózá alatt kb 2vendéget kaptam tőlük vissza. Magyarul nem is foglalkoznak velem. És multkor is volt egy fotózás, és a körmös csaj az orrom alá dörgölte h vmi biztos gázul csinálok, neki bezzeg van vendége. És hogy őt fbn is lájkolják...nagyon rosszul esett. És mt csinálok rosszul? Van fb oldalam, sok képpel, én is rakok ki akciókat, és van egy igényes weboldalam, plusz szórólapokat gyártok ballagásokra, meg ilyenek. Teszek azért h reklámozzam magam! de semmi:(

Meg kérdem én milyen csapatmunka az hogy ők 3an leállnak beszélgetni és mindent eldöntenek helyettem, meg se kérdezik a véleményemet.

Tegnap meg látom facebookon hogy 3aasba töltötték a délutánt, mert körmöztek meg beszélgettek és van róluk pár kép... érdekes... kicsit kiközösítve érzem magam, holott nemis nyitottam ki a szám, h szólok.

Szóval szívem szerint lelécelnék tőlük, mert ez nekem fura, meg rosszul esik, ez nem csapamunka.

De ha meg otthagyom őket, nem-e kezdik el terjeszteni rólam h "szarul dolgozik és tök igénytelen sminkes, ne menj hozzá" Bár...igy sincs munkám.

Utálok tőlük függni, de ez az állapot se oké, hogy ez a nagy csapatmunka h le se sz*rják a másikat, és 3an elvannak...és a körmös meg ilyen amilyen.

Most akarnak még 1 fotózást, nem értem minek, a körmös könnyen van csinál 1 körmöt fent van 1hónapig,a ruhásnak már régóta megvannak a ruhái, a dekorosnak az anyagai. De én kb 2-3 sminket muszáj vagyok ruhánként felkenni, és sajnálom elpocsékolni a 80ezres sminkcuccaimat, a semmire, mert már van vagy 100 képem vendégem meg egy se. És h ezt mondom a csajoknak lehülyéznek h én vagyok a béna.ű, és erről én tehetek.

Nem panaszkodom ne hordjatok le csak ez az egész nekem olyan megalázó, h keresztülnéznek rajtam, úgy szeretném a látnák h nekemis van vendégem de nincs:(

És most terveznek fotózást, nemtudom minek. És ők 3an eldöntötték mi lesz nekem ki se kérték a véleményem .

Mit csinálok rosszul h nekem eddig 3-4hónap alatt max 2 vendégem volt?:( Mit lépjek velük szemben semmi 5letem:((

2012. jún. 6. 09:09
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%

Amit én tennék a helyedben:

Több képet csinálnék.

Felkeresném a barátnőim, osztálytársnőim, felkérném őket modellnek. Sőt sminkelés közben kideríteném nekik mi tetszik, mik az ő igényeik! Ezzel felmérheted a "piacot".

Ha megvannak a képek egy kicsit retusálnék. Pl. photoshoppal

ha annyira nem mennél bele akkor pain.net-tel, corellel vagy ami van és rétegeket tudsz kezelni vele. Nem kell nagy csalás csak kicsit feljavítod a képminőséget.

Ha van modelled akkor tudsz gyakorolni is.

A hirdetés:

Érdemes olyan helyeken próbálkozni ahol erre általában van igény. Pl menyasszonyi ruhaszalon, vagy fodrász üzlet. Virágárusoknál, papírboltnál a ballagókat megcélozni.

De csinálhatsz élő reklámot is. Felkérsz egy diáklányt ,hogy jelenjen meg a te sminkedben ballagás előtt. Erre páran rá szoktak harapni ha tényleg szép a munka.

Aztán a weblap: legyen összeszedett átlátható. Lehet egyszerű is, de legyen megnyerő, sugározza a porfizmust, keltsen jó benyomást. Legyenek a menüpontok átláthatók.

Ezek pl. tetszenek:

[link]

[link]

[link]

És ami a legfontosabb! A honlapon érdemes fejlécnek kitenni egy szép, retusált munkát. Valami különlegeset!

2012. jún. 6. 16:28
 32/40 A kérdező kommentje:
köszi, utolsó wáóóóó tök sokat segítettél!! kösziii:)))
2012. jún. 6. 16:38
 33/40 anonim ***** válasza:

Olyan világban élünk, ahol fel kell venni a ritmust és teljes mellbedobással küzdeni azért ami a legfontosabb.

Nem lehet várni a sültgalabot... el kell menni vadászni.

Neked is össze kell gyűjtened a vevőkört.

Pl. kimehetsz gyereknapkor arcfestőnek.

A másik az árak. Néztem az áraid és összehasonlítottam egy befutott sminkesével, nos... olykor a te árad meghaladja a veteránét.

Minden szakmájában kezdő ember, alacsonyabb bérrel kezd. A cégek így kompenzálják a tapasztatlanságát. Neked is ezzel kell kompenzálni a tapasztatlanságod.

Az árban legyen kevés a haszon. És legyen jóval olcsóbb egy profinál.

Pl gyerekarc festésnél melyik az az őrölt szülő aki kiad 2000 Ft-ot egy festésre? Sok anya a gyerekér alig bírja felnevelni... én max. 1200 Ft-ig mennék el. De úgy nagyjából 500-800 Ft tartományban "éri" meg kifesteni a kicsi arcát.

Fel kell mérned a vevőkör igényeit. Mennyi hajlandóak áldozni erre és ahhoz mérten belőni az áraid.

Érdemes diák kedvezmény biztosítani, mivel sok diák nem engedheti meg magának az 5000 Ftos havi zsebpénzéből (már aki kap), hogy 4300 Ft-ot csak úgy sminkre költsön. Akkor inkább kisminkeli magát.

Esetleg csinálhatnál kérdőívet ahol felméred, hogy mennyit hajlandóak fizetni egy szép sminkért.

Szóval elsősorban gyakorlás és igényfelmérés. Tudom egy csomó energiát és anyagot ebbe bele kell adni, de minden "vállalkozás" deficites az elején. Amíg az emberek rá nem kapnak.

És ha rákapnak és azt mondják érdemes hozzád járni, akkor szép lassan növelheted az árakat. Úgy, hogy ne legyen szembetűnő.

Nem ártana olvasgatnod a vállalkozásokról pár könyvet. ;)

2012. jún. 7. 08:30
 34/40 anonim válasza:

Ezennel megragadom az alkalmat, hogy válaszoljak a fenti kis szösszenetre, ugyanis ÉN VAGYOK AZ A BIZONYOS KÖRMÖS!

Teljesen értetlenül állok a fent leírtak felett.

Előszőr is: ez a csapat azért jött létre, hogy egymást segítsük, fotózásokat, reklámokat készítsünk, ebbe mindenki bele egyezett, tehát már az első pillanatban azt mondhattad volna, hogy kösz nem érdekel fotózás, erre nem pazarlom az anyagomat, nem fogok hírdetni stb...

Ugyanis pont te voltál az aki nem volt hajlandó reklámozni a többieket, kb. 2 hetente letörölted a facebook oldaladat, miközben mi egyfolytában hirdettünk téged a saját oldalainkon, SŐT osztottuk a mi vendégeinknek a te kuponjaidat ezzel szereztünk neked jó pár kuncsaftot, amit te most itt letagadsz, ezzel szemben te nemhogy kuncsaftot nem küldtél, de még hirdetni sem hirdettél minket.

Úgy nem lehet szájról - szájra elterjedni, hogy bevállalsz egy munkát x összegért és utána mikor befejezed a dupláját kéred el, ez nem tisztességes!!!!!!!!

Értetlenül álltunk a hisztijeid előtt, miszerint téged senki nem lájkol és hogy hülye csajok vannak az ismerőseid között ezért törlöd állandóan magad, mert szerinted teljesen baromság ez a hirdetés.

A prosiban is szerettél volna benne lenni, amit most sérelmezel, hogy fejenként 10.000 forintba került. Mi azt a mai napig osztogatjuk, úgy hogy te is benne szerepelsz.

Külön az oldalamon is folyamatosan reklámoztam, hogy minden köröm mellé jár a kuponod!!!! Gondolom már ez sem igaz...

Mindenki észrevette a fotózáson is, hogy valami problémád van velem, de nem értjük a mai napig, hogy mi, mivel mindig bátorítottunk, dícsértünk stb.

A legutóbbi fotózásra mondhattál volna akár nemet is, mivel mindenki levette, hogy sajnálod az anyagot ez a képeken is látszik, alig van valami a modellen, ha akarod ide szivesen belinkelem, hogy mindenki lássa miről beszélünk.

Különben sem értem, ezt a mondatot: "a körmös sír, hogy kellenek a képek"

miről beszélsz??? mi mindannyian szeretjük a fotózásokat , kellemest a hasznossal.

NEKED LETT VOLNA A LEGNAGYOBB ESÉLYED EGY FOTÓZÁSON, HOGY BEMUTASD A TEHETSÉGED!!!!

Akár 20 képenként megállíthattad volna a fotóst, hogy új sminket tegyél fel, új arcot varázsolj a modellnek. Mivel te sajnálod az anyagot referenciára, meg kitörlöd magad a hírdetésekből, oldalakról ezért nem értem, hogy akarsz vendégeket szerezni, fotók nélkül????!!!!!!!! HANGSÚLYOZOM EZ NEM VOLT KÖTELEZŐ, TE AKARTÁL OTT LENNI

Ne haragudj meg, de gyerekes a viselkedésed, szerintem neked ehhez még fel kell nőni...

Ezt hűen tükrözi a sérelmed az iránt, hogy a lányok feljöttek hozzám miközben a dekoros testvérének körmöt készítettem és készült rólunk közös kép, aláírásként pedig a közös nevünk. Egyikünket sem zavarta volna, ha a másik 2 vagy 3 tag közös képen, közös néven szerepel.

Sosem mondtuk, hogy szarul dolgozol, SŐT mindig dícsértük a munkádat!!!!

Amit a fotóssal műveltél az meg egyenesen botrányos! Átlinkelte mit írtál neki és utána tiltottad őt is meg engem is.

Ugyanazokat a képeket láttad te is mint mi, egyedül nekem nem volt még kész képem mégis akkor is meggyanúsítottad, hogy én vok előtérbe helyezve, és úgy csináltál mintha mi több képet látnánk... :/

Száz szónak is egy a vége: Ezennel megkérünk, hogy fejezd be a hazudozásokat!

2012. aug. 30. 20:17
 35/40 anonim válasza:
Azt a mindenit. Utolsó, akkor ezek szerint az egész, amit itt előadott nekünk, csak kamu volt? Műhiszti?
2012. aug. 30. 21:08
 36/40 anonim ***** válasza:
Jó, most higyj az egyik névtelennek vagy a másik névtelennek... :D
2012. aug. 30. 21:19
 37/40 anonim válasza:

Kamu, igen :/

Sajnálatos, hogy ilyen van...

2012. aug. 30. 21:24
 38/40 anonim válasza:
Névtelenek ide vagy oda, kíváncsi vagyok, na. :D
2012. aug. 30. 21:26
 39/40 anonim válasza:

Sziasztok! Én a fent említett dekoros vagyok. Sajnos a fent írtakkal én sem igazán tudok egyetérteni. Sajna ma nincs olyan vállalkozás, ami 1-2 hónap alatt beindul és "milliomos" lesz belőle az ember. Ehhez idő és türelem kell, akinek nincs az ne kezdjen vállalkozásba. Mi folyamatosan reklámoztuk őt,megosztottuk, "like"-oltuk a dolgait,már ha volt mit (róla ez nem igazán volt elmondható). Mert az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy Ő nem fotózta a munkáit, nem töltött fel új képeket,így nem is volt mit megosztani vagy ha mégis, akkor néhány órán belül törölte és tőlünk is ezt kérte. A sminkes oldalát is időről időre törölte. Így ezt sajnos nem lehet. A mai világban, amikor ekkora a verseny elengedhetetlen, hogy az ember márkás termékekkel dolgozzon és ne sajnálja az anyagot. :( A fotózások alkalmával mindenkinek adott volt a lehetőség, hogy a legjobbat mutassa meg magából és mindenki mondhatta, hogy ő a részéről milyen képeket szeretne látni... A fotózás pedig nem volt kötelező,azt meg mindenki tudta, hogy egy nyomdában készített,igényes szórólapnak költségei vannak és ezt mindenki vállalta is...

A szórólapról annyit,hogy egyenlőre senkinek nem hozott plusz munkát,mivel sajnos elég későn kezdtük el terjeszteni az esküvő szezon szempontjából, így annak valószínűleg jövőre lesz eredménye. Annak ellenére, hogy ő szó nélkül lelépett a prospektus által mi azóta is reklámozzuk őt...

2012. aug. 30. 21:50
 40/40 anonim válasza:

Szia!

Nem olvastam a válaszokat, így bocs, ha ezt már írták, de:

Én kozmetikus vagyok (igaz, hogy kisvárosban), de nálunk CSAK sminkeshez senki sem jár. Alkalomra, esküvőre, fotózáshoz, portfólióhoz, ballagásra, etc., rengeteg minket csináltam már (több, mint 10 éve dolgozom), és a nagy részük saját vendégem volt.

El kéne végezned a kozmetikus iskolát (de nem valami gyorstalpalót, hanem rendeset), és meg ne bántódj, de a sminkjeiden is van még javítanivaló bőven, nem szépek a munkáid. Nem hiszem, hogy a kolléganőid rontanák a boltodat, hiszen az nekik sem jó, sőt. Ha nem írod, hogy ezt tanultad, eszembe nem jutott volna, hogy a megadott link egy profi oldala. Nem elég a drága felszerelés, ha nincs mögötte tudás. Vegyél olcsóbb anyagokat, és azokkal gyakorolj magadon, barátnőkön, családtagokon.

Ha akarod, menni fog.

Minden jót!

2012. szept. 1. 11:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!