Lehet e tenni valamit a másik boltos ellen?
Figyelt kérdés
Évek óta kisállatkereskedésben dolgozom.VÉgre eljött az idő és nyitottam egy saját üzletet.Szerencsére nem megy rosszul,de sajnos akadt egy kis problémám.Két üzlettel az enyém mellett egy gazdabolt található.Mielött megnyitottam volna,már árult állatos kiegészítőket de nagyon elhanyagolható mértékben.Mióta megnyitottam,gusztustalan módon megsokszorozta az árukészletét.Kalitkákat ketreceket állateledeleket tart...minden félét amit én is mint állatkereskedés, állatokat kivéve.Mivel neki nem ez a profilja így nagyon olcsón árulja őket,hiszen ő nem ebből él,hanem a gazdaboltos kínálatból.Szeretném tudni hogy ez ellen nem lehetne e tenni valamit,mert nem tartom jogosnak hogy ő is árulhat ilyeneket,mikor nem is ért hozzá.Sok vásárlónak az ár az elsődleges szempont és nem az hogy hozzáértő helyen vásároljon.Most próbálok jobb helyen üzletet keresni és elköltöztetni a boltot,de sajnos ez nem könnyű.Lehet ilyenkor tenni valamit?????2009. júl. 1. 10:18
1/3 anonim válasza:
"nem tartom jogosnak hogy ő is árulhat ilyeneket,mikor nem is ért hozzá."
Remélem te is érzed, hogy csak olyan mondvacsinált indok. Nyilván jogosan árul ketrecet, hiszen semmi nem tiltja, hogy ezt tegye. Az, hogy ezzel a te forgalmad csökenti más tészta, az üzletben nem ritka a verseny, ezt el kell fogadni, vagy ne vezess boltot.
2/3 A kérdező kommentje:
úgyérzem egy gazdabolt és egy kisállatkereskedés között van külömbség....kéne hogy legyen!
Lassan már az újságosnál veszünk hajszárítót????
Persze hogy van konkurenciája az üzletnek,de szerintem kéne szabni egy határt hogy ki mit árulhat...mindegy...majd ha pórul jár az ember akkor rájön!pl ha olyan helyen veszel halfertőtlenítőt ahol nem értenek hozzá és kipusztul az egész akvárium....
2009. júl. 1. 14:45
3/3 anonim válasza:
a helyileg illetékes önkormányzat , kereskedelmi osztályán utána lehet nézni, hogy az engedélye alapján jogosult-e ezen termékek forgalmazására. Ha igen, akkor semmit nem tudsz ellene tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!