Eladtam a lakásom. Készpénzben megkaptam az előleget ami 10 %. A többit az ügyvéd jelenlétében akarva utalni a vevő. Mennyire bevett szokás ez? Hiszen utalt összeg csak 2-3 nap múlva ér a számlámra?
Többnyire így megy,hogy kapsz egy foglalót,és utána a megbeszélt határidőig a vevő vagy ügyvéd előtt átadja készpénzben a többi összeget vagy ügyvéd előtt átutalja a számlájáról a te számládra a pénzt.
Nem mindenki szeret pár millióval a zsebében sétálni,és nem is igazán ajánlatos. Szerintem teljesen korrekt így.
Ha aggódsz akkor az átutalásról kérhetsz bizonylatot.
Akkor írjátok meg úgy a szerződést, hogy neked igazolni kell a pénz megérkezését a további intézkedésekhez.
Amúgy ilyet még nem is hallottam, hogy utalást visszamondani...
szerintem ilyen esetben gond nélkül vissza tudod perelni a lakást plusz kártérítést. ez olyan lenne mintha odaadná a pénzt, de amint elfordulsz, egy zsinóron kirántja a zsebedből.
szerződésben legyen benne, hogy a pénz megérkezése, számládon való jóváírása után érvényes blablabla... de mondjuk szerintem nem fog ezzel senki se szarozni.
Én még ilyet nem hallottam, hogy vissza lehetne vonni az utalást...
De marha egyszerű, mert úgy kell megírni a szerződést, hogy a tulajdonjog akkor száll át, ha megérkezett a TELJES VÉTELÁR az eladó számlájára.
Semmi okod amúgy bizalmatlankdni, ez teljesen bevett szokás, én is ügyvéd előtt venném csak meg a lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!