Mennyi hálapénzt szokás adni a fogorvosnak? Ez is százalékos összeg, tehát amennyit fizettem a kezelésekért, annak egy bizonyos hányadát kéne adnom?
Mindenképp szeretnék adni, nagyon elégedett vagyok a fogdokimmal. :)
Magánrendelés, tehát eleve megkérik az árát, de mégis adnék. Szerintetek mennyit kéne?
Jó az úgy, ha egy borítékot adok, és mondom, hogy természetesen a nővérkének is köszönöm stb., stb., vagy az asszisztensnek külön szokás adni?
Éljen a hálapénz! :S
Ha ennyire tele vagy, miért nem adod olyannak, aki rászorul a pénzre? Több százezren élnek hihetetlenül rossz körülmények közt Mo.-on és te inkább kiszórod a pénzt az ablakon, ahelyett, hogy támogatnál mondjuk egy nehéz sorsú kisgyereket? Gratulálok
rendben, az asszisztensnőnek fogok majd adni! :)
különben feltettem a házipatika.com oldalon is ezt a kérdést egy fogorvosnak, a következő volt a válasza:
A magánrendelőben az árak úgy vannak megszabva, hogy az fedezze a kiadásokat és egy tisztességes haszon is legyen rajta. Ezután természetesen nem kell hálapénzt adni! Ha az asszisztensnőnek adna, mert kedves volt, neki lehet pár ezer Ft-ot adni, ha gondolja.
Nekem saját magánrendelőm van, nem is fogadok el hálapénzt, minden kezelésnek megvan ára, azért annyi, mert az elég. Ha az asszisztensnő kap, az más dolog.
azért remélem, magánrendelésen nem 5-600 Ft-ért dolgoznak az asszisztensek. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!