Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi pénzt szokás adni...

Mennyi pénzt szokás adni szüléskor az orvosnak? Császárnál ez magasabb összeg szokott lenni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy mindenki annyit ad, amennyit tud és gondol, dehát szerintem mégiscsak van egy tól-ig intervallum, ami között mozognak a hálapénzek.
2008. febr. 10. 10:40
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha a dokid nem mond árat akkor rád van bízva.

Mondjuk nekem azt mondta egy szobatársam,hogy császárnál többet kéne adni,mert akkor legalább ő is dolgozik (nekem mindkét gyerekem császáros volt) de én így is annyit adtam mintha simán jöttek volna.

Sőt másodiknál kevesebbet,mert hagyott szenvedni, illetve a főorvos nem akarta engedni a császárt és csak akkor beszélt vele, mikor a férjem közölte hívja ide és történjen valami.

30 majd 25

De a szobatársam mondta,hogy az ő dokijuk 60e kért, na annyit nem adnék soha.

2008. febr. 10. 13:23
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát az én orvosom 50-60 között kéri az árát ,sajnos, de mivel őt választottam, és nagyon számíthatok rá,kifizetem.Nem mintha nem lenne hová tenni.Ha viszont nem mond árat nyugodtan adj kevesebbet,sőt,amennyit tényleg jónak látsz.Sztem császárnál sem kell olyan őrült összeget adni.

Amúgy van olyan város ahol sokkal több egy szülés mint amit én írtam ,és ez sztem felháborító!

2008. febr. 10. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ahol én élek, nem lehet orvost fogadni, de mendemondákból hallottam, hogy kijelöltek 3 orvost, akiket mégiscsak felfogadhat az ember lánya. És 70-90 ezer között kérnek. Undorítóak. Én nem választottam egyiket sem a három úr közül, hanem az ügyeletes orvosnál fogok szülni és inkább szülésznőt fogadok.
2008. febr. 10. 15:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek a segítséget. El vagyok borzadva attól, hogy vannak olyan orvosok,akik szabályosan megmondják, hogy mennyit kérnek. Lehet, hogy az enyém is meg fogja mondani, és hiába agyalok rajta, úgyis mindent ő dönt el:)

Szörnyen felháborít az is, hogy mindenben kihasználják ezt az állapotot. A kismamaruhákat is "aranyárban mérik", a babacuccokról nem is beszélve.

És mikor, milyen körülmények között közli a doki, hoy mennyit kér? Már a szülés elött jelzi, vagy a szülés után jelenti be az összeget? Ha esetleg tudtok, erre is válaszoljatok!

Mindenkinek jó egészséget, és boldog babavárást!

2008. febr. 10. 20:45
 5/7 anonim ***** válasza:

Szió!

Én a 16. hétben járok, nekem idáig a doki nem mondta mennyi, igaz nem is kérdeztem rá, csak megbeszéltük, hogy számíthatok rá akkor végig, de ismerősőm aki most szült nála, a végén kérdezte meg mennyi( utolsó hetekben),és akkor mondta 60 ezer.Sztem nyugodtan kérdezz rá, mert nem árt felkészülni,legalábbis én magamból indulok ki,sajna elő kell teremteni azt is(apjuknak:-)).Üdv neked,és mielőbbi boldog babázást!

2008. febr. 11. 13:34
 6/7 anonim válasza:
Szerintem pedig csak akkor adj ha meg voltál elégedve a dokival és annyit amennyit jónak látsz. Mondhat az orvos x ezret, ha már megszületett ababád azt visszacsinálni úgysem fogja bosszúból mert nem kapott semmit. Én sok orvossal találkoztam a munkám során és az a véleményem, hogy nem követelhetnének pénzt azért mert azt végzik amit választottak munkájuknak. Sajnos el vannak kényeztetve és ebben a betegek is hibásak. Maximum keresel egy másikat a következő bébinél. Vannak még korrekt orvosok.
2008. febr. 20. 18:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a segítséget. Kellemes babavárást mindanyiónknak!
2008. febr. 21. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!