Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Teszvesz vatera postaköltség...

Teszvesz vatera postaköltség szabályozása?

Figyelt kérdés

az a problémám hogy ha egy valamit veszek akkor rendben, tudom mennyit fogok fizetni..

de ha több db dolgot veszek valakitől, akkor elég durván meglepődök hogy ilyen többezrek kijönnek postaköltségre, nyögve nyelve kifizetem, és kiderül hogy azért került annyiba mert dobozba csomagolta 2kg papírral bélelve a pici krémet, ami egy bubifóliás borítékba is simán belefért volna..

nem lehetne valahogy leszabályozni ezt ezeken az oldalakon? hogy pl kikelljen írni a termék súlyát..

2012. máj. 25. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Az durva, ha pici krémet dobozba csomagol valaki. :)

Meg az is durva, ha többezrek jönnek ki postaköltségre, tekintettel arra, hogy ha csak csomagként lehet valamit feladni, az maga 1115 Ft. és 20 kg-ig bármit belecsomagolhatsz. Annyit meg talán nem veszel.

Én javaslom, ha veszel valamit (valamiket), akkor írd meg az eladónak, hogy kifejezetten borítékban kéred (persze azt kb. tudnod kell, hogy a vásárolt dolgok mekkorák és beleférnek-e egy borítékba). A posta oldalán meg tudod nézni, hogy milyen a postai díjszabás és ha sokallod amit ír az eladó, akkor ezt mondd meg neki is és hogy figyelni fogod mennyi postaköltség lesz a csomagon. Azt nem hinném, hogy a teszvesz vatera olyan szabályt hoz, hogy a termék súlyát le kelljen írni az aukcióba, mert sok eladónak nincs otthon mérlege, sokszor volt nekem is, hogy írta az eladó, hogy leméreti a postán a csomagot és utána tud írni pontos postaköltséget.

2012. máj. 25. 10:34
 2/4 anonim ***** válasza:

Több ezres költség nem jöhet ki, mert a legdurvább esetben is max 1670 Ft a csomagfeladás díja ( ha nem utánvétes):

[link]

Célszerű előre egyeztetni az eladóval a postaköltséget, így elkerülhető az utólagos bosszankodás. Ha meg köti az ebet a karóhoz, akkor tojd le a fejét.

Láttam már én is olyat hogy valaki nagyon olcsón hirdetett meg egy terméket, de kiderült, hogy 2000 Ft a postaköltség ( ami tapasztalataim alapján max 910 Ft lett volna). Nyilván ezen is nyer pár forintot, csak így nem fizet annyi jutalékot a TV-nek:)

2012. máj. 25. 11:46
 3/4 anonim válasza:
Az eladó nem számolhat fel magasabb postaköltséget, mint ami a csomag súlyának megfelel és a csomagolásért sem kérhet plusz pénzt. 2 kg-ig minden levélnek számít, 2-20 kiló között csomag. A posta.hu oldalon a belföldi levél díjkalkulátor segítségével pontosan ki lehet számolni, hogy mennyi lesz a pontos postaköltség. Úgy gondolom, hogy konyhamérlege általában van az embereknek, szóval ha gyanúsan soknak tűnik a szállítási díj, én rá szoktam kérdezni, hogy mégis mennyi a súlya...
2012. jún. 5. 20:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Mondjuk én már sok olyan eladóval találkoztam, akinek nincs otthon konyhai mérlege..... És így postán méret.

Ennek ellenére amiket leírtak, aszerint tudsz eljárni.

Első voltam.

2012. jún. 6. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!