Valaki kicsit felvilágosítana a tb ügyben és a munkanélküliség kérdéskörében?
Azt nem tudom a suli meddig fizeti. De utána:
Az önkormányzathoz bemész, és megigényled, akkor megkapod, hogy a TB-t fizessék ők utánad. 1 évig fizetik, utána újra meg kell igényelni.
Te szerintem most semmilyen segélyre nem vagy jogosult, munkaügyiben történt regisztrálás után 1 évvel azonban megkapod a FHT-t. Jobb helyeken egyedülállóként kezelnek ebben az esetben, és megadják, de halottam már olyat is, hogy másnak nem adták meg, mert a családja keresete meghaladott egy limitet. (Ott beleszámolták ezt, nem tudom miért, nálunk nem.)
Álláskeresési támogatásról én egyáltalán nem tudok, nekem egy petákot sem fizettek 1 évig, pedig rákérdeztem, hogy milyen lehetőségeim vannak.
Azt nem tudom, hogy egyetem vagy főiskola esetén hogy van, de pl. középiskola, szakmunkás esetében annak az évnek decemberjéig jár az ellátás, amikor befejezte az illető a tanulmányait, utána pedig vagy fizeted magad után, vagy bemész az önkormányzathoz és ha megfelelsz azoknak a feltételeknek, amik kellenek ahhoz, hogy szociálisan rászorult legyél, akkor fogja az önkormányzat fizetni utánad.
Ahhoz, hogy szociális támogatást kapj, vagy ki tudja már minek hívják, annyi neve volt már, ahhoz minimum 1 évig kell regisztrált munkanélkülinek lenned, de 1 családban csak 1 ember kaphat. Viszont te hiába élsz ugyanabba a háztartásban, külön személynek fogsz számítani, tehát elméletileg kaphatsz, de ebben az esetben is sok más kritériumnak meg kell felelni.
Álláskeresési támogatás úgy tudom, csak annak jár, akinek már volt munkaviszonya, de megszűnt és ezt utána kapja.
Ha végzel, szerintem egyből regisztráltasd magad a munkanélküliben és ott minden tájékoztatást meg fogsz kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!