Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Forex-el lehet tartósan...

Linkoln kérdése:

Forex-el lehet tartósan sikert elérni?

Figyelt kérdés

Ne amatőrök írjanak. Igazából az érdekelne, hogy ha vannak mondjuk olyanok akik rövid időre nyitnak pozíciót naponta sokszor, és az esetek mondjuk kétharmadában eltalálják hogy mi lesz, akkor miért nem csinálják nagy pénzzel, és mondjuk minden pozíción 1%ot kockáztatva, matematikailag szinte 0 az esélye hogy csődbe menjen, viszont havonta duplázódna meg a pénze, akkor miért nincs a világ összes pénze egy ilyen "sikeres" ember kezében?

Ebből felmerül bennem a kérdés, lehet egyáltalán sikeresen kamatoztatni ott szerencse nélkül? A Bankok a hatalmas tőkéjükkel akkor miért nem kamatoztatnak havonta 100%ékokat? Illetve ha félnek a nagy bankok asok hozzáértéssel, akkor miért hülyítik a népet minden felé hogy milyen egyszerű, kereskedj te is?

2012. máj. 9. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:

"miért hülyítik a népet minden felé hogy milyen egyszerű, kereskedj te is?"

Mert valamiből a brókercégek hasznot akarnak látni. Nekik mindegy hogy veszítesz, vagy nyersz, keresnek rajtad.

Egyébként én még nem találkoztam olyan személlyel, aki igazolhatóan tőzsdéből lett volna milliomos (úgyértem legalább 100 millió Ft vagyon), és úgy hogy mondjuk fél vagy egy millió Ft tőkével kezdte (nem 50-nel) és végig csak a saját pénzével kereskedett (mert ugyebár ha mások pénzét kezeled, akkor nyilván össze lehet szedni ennyit "tőzsdézésből").

Persze vannak sztorik ennek elenkezőjéről, biztos itt is megfog jelenni olyan aki milliárdos lett már Forexből, pedig csak féléve csinálja és mi vagyunk a nagy vesztesek. De az Internet tele van ilyen emberekkel. Majd később még írok, attól függően hogy milyen válaszok jönnek még.

2012. máj. 9. 17:35
 2/10 anonim válasza:
A Forex egy jó dolog, szabadidődben bármikor egy-két kattintással alkalmad nyílik a kereskedésre, és nyílván azért mondják, mert hasznot akarnak húzni belőled. Az igaz hogy ma már egyszerű kereskedni, hiszen az ágyadból is megteheted, viszont lehet vele hatalmasakat bukni, meg pénzt szerezni is. Azt soha ne hidd, hogy milliárdos leszel vele, viszont ha jól csinálod, lehet vele szép summákat szerezni. És itt nem milliókra gondolok, de akkor is, lehet vele pénzt keresni. Nyílván kockázatot kell vele vállalnod, és soha ne hidd, hogy sosem buksz rajta, mert ez a velejárója. :)
2012. máj. 9. 17:48
 3/10 anonim ***** válasza:

"és az esetek mondjuk kétharmadában eltalálják hogy mi lesz, akkor miért nem csinálják nagy pénzzel, és mondjuk minden pozíción 1%ot kockáztatva, matematikailag szinte 0 az esélye hogy csődbe menjen"

Ebből nem tudom miért lenne közel

2012. máj. 9. 18:08
 4/10 anonim ***** válasza:

"és az esetek mondjuk kétharmadában eltalálják hogy mi lesz, akkor miért nem csinálják nagy pénzzel, és mondjuk minden pozíción 1%ot kockáztatva, matematikailag szinte 0 az esélye hogy csődbe menjen"

Ebből nem tudom miért következne az, hogy közel nulla a csőd esélye. Ez egyátalán nem így van.

A kérdésre válaszolva lehet a forexen tartósan keresni, de nagyon nehéz és közel sem havi 100%-ot.

2012. máj. 9. 18:09
 5/10 anonim ***** válasza:

A képleteddel az a baj, hogy csak a veszteség oldalát nézted meg. Maximum 1%-ot veszít, de mennyit nyer? 1%-ot? 0.5%-ot? Nagyon nem mindegy!

A matematikai esélye tényleg kicsi, hogy elveszítsen mindent valaki, ha (!) 50% az esélye, hogy nyer 1%-ot és 50% hogy veszít 1%-ot! De a tőzsde közel sem így "működik"!

Beszállsz és van hogy lemegy 3% mínuszba, majd felmegy 1% plusszba és zársz. De van hogy lemegy 3% mínuszba, majd 5%-ba és zársz, majd visszamegy egy -1%-os szintre, és azt látod hogy zárhattál volna ott is, kevesebbet veszítve. Legközelebb pedig kivárod a -10%-ot, mert úgyis visszamegy. És nem.

2012. máj. 9. 18:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Azalatt h vki 3ból kettőt eltalál azért irtam h szinte nulla az esélye h csődbemegy, mert ugy értettem h 1%ot bukhat 1%ot nyerhet.

Így minden kereskedésen 0.3333 az esélye h elveszti.

Egymásután 100szor kellene elbuknia, ami 0.3333*0.33333*.... 10szor ugyanez, tehát 1harmad a 100adikon, ami kb 0.

Ebből gondolom h nincs is olyan kereskedési stratégia ami 100kereskedésből 66ot eltalál ha a nyereség veszteség mérete ugyanakkora.

50körül lehetnek a hatékonyságok, ahhoz képest meg elég gáz hogy a brókerek pár pipet kérnek, ez pár százalék, ami épp elég hogy lvegye az esetleges profitot.

azt kezdem belátni h inkább brókernek kell elmenni mintsem saját magunknak kereskedni.

2012. máj. 9. 21:56
 7/10 anonim ***** válasza:

Így sem jó a matematikád.

Ha valaki 2/3 eséllyel nyer +1%-ot és 1/3 eséllyel veszít 1%-ot, akkor biztosan nem fogja soha elbukni a pénzét.

Tegyük fel van 100 kereskedés. Az első 33-at bukja. Eredmény? -33% (Nem éppen, de egyszerűsítünk.) Utána? 66 nyerő, +66%.

Akárhogy kombinálod, ha ezek az esélyek és a nyereség/veszteség, mindig nyereséges lesz.

2012. máj. 9. 22:10
 8/10 anonim ***** válasza:
A gond az, hogy ezt az arányt nem nagyon lehet megvalósítani tartósan.
2012. máj. 9. 22:48
 9/10 anonim ***** válasza:
Én éves szinten átlag olyan 200 %-os profitot termelek forex kereskedéssel. Nem tudom, miért van itt annyi vesztes. Csak ésszel, fegyelmezetten kell csinálni, és akkor hosszú távon nyer az ember.
2012. okt. 9. 15:12
 10/10 A kérdező kommentje:

:D Hogyne, akkor légyszives kérd kölcsön valami kulák pénzét és szedd össze a világ összes pénzét, mindig megduplázod a jelenlegit kis ésszel mert te nem vagy vesztes, és már is te leszel a világ ura...

Nem lehet a szerencse tud segíteni de mivel soha senki nem fogja neked elhinni hogy éppen szerencséd lesz sosem lesz olyan tőkéd hogy megmutasd te mindig sikeres tudsz lenni.

2012. okt. 9. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!