Mennyi pént tudtok megtakaritani egy hónapban a családdal? Mibe van a megtakitok?
Lakáskassza havi: 20e
Megtakarítással kombinált életbiztosítás: 12500 és 25e
ezen felül 150-200 között megy megtakarítási számlára. Ehhez bármikor hozzáférhetünk minimális kamatveszteséggel.
Van a férjemnek tőzsdén pénze. Egy millióval kezdtük - néha több, néha kevesebb. De ezt csak kb 1 hónapja nyitotta.
nálunk külön kassza van, én is a férjem is kb 2-300 körül rakunk elhavonta. az én pénzemet a bank kezeli, privat banking szerződésem van, megbeszéljük milyen portfóliókat választok és aztán ők forgatják.
Valamint rakunk a gyerekek számlájára is 50-50 ezret, az csak simalekötés, hiszen ha szükségük van rá akkorkivehetik.
Ha a lakáselőtakarékosság számít, akkor az havi 40 ezer.
Ezen túl csak lakhatásra, és ételre költünk. Se ruházkodás, se gyógyszerek. Meghalni se merünk.
Második vagyok,nem hiszem,hogy az átlag lennék,de a baráti, munkatársi körben hasonlóak a lehetőségek.
Csak van aki elkölt havonta 4-500 ezret,mi meg spórolunk belőle
Az családnak számít, ha valaki a párjával él a szemedben?
Amikor nekem ilyen együtt élős időszakom volt, akkor szinte semmit nem tudtunk megtakarítani. Most egyedül többet, mint reméltem volna (konkrétat nem írok, ne haragudj), de már megvan a helye a pénznek: házat vennék, vagy építkeznék (még nem döntöttem el, az építési telkek sokszor majdnem annyiba kerülnek, mint a kész házak telekkel együtt, erre lehet, hogy írok is egy kérdést, hogy miért van így). Férfi vagyok, 35-ön még innen, fejlesztőmérnökként dolgozom.
A megtakiról nem tudom, hogy mi az (sejtem, de ne alázzuk már meg ennyire az anyanyelvünket, bocs, de a hasonló szavak zavarnak).
A #9-es vagyok. Most néztem, hogy hülyeséget írtam, természetesen a szemedben nem él senki a párjával :)
Visszaolvasva a többi választ tényleg az látszik, hogy nem a nagy átlag írt. Az átlagos családok örülnek, ha ki van fizetve minden számla és nem szenvednek hiányt semmiben. Pedig szükség lenne arra, hogy ezek a családok is félre tudjanak tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!