Havi negyvenezer forint elég élelmiszerre egy 3 fős családnak, ahol az egyik fő pici gyerek?
Nálunk is megmaradt a granulátum:-)
Bár annyi nem, mint korábban, mert én nagyon szeretem a húst. De fasírtot a mai napig abból csinálok. A kicsiknek a vitamin és a fehérje a fontos, a felnőttek elvannak tésztán és krumplin is, ha nagyon nincs mit enni.
Szerintem nem lehet megoldani a minőségi étkezést, de persze ki lehet jönni, éhenhalni nem fogtok.
Sok jó ötletet írtak, én inkább annyival egészíteném ki, hogy minél kevesebb cukros dolgot egyetek, mert az csak növeli az étvágyat. Átmenetileg ugyan csökkenti, mert eltelít, sőt, el is veheti az étvágyat, de hosszútávon csak még éhesebbek lesztek tőle.
ma 14:29
Havi negyvenből tényleg csak szénhidrátalapú étkezésre futja. Ez sajnálatos, de mit lehet tenni? Nincs nekik több. Itt most nem arról van szó, hogy a cigit-kólát-mekdöncit cserélje le a minőségi étkezésre, hanem hogy csak ennyit tud rá költeni. Az ötletek pedig többeknek is beváltak. Olcsó fehérjével szerencsére ki tudja egészíteni a szénhidrátot, a szójagranulátum pont erre való. A nyár és az ősz könnyebb lesz, mert a szezonális termékek jóval olcsóbbak lesznek, akkor több vitamin kerülhet az asztalra. A telet meg majd kihúzzák valahogy.
Én még a savanyú káposztát és a lilahagymát ajánlanám. Olcsó és nagyon sok vitamin van benne.
Nálunk 1 főre jut 30 eft/hó a kajára.
Szerintem nyomor, ha 3 fő eszik belőle, de a kollégiumi válaszadó ötletei jók lehetnek.
Bár egy diák folyton ül, én is jól tudtam éhezni az egyetemi évek alatt. A munkahely azért kicsit már más. Most ennem is kell, különben nem tudok teljesíteni és kirúgnak.
Meg kinek milyen a gyomra, én a paradicsomos krumplitól biztos gyomorfekélyt kapnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!