Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kb.100 ezer forinttal hol...

Kb.100 ezer forinttal hol tudnék tőzsdézni?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok de szeretném kipróbálni a tőzsdei kereskedést. 100 ezer ft-ot szánok rá több pénzt viszont nem szeretnék kockáztatni a kipróbálásra. Milyen lehetőségeim vannak? Kell számlát nyitnom? stb..

2012. ápr. 11. 11:42
 1/5 Smartguy86 ***** válasza:

Először: tanulj meg legalább technikai elemezni, chartingolni

Másodszor: ne élesben, hanem demo számálval próbáld ki, ebből számtalan található a neten

Harmadszor: százezer forint igencsak kis pénz, azzal tőzsdézni nem nagyon tudsz, max ha egy dolgot veszel és adsz el, de a kockázatmenedzsmented elég nehéz ügy lesz úgy :). Inkább próbálkozz ennyi pénzzel a Forex-el, ahol lehet tőkeáttétellel kereskedni devizában.

De mint mondtam: első a tanulás, aztán a demo, aztán az éles. Ne ugorj egyből a mély vízbe, mert rosszul jársz, elbukod a 100-ast és elkönyveled, hogy ez egy szerencsejáték... pedig nem az.

2012. ápr. 11. 12:34
 2/5 kapo1588 ***** válasza:

mondjuk egy kezdőnek nem ajánlanám a tőkeáttélellel való kereskedést:)

Vannak bankoknak netbróker részeik ott tudsz kereskedni. ezeknek van számlavezetési díja. 100 000 ft tényleg nem sok pénz ezzel szerintem csak hosszú távra érdemes befektetni. Remélem tudtam segíteni.

2012. ápr. 11. 13:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Én csak annak nem ajánlanám a tőkeáttéttel való kereskedést, aki nem tudja hogy mire való. és szerintem a #2 hozzászóló sem tudja.
2012. ápr. 11. 13:18
 4/5 Smartguy86 ***** válasza:

Valamiért sokan keverik a tőkeáttételes kereskedést azzal, amikor valaki önmaga ír ki pl. opciót. Abban az esetben kötelezettséget vállal az ügylet lebonyolítására. De a Forex esetében pl a tőkeáttétel annyiból áll, hogy a deviza esetében a saját pénzedből letéti ügyletet veszel, amire a marketmaker vállal hitelezési lehetőséget, hogy megnövelhesd a tőkédet (ez az "áttétel") - lényegében egy hitelfelvétel, csak nincs részletfizetési kötelezettséged - a letét pedig garanciául szolgál az esetleges veszteségre. A deviza piac annyira likvid, hogy kizárt dolog, hogy valaki pozícióban ragadjon - sőt a legtöbb Forex szolgáltató ki is dobja a pozíciót (ha jól tudom), ha az eléri a fedezett veszteséget.

[link]

2012. ápr. 11. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:
A fenti okfejtés megértésébe beletört az agyam :D Na megyek tippmixelni a kérdező is jobban jár azzal.
2012. ápr. 11. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!