Spekulálni, tőzsdézni szeretnék. Hogyan kezdjem?
Jöhet bármilyen cikk, leírás ezzel kapcsolatban, vagy fórumok. Nem maga a dolgok menete érdekel, úgy értem, hogy közgázt tanultam középiskolában, FSZ-en, és most egyetemen is, tehát a működését értem, inkább olyanra vagyok kíváncsi, hogy melyek azok a tényezők amelyek többé-kevésbé befolyásolják az ingadozásokat.
Mert oké, devizával simán tudnék akár most is spekulálni, viszont a tőzsde gyakorlati működését csak minimálisan ismerem, inkább arról szeretnék többet megtudni.
Akkor ennyi erővel ezt az egész oldalt lelőhetjük, hiszen az élet legfontosabb tanácsa, hogy "légy önálló!"
Hidd el elég önálló vagyok, és keresek, ahogy tudok és pont, hogy abban reménykedtem, hogy pár linkkel segíthetnek az emberek kiterjeszteni a látóköröm. Nem azt gondoltam, amikor kiírom a kérdést, hogy "na most ezt beírom, és úgy megtanulom az egészet, hogy nem csinálok semmit".
Pont hogy azért kértem segítséget, mert több szem többet lát alapon, hátha akad valami olyan link, ami elkerülte a figyelmem.
Kösz a teljesen haszontalan válaszod!
Na, örülök, hogy ennyiből teljesen kiismertél, és teljes személyiségképet tudsz rólam alkotni.
Nem vagy te véletlenül mentalista?
Nem, én nem vagyok bróker. (Aminek a jelentését, biztos vagyok benne, hogy nem tudod, mert akkor nem használtad volna rám.)
Én csak egy olyan alak vagyok, aki másfél éve felmondott a munkahelyén és azóta tőzsdei spekulálásból él. Ezidő alatt rengeteg ismerős és ismeretlen keresett meg hogy tanítsam meg nekik a dolgot. Te ugyanazt az utat fogod bejárni, amit én már sokszor láttam.
A tőzsdéhez nem kell alázattal hozzáállni. Az alázat érzelmi döntés. Tőzsdén csak racionális döntéseket kell és szabad hozni. A tőzsde kőkemény üzlet, csak a nyereség és veszteség számít, ez független az érzelmeidtől.
Oké, akkor király vagy. Azt kellett volna tennem, hogy miután megírod a válaszod, hogy "nem tudom ki vagy, de megváltoztattad az életem, egyből kilövöm a GYK-t, berúgom a tőzsde ajtaját, és önállóan szétinformálom az agyam." Ezután már azt mondtad volna, hogy "hmmmm, te biztos sikeres leszel, sok szerencsét!"
Ha így belegondolok, lehet tényleg igazad van. Ez a fajta mérhetetlen arrogancia csak az érzelmileg nulla, értelmes, de magát túlságosan nagyra becsülő, totálisan pénzcentrikus emberekre jellemző. Akár egy spekuláns.
Demo programokkal kezd és menj el több cég tanfolyamára.
Olvasd a híreket! www.tozsdeforum.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!