Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Spekulálni, tőzsdézni szeretné...

Spekulálni, tőzsdézni szeretnék. Hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés

Jöhet bármilyen cikk, leírás ezzel kapcsolatban, vagy fórumok. Nem maga a dolgok menete érdekel, úgy értem, hogy közgázt tanultam középiskolában, FSZ-en, és most egyetemen is, tehát a működését értem, inkább olyanra vagyok kíváncsi, hogy melyek azok a tényezők amelyek többé-kevésbé befolyásolják az ingadozásokat.

Mert oké, devizával simán tudnék akár most is spekulálni, viszont a tőzsde gyakorlati működését csak minimálisan ismerem, inkább arról szeretnék többet megtudni.

2012. jan. 19. 20:20
1 2
 11/13 General ***** válasza:
Én is úgy kezdtem, ahogy te. Semmit nem tudtam róla. Most sem vagyok olyan nagyon penge, de utánajárással sokat lehet tanulni. Ha technikai alapon akarsz kereskedni, akkor nem is mész túl sokra a közgáz tudással. (én is az vagyok) Nézz utána az alábbi indikátoroknak: ADX/DMI, RSI, MACD/OsMA, Sztochasztikus, Bollinger szalag. Van még ezeken kívül egy pár, de ezekkel érdemes kezdeni az ismerkedést. Nézz utána még a Fibonacci szinteknek, mik azok a támaszok és ellenállások, trendek. Ha már ezeket tudod, akkor úgyis rá fogsz jönni magadtól, hogy mire lesz még szükséged.
2012. febr. 22. 20:57
 12/13 GedeonGery válasza:

Előzőleg valaki írta hogy légy önálló...

Még én is kezdő vagyok, nincs diplomám, se közgász FSZ-em, egy Hálózattelepítő -és Üzemeltető (Rendszergazda) FSZ képzettségem van ! Sose mástól várd azt el hogy megfogja mondani mire tegyél..., mai modern kori ember számára elérhető az internet, meg vagy te magad képes vagy keresni a (z)interneten információkat, vannak oldalak ahol ismertetnek eszközöket néha tippeket is megosztanak, eddig az egyik kedvenc oldalam a BetBulls ott inkább a tanuláshoz kapcsolódó ismeretek vannak, vannak előrejelzések hírlevelek fel lehet iratkozni rájuk jelenleg a Questor és az XTB-től jön. De van a Portfolio hírközlő oldal is, van Androidos alkalmazása is.

A Questor sem pontosan jósolja meg a "jövőt". A diagrammokat az investing.com-on találod, figyelmedbe ajánlanám a "Streaming Chart"-ot, sokkal több technikai elemzést (indikátort) találsz, mintha az Interactiv Chartot választod, de az is használható, tudsz regisztrálni és ez utóbbin elmentheted az általad összeállított Indikátor csokrot, ha regisztrálsz.

A kereskedés nagy része inkább saját magadtól függ.

De sosem fogja senki azt mondnai hogy holnap 10 vagy 20 pontos esést/emelkedést fognak elkönyvelni az EUR/USD keresztárfolyamnál..., te magadnak kell elérni azt hogy dönts! Én egy A4 es lapra lerajzolgattam a trend fordulós alakzatokat, az is segítség, mivel csak rákell nézni, mivel elől van... Gondolom a Japán gyertyákkal megismerkedtél már, az a minimum...

Bárki tanácsolhat neked bármit nem a te saját önálló gondolatod volt, így nem biztos hogy bejön, ha be is jön nem biztos hogy be is tudod zárni nyereségesen a "bízniszt"... Jelenleg azt már tudom hogy az elgondolásom jó, de mindig túl korán veszem ki..., mert látom hogy hirtelen elkezd esni az árfolyam negatív irányba, kiveszem, s onnan indul pozitív irányba...

Manipulálják az árakat, az meg mégjobban rá tesz a nehézségi szintre...

Demo számlán a saxo banknál próbálkoztam először, utána jött az XTB demo, eddig az XTB jött be leginkább (megjelenés, kezelhetőség, információ, stb), utána az eToro jött valódi összeggel ahol lehet másolni embereket, az volt a legrosszabb döntésem hogy másokat másoltam (profikat), elvesztettem a pénzem negyedét, ezen a Demo számla jobb ha elfelejted. Utána az OTP Direkt szintén vérre menő élő számlával ahol nincs demo :D, ha már jobban megy akkor EURóban az XTB-n elkezdem...

A hírek befolyásolják az árfolyamot meg a nagy pénzű nagy halak, vannak különféle bejelentések Mario Draghi szavaitól elég nagy változások szoktak történni. Különféle EKB Kamat döntések szoktak történni, munkanélküliségi, Ingatlan és egyéb gazdasági bejelentések...

Kezdetnek nem árt ha tanulmányozol, tanulsz, ismeretet szívsz magadba, tanulmányozod az investing.com oldalon az indikátorokat, ha valamennyi tudás van, ajánlom hogy vezess valami táblázatba mikor nyitsz mikor adod el, ha van gmailod alapból adnak 15 GB tárhelyet, van excel táblázat is stb..., ha van 100 elméletben nyitott pozíciód az excel táblázatodban és többsége inkább nyereséges akkor érdemes elkezdened vérre menő spekulálásra, tőzsdézésre..., ha van facebookod ott is van pár Tőzsdei csoport.

Sikeres és bőséges trade-et... Legyen sűrű forintod!

Devizával simán? Feltétlen keress meg! :D (Sanchez Aggeus Spencer) :D

2015. febr. 8. 23:07
 13/13 anonim ***** válasza:
1 ez egyáltalán nem igaz amit írsz!
2023. aug. 9. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!