Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy tudom elintézni a szülési...

Szidonia19979 kérdése:

Hogy tudom elintézni a szülési pénzt székesfehérváron?

Figyelt kérdés
2012. márc. 21. 15:50
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
15 évesen van gyereked?:D
2012. márc. 21. 15:58
 2/3 anonim ***** válasza:
nem feltétlen kell terhesnek lennie ahhoz hogy feltegyen egy kérdést. Itt már eleve kevés az az ember aki igazi körülményke miatt teszi fel a kérdéseit. Én is szoktam szórakozásból kérdezgetni mikor unatkozom és aztán lesem az aránynövekedést...
2012. márc. 21. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:

nem biztos, hogy 97-es a Kérdező, lehet 79.09.19-es is:)

ugyanúgy mint máshol, beadod a papírokat:)

Ha az egyszeri anyasági támogatásra gondoltál:

a szülést követő 180 napon belül, a lakó- vagy tartózkodási hely szerint illetékes Magyar Államkincstár Területi Igazgatóságához, vagy annak kirendeltségéhez (Családtámogatási és Szociális Ellátási Iroda) kell benyújtani.

Fontos tudni, hogy a jogosultság a szülést követő 180 nap eltelte után elvész!

Szükséges okmányok az igényléshez:

Az anyasági támogatásra vonatkozó igényt, az „Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra” című nyomtatványon kell benyújtani, és csatolni kell hozzá, az 5. számú pótlapot.

Az igénylő (édesanya) személyazonosító igazolványa és lakcímnyilvántartó kártyája

Az igénylő adóazonosító kártyája

A gyermek(ek) eredeti születési anyakönyvi kivonata

Az igénylő és a gyermek(ek) TAJ- kártyája

A terhesgondozást végző orvos igazolása arról, hogy az édesanya a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson. (Csak az orvostól jó az igazolás, védőnő ilyet nem tud adni . Ez egy külön igazolás intézményi és orvosi bélyegzővel.)

Amennyiben meghatalmazott jár el igénylő helyett, akkor 2 tanúval igazolt meghatalmazás is szükséges.

bankszámla szerződése vagy bankszámla számát igazoló dokumentum (pl. utolsó havi kivonat felső része lemásolva), ha valaki átutalással kéri

a nyomtatványokat letöltheted itt:

[link]

2012. márc. 24. 07:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!