Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Amikor teszveszen nem küldi a...

Amikor teszveszen nem küldi a vevő a pénzt, akkor mi van?

Figyelt kérdés
2009. jún. 11. 12:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Van egy bizonyos türelmi idő : 1hét-2hét...

Ezalatt írhatsz neki emailt vagy hívd fel telefonon : mi van?

Ha ezután sem fizeti be a bankszámládra a cucc vételárát, akkor jogosan adhatsz neki NEGATÍV értékelést (megfelelően megindokolva) és újra felteheted a cuccot...

Ezt a Vevőt pedig kitilthatod a vevőid közül úgy, hogy nem is licitálhat többé az általad feltett termékekre!

2009. jún. 11. 13:25
 2/7 anonim válasza:
76%
de a cuccot vissza se kapja ha a vevő nem fizet? ezek szerint akkor elcsalta, a negatív értékeléssel meg nem foglalkozik a vevő.. ez tényleg ilyen egyszerű?
2009. jún. 11. 13:40
 3/7 anonim válasza:
100%
Ha már elküldted neki a cuccot és nem fizetett,írj a tesz-vesz moderátorainak.Ők azt hiszem felszólítják, és nekik kell bizonyítania ,hogy fizetett.De ha még nálad a cucc és nem fizet,simán NEGATÍV,megindokolva.
2009. jún. 11. 13:49
 4/7 anonim ***** válasza:
83%

Én eddig úgy tudtam, hogy előbb fizetnek, utána küldik az árut. Vagy többféle megállapodás is lehetséges?

Többször is elgondolkodtam már, hogy ez mindkét fél részéről rizikós lehet. Nagyobb értékű holmit csak személyesen tudnék elképzelni, helybeni fizetéssel.

2009. jún. 11. 13:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha előbb küldted neki az árút, minthogy megjött volna a pénz, akkor csak gratulálni tudok, hogy ilyen buta voltál!

Ha meg csak nem küldi a pénz, akkor adsz neki negatívat, a terméket felteszed újra, és letiltod, hogy ne licitálhasson a te termékeidre!

2009. jún. 11. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Ugye, nem azt csináltad, hogy ELŐBB elküldted neki a cuccot, és most UTÁNA várod, hogy fizessen???... 8-o

Mert ha ezt csináltad, akkor 99% esélyed van arra, hogy nem fog fizetni, sőt utólag azt is behazudhatja, hogy ő már fizetett (bizonyítsd be, hogy nem!).

ALAPSZABÁLY :

- a meghirdetett terméket csak azután postázzuk a Vevőnek, ha átutalta a bankszámlánkra a vételárat+postaköltséget (vagy postán elküldte, ha nincs bankszámlád)...

- nem postázunk semmit még utánvétellel sem, mert sokan csinálják, hogy nem veszik át a csomagot, és a visszapostázott csomag költségét te fizetheted a postának (ez a postaköltség)...

Jobb, ha tudod, hogy a TeszVesz ügyintézői nem nagyon fognak segíteni, ha ilyen gondod van!

Persze, mehetsz a rendőrségre is, ha nagyértékű cuccot postáztál valakinek és nem fizetett, de ott sem fognak nagyon segíteni (nem érnek rá, nem az ő dolguk, stb.).

Velem egyszer az fordult elő a TeszVeszen, hogy a leütött termék árát+postaköltségét átutaltam az Eladó bankszámlájára, de az hol ilyen, hol olyan kifogásokkal tologatta a postázást...

1 hónap türelmes várakozás után kértem vissza a pénzem, de azt sem utalta vissza!!!

Végül 3 hónapos fenyegetőzések után (több másik becsapott ügyfelével összefogtunk és fenyegettük, szorongattuk, nem hagytuk az eladásait, minden aukciós oldalára beírtuk, hogy senki ne vásároljon tőle) nagy nehezen visszakaptam a pénzem.

De a TeszVesz csak a vállát vonogatta, semmit sem segített, pedig sokunkat átvert az illető!

Mégcsak le sem tiltották!!! :-[[

2009. jún. 14. 16:30
 7/7 anonim ***** válasza:

szerencsére kivételek vannak.

kaptam már úgy memóriakártyát hogy még ki sem fizettem.

de volt olyan is hogy valaki érdeklődött rózsafüzér után nálam és kötötte az ebet a karóhoz hogy ő utólagosan akar fizetni mert úgy hogy a terméket nem látja úgy rizikós neki.

nem küldtem el neki így abbahagyta.

komolytalan volt egy 70 ft-os rózsafüzéren mit kell annyira megnézni?

egyébként meg elmagyaráztam neki hogy 169 pozitív értékelésemmel a hátam mögött nem hiszem hogy csalnék

2010. febr. 9. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!