Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni a földhívatali...

Mit tudok tenni a földhívatali papírokkal?

Figyelt kérdés

Szóval.

Van egy hitelünk, amivel kifizezzük a a régi hitelünket.

(mindekettő jelzáloghitel sajnos).

Tulajdoni lap félénk van, ( egyszerűsített szemle-határozat van ráírva.)

Látezik, higy ezen még látszik a régi jelzálog amit felvettünk?

Vagy esetleg valami hiva lehet?

Nagyon fontos a válasz

köszi

2012. márc. 12. 20:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Létezhet, hogy a régit még nem törölték.
2012. márc. 12. 20:59
 2/10 A kérdező kommentje:

hogy tudom töröltetni?

mennyibe kerül?

2012. márc. 12. 21:02
 3/10 A kérdező kommentje:

amugy OTP-s árfolyamrögzítéshez kéne e tulajdonlap ( hasonló mint az állami csak ez 200 ftos).

Na szal oda kell a tulajdonlap. Nem tudom ez egyáltalán gondot okoz? vagy emiatt nem sikerülhet? :S

2012. márc. 12. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha a régi hitelt már kifizettétek, akkor valószínűleg folyamatban van a törlés, csak még nem jegyezték be.
2012. márc. 12. 21:12
 5/10 A kérdező kommentje:
5 éve fizettük ki....
2012. márc. 12. 21:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor a régi bankot meg kell kérdezni.
2012. márc. 12. 21:54
 7/10 A kérdező kommentje:

A bank ugyanaz.

OTP mind a 2.

2012. márc. 12. 22:11
 8/10 anonim ***** válasza:

A bankoknak soha nem érdekük, ezért nem is foglalkoznak vele, hogy az ingatlanra, földre terhelt jelzálogjog törlésre kerül-e a hitel megfizetése után. Az mindig a hitel-felvevő (és megfizető) dolga, hogy a banktól külön igazolást kérjen a hitel teljes megfizetéséről, amit benyújt a földhivatalhoz, és a ráterhelt jelzálogot az alapján kérje törölni.

Az meglehet, hogy korábbi hitel és a mostani is az OTP-től származik, de ezt az igazolást kérni kell, majd a földhivatal, ha törölte a jelzálogot, utána áll veled szóba az OTP újabb hitel felvétele céljából.

2012. márc. 13. 13:35
 9/10 A kérdező kommentje:

Utolsó!

teljesen igazad van!

a törlés 6600!! ft, az 30 nap.

a soron kivüli 16600 Ft!

2 perc összesen..

nem lehet erre mit mondani..

2012. márc. 13. 18:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Sajnálom!

A törvényeket nem én találtam ki, és azt sem, hogy ilyen esetben még fizetni is kelljen. De ha nem törölteted a jelzálogot, akár új hitel felvétele, akár a jelzáloggal terhelt vagyontárgy értékesítése esetén e nélkül nem tudsz továbblépni.

2012. márc. 13. 19:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!