Mit tudok tenni a földhívatali papírokkal?
Szóval.
Van egy hitelünk, amivel kifizezzük a a régi hitelünket.
(mindekettő jelzáloghitel sajnos).
Tulajdoni lap félénk van, ( egyszerűsített szemle-határozat van ráírva.)
Látezik, higy ezen még látszik a régi jelzálog amit felvettünk?
Vagy esetleg valami hiva lehet?
Nagyon fontos a válasz
köszi
hogy tudom töröltetni?
mennyibe kerül?
amugy OTP-s árfolyamrögzítéshez kéne e tulajdonlap ( hasonló mint az állami csak ez 200 ftos).
Na szal oda kell a tulajdonlap. Nem tudom ez egyáltalán gondot okoz? vagy emiatt nem sikerülhet? :S
A bank ugyanaz.
OTP mind a 2.
A bankoknak soha nem érdekük, ezért nem is foglalkoznak vele, hogy az ingatlanra, földre terhelt jelzálogjog törlésre kerül-e a hitel megfizetése után. Az mindig a hitel-felvevő (és megfizető) dolga, hogy a banktól külön igazolást kérjen a hitel teljes megfizetéséről, amit benyújt a földhivatalhoz, és a ráterhelt jelzálogot az alapján kérje törölni.
Az meglehet, hogy korábbi hitel és a mostani is az OTP-től származik, de ezt az igazolást kérni kell, majd a földhivatal, ha törölte a jelzálogot, utána áll veled szóba az OTP újabb hitel felvétele céljából.
Utolsó!
teljesen igazad van!
a törlés 6600!! ft, az 30 nap.
a soron kivüli 16600 Ft!
2 perc összesen..
nem lehet erre mit mondani..
Sajnálom!
A törvényeket nem én találtam ki, és azt sem, hogy ilyen esetben még fizetni is kelljen. De ha nem törölteted a jelzálogot, akár új hitel felvétele, akár a jelzáloggal terhelt vagyontárgy értékesítése esetén e nélkül nem tudsz továbblépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!