Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki magánembertő...

Van itt olyan aki magánembertől vette a házát RÉSZLETRE ügyvédi papírokkal de a bank kihagyásával?

Figyelt kérdés
2011. febr. 28. 22:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem ebbe nem megy bele ügyvéd, de magánszemély sem.

A bank ugyanis pénzintézmény.

Mellesleg ha én eladó volnék, hát semmire se mennék ha 20 milliót havi 50 ezres részletekben köhögne ki nekem az vevő 30 éven keresztül. Addig a pénz is elinflálódik.

Ennek megelőzésére lett kitalálva a kamatos kamat.

2011. febr. 28. 23:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Egyébként meg amit te szeretnél azt másképp nevezve ELTARTÁSI SZERZŐDÉSNEK hívják, csak ez általában csak idős egyedülálló embereknél működhet, ha belemennek.

De gondolom akitől házat vennél az nem idős és egyedülálló.

2011. febr. 28. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Ilyenbe nem igazán megy bele senki ma.
2011. febr. 28. 23:41
 4/6 anonim válasza:
Létezik ilyen és egyre több lesz.Ismerősöm is így vette igaz csak 2.5 millióba került a ház.Ügyvéd előtt megállapodtak,ha ő nem fizet 2hónapig felmondják a szerződést és nem kapja vissza az addig befizetett pénzét.Ha a tulaj gondolná meg magát vissza kéne minden pénzt fizetnie.A házat pedig 5év múlva írják a nevére mikor lejár a szerződés.A közüzemi számlákkal kapcsolatban úgy állapodtak meg,mintha albérlő volna,persze ha azokat sem fizeti akkor is megszüntetik a szerződést és a beköltözéssel is 6 hónapot vártak.
2012. jún. 27. 12:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Hülyeségeket beszéltek(na nem mindenki)!

Persze hogy létezik ilyen s nem eltartási szerződésen alapszik, hanem valóban kell hozzá egy ügyvéd illetve még egy közjegyző is(aki minden hónapban tanúsítja,hogy a pénzt átadtad a megbeszéltek alapján.Manapság minden 4. ember így vesz házat.Én is így vettem, a szüleim is, s most a testvérem is.És az emberek belemennek, mert így vesznek egy kisebb lakást, s havonta mindig van egy biztos hely,ahonnan pénzt kapnak.Infláció meg blabla!Ez hülyeség!Gondolom neked még nem volt dolgod ilyenekkel illetve pénzügyekkel...

2012. aug. 1. 18:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Van ennek a fajta szerződésnek egy közismert neve? Mellyel megkereshetem az Eladót és tudni fogja egyből,hogy mit szeretnék? Köszönöm!
2014. febr. 16. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!