Előadásért kérhetek pénzt?
Figyelt kérdés
Mostanság divat, hogy drága pénzeket kérnek el csajozási szemináriumokért (zsebbe). Az ember jelentkezik, lezavarják az oktatást és kész. Gondolom nem adóznak utána. Ha ezt megcsinálom más témában, ugyanúgy kérhetek pénzt?2012. márc. 9. 14:37
1/4 anonim válasza:
Kérhetsz páénzt bármiért, amiért adnak is. Miért volna erre bármilyen törvény is?
Viszont adózni kell utána, legalább bizonyos összeg felett.
2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Gondoltam ezt csak vállalkozásban lehet csinálni, hogy hirdetik magukat, pénzt kérnek előadásért és annyi.
2012. márc. 9. 15:02
3/4 anonim válasza:
Természetesen egyéni vállalkozóit ki kell váltanod és úgy tudod ezt megtenni. Valamint számlaadási kötelezettséged is van.
Ha zsebre dolgozol akkor teljesen mindegy de ha a NAV elkap akkor kemény büntetésre számíthatsz...
4/4 anonim válasza:
"Gondoltam ezt csak vállalkozásban lehet csinálni"
- Nem mondtam, hogy nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!