Hol kérhetek segítséget?
Neked lenne munkád, ahová vissza mehetsz a gyes után?
Mert akkor esetleg férjed menne gyesre, te meg vissza dolgozni, talán kicsit többet kapnátok.
Nagyon sajnállak benneteket, kegyetlen világot élünk. Sajnos nincs ötletem, hogy honnan kaphatnátok segítséget.
Önkormányzatnál voltatok már tartozásrendezés miatt?
Én a gázművektől jöttem el babázni, ott vannak ügyfelek, akik önkormányzati tartozásrendezést kapnak. Nektek nincs rá lehetőség?
Volt olyan ügyfelem, akinek 1,5 milliót vállalt át az önkormányzat.
Nagyon köszönöm,hogy írtál.Sajnálom,hogy ti is ilyen helyzetben vagytok.Az ELMŰ-höz tartozunk,nem az eon hoz és sajnos nem adnak részletet mert egy éven belül már kaptunk de azzal is elcsúsztunk.Behajtó cégnek adták ők ajánlották a 3 hónapot.
Védendő fogyasztók vagyunk már egy éve és megigényeltem a lakásfenntartásit,hamarosan elbírálják.Azonnali segítség kell most sajnos,ezért írtam hová fordulhatnék.A családsegítő anyagi támogatást nem ad.
Ne haragudj, hogy én is írok, segíteni nem tudok sajnos, bár megtehetném! :(
Se az önkormányzattól, se a családsegítőtől nem várhat az ember semmit. Tapasztalat. Én egyedül nevelem a 1,5 éves lányomat. Decemberben súlyos beteg lettem, 3 hétig táppénzen voltam, amitől a januári fizetésem minimális lett. Enni nem maradt már pénzünk, mert a lakást muszáj volt kifizetnem, különben mehettünk volna az utcára. Mivel szüleim nem tudtak segíteni, gondoltam a családsegítőhöz fordulok. Ott közölték, hogy élelmiszert nem adnak, csak a Vöröskereszt, ott meg most nincs osztogatás. Aztán az előbb tudtam meg, hogy kaphattam volna egyszeri segélyt.
A ház a sajátotok? Mert emlékszem, hogy anyukámnak anno kb. 3 éve nagyon sok közüzemi tartozása volt, és be kellett nyújtania egy kérvényt és valami alapítvány átvállalta de valamennyit be kellett fizetnie és vállalni, hogy legalább 3 hónapig utána rendesen fizeti. Nem tudom létezik-e még, én albérletben lakom, erre nem jár.
A férjed nem kap munkanélkülit?
Ha kapott, de már lejárt, akkor jogosult foglalkoztatást helyettesítő támogatásra az önkormányzattól (vagy ha már legalább 1 éve regisztrált munkanélküli)
Sajnos gyors kölcsönre nem tudok megoldást.
Az nem lenne lehetséges nálatok, hogy a férjed menjen gyesre, te pedig munkanélkülire?
Csak előtte regisztráltassa magát a férjed a munkaügyiben. Így neki is "megy" a regisztrált álláskeresői nyilvántartása (gyes alatt lehet reg. álláskereső, csak ellátást nem kaphat: [link]
Te pedig kaphatnád az álláskeresési járadékot: [link] utána pedig a foglalkoztatást helyettesítő támogatást az önkormányzattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!