Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hol kérhetek segítséget?

Hol kérhetek segítséget?

Figyelt kérdés
Én azt hittem soha nem juthatunk ide.5 gyeremeket nevelünk becsülettel,én gyesen vagyok a férjem elvesztette a munkáját.Megszakadunk de akkor sem talál munkát,már mindenünket kikapcsolták,telefonok,kábel tv,víz,de a vizet egyenlőre vissza kapcsolták mert némi pénzt összekapartunk,ha nem fizetünk megint jönnek..de legnagyobb félelmünk a VILLANY.Ha azt kikapcsolják akkor megfagyunk.nekünk nincs gázunk,a villany ad világost,meleget és melegvizet.Hőtárolós kályháink vannak és villanybojler.Ha kikapcsolják mindennek vége.Megfagyunk a sötétben és mosakodni sem tudunk.Mondjátok meg mit tegyek?Becsületes ,rendes emberek vagyunk.Én ápolónő a férjem szobafestő.Közel 200 ezer forint a hátralék,hol kérhetnék segítséget?Max 3 havi részletet adnának de az elsőt tegyem le.De nem tudom letenni,mert nincs munka, a gyesem 25 ezer forint.A családi pótlék és a gyes ételre elég..Az önkormányzat 5000 ft segélyt ajánlott fel.Kihez forduljak,hogy a villanyt ne kapcsolják ki?Nekünk az a minden....Andrea
2012. febr. 7. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Szia! Hát nagyon sajnállak titeket, de nem vagy ezzel egyedül, mi is ebben vagyunk most benne. Be kell menni az EON-hoz és el kell mondani, mi történt. Nem csak 3 hónapra adják meg a részletet. Mi 1 gyereket nevelünk, a párom munka nélkül maradt, sok a tartozás, én gyesen. 12 hóra megkaptuk a villanyt. Így is nehéz kinyögni, de nem lehetetlen. Mellesleg intézd el, hogy védendő fogyasztó legyél. Ez nem kerül semmibe, viszont így csak nagy sokára többszöri felszólítás után korlátozhatják a fogyasztásod, de nem kapcsolhatják ki!! Ezt is ott bent az irodában kell elintézni. Az önkormányzati segélyt fogadjátok el, több mint a semmi. A férjed menjen el munkanélkülire, amíg nem talál semmit. Az önkormányzatnál van olyan, hogy lakásfenntartási támogatás, ez havi összeg ezt is igényeljétek meg. Ha más nincs, be kell menni a családsegítőhöz és amiben tudnak ők is segíteni fognak! Kitartás, lesz ennél jobb is!
2012. febr. 7. 11:46
 2/9 anonim válasza:
50%

Neked lenne munkád, ahová vissza mehetsz a gyes után?

Mert akkor esetleg férjed menne gyesre, te meg vissza dolgozni, talán kicsit többet kapnátok.

Nagyon sajnállak benneteket, kegyetlen világot élünk. Sajnos nincs ötletem, hogy honnan kaphatnátok segítséget.

Önkormányzatnál voltatok már tartozásrendezés miatt?

Én a gázművektől jöttem el babázni, ott vannak ügyfelek, akik önkormányzati tartozásrendezést kapnak. Nektek nincs rá lehetőség?

Volt olyan ügyfelem, akinek 1,5 milliót vállalt át az önkormányzat.

2012. febr. 7. 11:52
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm,hogy írtál.Sajnálom,hogy ti is ilyen helyzetben vagytok.Az ELMŰ-höz tartozunk,nem az eon hoz és sajnos nem adnak részletet mert egy éven belül már kaptunk de azzal is elcsúsztunk.Behajtó cégnek adták ők ajánlották a 3 hónapot.

Védendő fogyasztók vagyunk már egy éve és megigényeltem a lakásfenntartásit,hamarosan elbírálják.Azonnali segítség kell most sajnos,ezért írtam hová fordulhatnék.A családsegítő anyagi támogatást nem ad.

2012. febr. 7. 11:55
 4/9 A kérdező kommentje:
Szia,voltam az önkormányzatnál de az 5000 ft segélyen kívül nem áll módjukban más segítséget nyújtani...
2012. febr. 7. 11:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
ha ápoló vagy,miért nem mész vissza dolgozni,a férjed meg gyesre?téged tuti visszavesznek,ápolónőre mindig szükség van.vállalj 12 órás éjszakázós műszakot,úgy többet keresel.nem tudom mekkora a legkisebb gyerek,de akármekkora,most az egész családot kell nézi.a férjed ellát otthon mindent,te dolgozol,közben meg megpróbáltok neki is munkát nézni.
2012. febr. 7. 12:03
 6/9 anonim ***** válasza:
82%

Ne haragudj, hogy én is írok, segíteni nem tudok sajnos, bár megtehetném! :(

Se az önkormányzattól, se a családsegítőtől nem várhat az ember semmit. Tapasztalat. Én egyedül nevelem a 1,5 éves lányomat. Decemberben súlyos beteg lettem, 3 hétig táppénzen voltam, amitől a januári fizetésem minimális lett. Enni nem maradt már pénzünk, mert a lakást muszáj volt kifizetnem, különben mehettünk volna az utcára. Mivel szüleim nem tudtak segíteni, gondoltam a családsegítőhöz fordulok. Ott közölték, hogy élelmiszert nem adnak, csak a Vöröskereszt, ott meg most nincs osztogatás. Aztán az előbb tudtam meg, hogy kaphattam volna egyszeri segélyt.

A ház a sajátotok? Mert emlékszem, hogy anyukámnak anno kb. 3 éve nagyon sok közüzemi tartozása volt, és be kellett nyújtania egy kérvényt és valami alapítvány átvállalta de valamennyit be kellett fizetnie és vállalni, hogy legalább 3 hónapig utána rendesen fizeti. Nem tudom létezik-e még, én albérletben lakom, erre nem jár.

2012. febr. 7. 12:13
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

A férjed nem kap munkanélkülit?

Ha kapott, de már lejárt, akkor jogosult foglalkoztatást helyettesítő támogatásra az önkormányzattól (vagy ha már legalább 1 éve regisztrált munkanélküli)

2012. febr. 7. 12:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,hogy írtatok:) Voltunk a munkaügyibe,most regisztrálták,de juttatásra nem jogosult. e ngem nem vesznek vissza,már nincs helyem..Nem tudom mi tévő legyek?Valami gyorskölcsön kellene amit az Elműbe be tudnék vinni,hogy nyerjek időt..:(
2012. febr. 7. 18:40
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Sajnos gyors kölcsönre nem tudok megoldást.

Az nem lenne lehetséges nálatok, hogy a férjed menjen gyesre, te pedig munkanélkülire?

Csak előtte regisztráltassa magát a férjed a munkaügyiben. Így neki is "megy" a regisztrált álláskeresői nyilvántartása (gyes alatt lehet reg. álláskereső, csak ellátást nem kaphat: [link]

Te pedig kaphatnád az álláskeresési járadékot: [link] utána pedig a foglalkoztatást helyettesítő támogatást az önkormányzattól.

2012. febr. 7. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!