Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Kollégisták/egyetemisták...

Kollégisták/egyetemisták albérletben! Miből fizetitek a költségeket? Család támogat?

Figyelt kérdés
Mennyi pénzre van szükségetek egy hónapban? Albérlet/kolesz, étel-ital, szórakozás, könyvek... mindennel együtt? Hogyan teremtitek elő ezt a pénzt? Szülők?
2012. febr. 18. 13:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
48%

fúúj ez undorító, már ez egyetemista lányok is ilyenek???

képesek vagytok pénzért szexelni, és még diplomátok is lesz

ez az megcsináltuk diplomás k.vák!:(:(:(

Aztán meg amikor nincs ott a támogató pasi... akkor meg a korotok beli 20-25 éves pasikkal kur.atjátok magatokat....

s z é g y e n ! ! !

2012. febr. 19. 09:54
 12/17 anonim válasza:
Szövegértés egyes, ülj le. Ha meg kellene választani a világ legdemagógabb, legbeszűkültebb, legáltalánosítóbb kommentjét, én rád szavaznék, de komolyan. És megnyernéd.
2012. febr. 19. 10:00
 13/17 anonim ***** válasza:

"Aztán meg amikor nincs ott a támogató pasi... akkor meg a korotok beli 20-25 éves pasikkal kur.atjátok magatokat....

s z é g y e n ! ! !"

Tulajdonképpen miért is fáj neked ha valaki jól érzi magát?

2012. febr. 19. 10:38
 14/17 anonim ***** válasza:
mert közben teszi(K) az álszentet.... akkor vállalja fel nyiltan
2012. febr. 19. 10:51
 15/17 anonim ***** válasza:
86%

Szülőktől kapom a pénzt, koli 15/hó + költőpénz: kéthetente 30kiló. Viszont: ebből kb. tíz ropit mindig hazaviszek nekik, egyszerűen nemhogy nem költöm el, még félre is teszek belőle a jövőmre. Amit nem viszek vissza és nem teszek félre, az meg elmegy kajára, bérletre, fénymásolásra. No alkohol, no cigi, no buli, no cukicsajosshoppingtúra, no kozmetikus, meg még ki tudja, mire lehetne elherdálni a pénzt...

Nyáron pedig majd vállalok diákmunkát. Addig pedig spórolással próbálom kicsit lecsökkenteni a szüleim költségeit.

Ja, és a "pasim" (tehát a párom) érzelmileg támogat. Így mindenki jól jár: ő is, mert önmagáért szeretem és én is, mert tükörbe tudok nézni.

2012. febr. 19. 12:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Az nem gyanús/fura/gyomorforgató senkinek, hogy a 'támogató pasis' egyetemista(!?) hölgy helyesen sem tud írni? Én is egyetemen vagyok, de inkább nem akarok tudni róla, ha annyira gyenge képességűeknek is megadatik a lehetőség, hogy diplomájuk legyen.
2012. febr. 19. 12:37
 17/17 anonim ***** válasza:

A támogató pasis leányzó egy prostituált, ennyi, akadjunk már le róla :) Nem újdonság a dolog amúgy, a szüleim évtizedekkel ezelőtt voltak egyetemisták, és azt mondják, már akkor is akadtak ilyen lányok. Amúgy nincs ezzel semmi gond, mindenki úgy él meg, ahogy tud. Gond csak azzal van, hogy a kérdezőt is prostitúcióra biztatta.

Én többféleképp is próbáltam megélni. Az első évben felvettem a diákhitelt, az havi 30 ezer volt akkor, kollégiumban meg lehetett élni belőle. Aztán bő egy évet dolgoztam. Elég jól kerestem, viszont ezért cserébe elvárták, hogy kb. mindenhez értsek, ezért ahelyett, hogy az egyetemi anyagot tanultam volna, a munkához való dolgokat tanultam. Ezt végül otthagytam, mert túl sok volt, totál kikészített idegileg. A végén már csak azért csináltam, mert a párom épp munkanélküli volt és már együtt éltünk, és nagyon kellett a jövedelmem. 100-160 között kerestem havonta, abból elég kényelmesen meg lehet élni :) Kivéve ha nyugtatókra költi az ember :S

Most nem dolgozom semmit, illetve néha vállalok ezt-azt, ami adódik, koncerten játszom vagy fordítok, stb. Fix jövedelmem a szoctám (23 ezer) és a szüleim is támogatnak 20 ezerrel havonta.

Ez megélhetést részben fedezi. Fix kiadás a bérlet (4 ezer), valamint van egy 11 ezres életbiztosításom, amit muszáj fizetnem (akkor kötöttem, amikor dolgoztam). A kaja kettőnknek olyan 50 ezer. Ruhát, egyebeket gyakorlatilag nem veszek. Szórakozni ingyenes vagy nagyon olcsó helyre megyek csak, operába vagy színházba (a büfét persze nagy ívben elkerülöm). Mozi, buli évente 1-2 alkalommal van. A sulira szerencsére nem kell költenem, könyvtári könyveket használok, az ingyen van.

Igazság szerint 40 ezerből koliban már ki lehet jönni, albérletben minimum 70 ezer kell

2012. febr. 19. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!