Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért kell az új munkáltatómna...

Miért kell az új munkáltatómnak az oepes kiskönyv?

Figyelt kérdés

Azt mondta nekem az ismerősöm hogy azért, hogy lássák hogy az előző munkahelyemen mennyi volt a fizetésem, és hogy akkor itt az új helyemen ne a dupláját adják nekem..

De nekem meg mondta az új munkáltatóm, hogy mennyi lesz a fizetésem. Fix xy bruttó, plusz jutalék, és így összesen általában a kolléganőim olyan 130 ezer forintot visznek haza magukkal (nettó).

Akkor most lehet kevesebb a fizetésem itt az új helyemen, ha az előzőn nagyon keveset kerestem?

2012. febr. 15. 18:32
 1/6 anonim ***** válasza:
Azért kell, hogy be tudjon jelenteni. Nála is marad mindaddig, amíg alkalmaz.
2012. febr. 15. 18:38
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2012. febr. 15. 18:39
 3/6 anonim ***** válasza:

Az OEPes kiskönyvben nincs benne a munkabéred.

Abban vezetik a biztosítással járó jogviszonyaid kezdetét és végét, a biztosítás szüneteltetését, a munkanélküli ellátásokat, a táppénzes ellátásokat.

2012. febr. 15. 18:40
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

1. munkába lépéskor -illetve szerződés kötéskor- kötelezően leadandó dokumentum;

2. minden munkáltatónak akinél dolgoztál vezetnie kell, hogy mikor voltál biztosított;

3. ellenőrizhető, hogy nem kamuzol-e az önéletrajtodban.

2012. febr. 15. 18:43
 5/6 anonim ***** válasza:

A kamuzás ellenőrzésére csak korlátozottan alkalmas. Nem tudom, mire gondolsz.

Pl. beírom, hogy a Málnabokornövelő Kutatóintézetben voltam az európai fajok kutatásának felelőse.

A kis könyvben szerepel, hogy az intézet bejelentett 2001. január 1-én, kijelentett 2008. május 15. napján.

Nem több. Legfeljebb még annyi, hogy az intézet nem kifizetőhely.

Ebből szerinted kiderül, hogy valójában éjszaki portás volt ott a jelentkező, s a málnát legfeljebb a piacon kutatta.

2012. febr. 15. 19:13
 6/6 anonim ***** válasza:
22%

"Ebből szerinted kiderül, hogy valójában éjszaki portás volt ott a jelentkező, s a málnát legfeljebb a piacon kutatta."

Az nem, de legalább az igen, hogy ott dolgozott, és akkor már lehet leellenőrizni, hogy mit. /telefon, email, stb./

2012. febr. 16. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!