Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mennyiből lehet kijönni egy...

Mennyiből lehet kijönni egy hónapban 2 főnek rezsit és a kaját illetően?

Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 18:41
 1/8 A kérdező kommentje:

Semmi extra dologra nem gondolok, nem megyünk étterembe, nem hozatjuk az ebédet, hanem főzök és azt a kaját visszük munkahelyre is magunkkal. Inkább főzök 2 naponta, néha nagyon olcsó kajákat (pl krumplis tészta, vagy tejberizs) néha pedig jobbakat is persze (ananászos csirkemell sütőben) Nem vesszük degesz számra sem az édességet, sem az alkoholt.

Úgymond mindenből kicsit, mégis változatosan.

Arra is kíváncsi volnék, hogy ti milyen gyakran jártok boltba vásárolni, és mekkora összeget hagytok ott?

2012. febr. 4. 18:45
 2/8 Problem? válasza:
Mi egy hónapra olyan 60ezer forintból jövünk ki a párommal plusz albérlet ami havi 65ezer rezsivel együtt.
2012. febr. 4. 18:54
 3/8 A kérdező kommentje:

Én ahogy számolgattam 50 ezer ft nem lenne vajon elég kajára plusz háztartásbeli dolgokra?

Ezen felül 30 ezer számlákra.

2012. febr. 4. 18:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Rezsi nagyban függ az adott lakástól is.Mondjuk elmondom az én verzióm,hátha valamit segít.Igaz azt nem kérdezted de nálunk albi 25000,rezsi: füttés 13000 villany 13000 közös ktg.8000. én reszinek veszem a tv-t és netet is sőt a telót is mert ugyanugy kiadás,te majd eldöntöd h beleszámolod e.5000,5000,7000.Nos ezek az értékek nagyban változhatnak azaz van olcsobbb net is és tv is,de lehet olyan társasház van akol a füttés nem ál meg ennyiböl,szóval az se mindegy hová költözik az ember.A kajával úgy sporolhatsz h ha mondjuk bevásárolsz hétvégén a hétre és nem mindennap mész boltba.Sokszor vesz az emeber felesleges dolgokat ha minden nap lemegy.Példának:én is volt h megvettem előre a hétre akkor megállt 5 ezerböl a fött kaja amikor meg napi szinen megyek minimum 2000-3000 elmegy egy nap.Sporolni lehet még úgyis h nézd az akciós ujságokat és na mondjuk 100ft a liszt veszel pár db-ot.De a liszt csak egy példa volt.Az is sokat számit ha mondjuk megeszitek 2 nap is ugyanazta kaját én napi szinten fözök.Naszóval konkrét összeget felesleges irni szerintem,de nagyjából átláthatod hogy mennyire jöttök ki.Én azt mondom h 100ezer forint majdnem biztos h kelleni fog.
2012. febr. 4. 18:59
 5/8 A kérdező kommentje:
A 100 ft-ot ugye nem csak a kajára érted??
2012. febr. 4. 19:02
 6/8 anonim ***** válasza:

hát elmondom az én sztorimat

de ez változó

miskolcon élek egyébként.

közösköltség:25000,villany:13000,UPC:7000,fűtés:30000,víz:14000,gáz 3havonta: 5000. ezen felűl még van biztosításunk: ami havonta 10000.kaja kb 30-40E de én teljes kiőrlésű kenyeret eszem,meg ilyesmit mert cukorbeteg vagyok... meg még a gyógyszerek is édesanyámnak.. nekem még jó hogy ingyen van.. :D szóval olyan 150-160E forint. mert még táncolok ami havi 5E nagyjából így. mindenhol más az ár. mi így élünk. és ez csak ez 60nm-eres lakás..

2012. febr. 4. 19:06
 7/8 anonim ***** válasza:

A rezsi a lakástól függ. Nálunk 40-50 ezer ilyenkor 38 m2-en, nyáron kevesebb. De ez persze attól is függ, hogy pl. elvagytok 18 fokban vagy kell a 24 fok, hogy este sokáig fenn vagytok és égetitek a villanyt vagy sem, hogy megy-e háttérzajnak a tévé vagy sem, stb.

A kaja olyan 40-50 ezerből hozható ki, sajna egyre drágább minden :(

2012. febr. 4. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:

Én leírom, hogy mi mennyiből jövünk ki, hátha segít:

Közös költség, fűtés, vízmelegegítés, szemétszállítás díja, konyhai gáz: 28000 ft

Vízdíj: 3000 ft

Áram: 3000 ft

TV, internet, mobiltelefon: 10000 ft

Albérleti díj: 15000 ft

Tehát a rezsi mindent beleszámolva kb. 60000 ft albérleti díjjal együtt.

Ételre sajnos nem tudom megmondani, hogy havi szinten mennyit költünk, ugyanis van, hogy rendezünk egy nagybevásárlást, és akkor két-három hónapig nem veszünk tartós dolgokat, de én havi kb. 30 ezerre saccolom, amit ételre költünk, de minden héten egy-két napra való ételt kapunk a szüleinktől, mert amikor meglátogatjuk őket nem jöhetünk el üres kézzel. Ez azért nagy segítség

Egyéb dolgokra (mosószer, tisztálkodószerek stb...) szintén csak havi pár ezer ft-ot költünk. Havi valamivel kevesebb mint 100 ezer ft-ból mi kijövünk. De próbálunk mindennel spórolni. Tehát senki nem hiszi el, hogy havi 3 m3 vizet használunk, azt mondják, hogy lehetetlen, pedig nem az, csak vízsporolós a zuhanyfejünk, nem fürdünk, csak zuhanyzunk, de azt is hamar lerendezzük, víztakarékos a mosógépünk is, nem tartályos a wc-nk, nem mosunk fel mindennap (nincs gyerek, mi meg nem csinálunk nagy koszt). Az árammal is spórolunk (pl.: éjjelre kinyomjuk a modemet, laptopot, beltéri egységet, hogy még stand by módon se fogyasszon áramot). Szinte mindennap megyek boltba, és mindig megnézem a féláron lévő (nem sokára lejáró termékeket), és ha van valami, ami megéri, akkor megveszem. És sok apróság, amire az ember nem is gondolna (pl: nem veszem meg a tejberizst, pedig csak 100 ft egy kis tégely, inkább megcsinálom, így 200 ft-ból kijön 5-6 olyan kis tégely).

2012. febr. 5. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!