Hogyan érdemes kimenni Angliába?
Tanács!
Ha tudsz angolul akkor nem okoz gondot a lakás, és munkakeresés sem, sem pedig az egyéb ügyintézések!(bankszámla, stb.).Ilyen esetben nincs szükséged közvetítőre!
Ha pedig nem megy az angol annyira, hogy magad intézkedj, akkor maradj otthon, mert a válság óta minimális nyelvvel csak ismerős vagy beajánlás útján vesznek fel! Manapság az angoloknak sem derogáló elvállalni a mosogatást, ha nem akar éhen halni, nagy a verseny és ez kihat a bevándorlók lehetőségeire is! Ha valóban nagyon jó nyelvtudással és piacképes végzettséggel érkezel, akkor manapság is aránylag jól el lehet helyezkedni(pl, informatikában), de a tucat munkáknál(mosogatás, stb) rengeteg az ember, így nagyon fontos a szerencse is.
Hogyan? Sok sok pénzzel. Legalább 1000 fonttal.
Közvetítőket szerintem felejtsd el, én még egyről se hallottam ami korrekt lenne.
Első válaszadónak sokban igaza van. Nyelvtudás nélkül nehéz, de hallottam már sikerstorykat a válság óta is, hogy sokaknak még így is sikerül. Minden attól függ mennyire talpraesett és bevállalós az ember. Ja meg persze a szerencse.
Hova érdemes menni? Hát van aki Londonra esküszik. Én pont nem. Ez attól függ milyen vagy, milyen életre vágysz, akarsz-e magyarokkal kapcsolatot tartani... stb.
Szerintem ha nincs piacképes szakmád és/vagy folyékony angol nyelvtudásod, akkor ne menj Londonba, mert a minimálbér baromi kevés oda. Ez esetben válassz egy nagyobb várost: Birmingham, Liverpool, Manchester, Bristol stb.
"Szerintem ha nincs piacképes szakmád és/vagy folyékony angol nyelvtudásod, akkor ne menj Londonba, mert a minimálbér baromi kevés oda. Ez esetben válassz egy nagyobb várost: Birmingham, Liverpool, Manchester, Bristol stb."
Egyetértek, én 2 hónapig tengődtem minimálbérből, megéltem ugyan belőle, sőt még maradt is egy kevés, de hosszútávon nem tudtam volna ezt csinálni. Most is Londonban vagyok, de már a szakmámban dolgozom, mint programozó, az első munkám csak addig kellett amíg jobb nem jött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!