Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Szegénynek számítasz?

Szegénynek számítasz?

Figyelt kérdés

1. Tud-e egy 50 ezer Ft-os váratlan kiadást fedezni?

2. Megengedhet-e magának évi egyhetes üdülést?

3. Igaz-e, hogy nem kell takarékoskodnia a fűtéssel?

4. Jut-e kétnaponta húsétel az asztalára?

5. Igaz-e, hogy még sohasem került hátralékba

a hiteltörlesztéssel vagy számlákkal?

6. Van-e telefonja?

7. Van-e színes TV-je?

8. Van-e kocsija?

9. Van-e mosógépe?

4 nem válasz esetén szegénynek számítasz...szerintem hülyeség

2012. jan. 17. 23:08
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem annyira azért nem rossz ez. Ha megnézed, különböző fontosságú dolgokra kérdez rá. Az első kérdés nyilván arra kérdez rá, hogy egy váratlan helyzetre tudsz-e hirtelen pénzt áldozni. Jó példa erre, ha pl. meghal a mosógéped. Mi jártunk így, és épp úgy álltunk, hogy bizony nem tudtunk rá kiadni ennyit, csak két hónap után. A második az a luxusra kérdez rá, hogy telik-e ilyesmire. A harmadik a komfortra (több ismerősöm spórol úgy társasházi lakásban, hogy nincs fűtés, csak a szobákban, és bizony elég kellemetlen a 18 fokos fürdőben zuhanyozni), a negyedik a megfelelő táplálkozásra (akinek telik húsra, az már tud viszonylag változatosan étkezni), az ötödik az anyagi biztonságra, a hatodik esetében a telefon olyan elterjedt, hogy igazán nagyon szegénynek kell lennie annak, akinek nincs (lásd nemtudommelyik válaszoló, aki meglepődött azon, hogy lehetnek még olyan emberek, akiknek nincs telefonjuk?), a hetedik szintén ugyanerre kérdez rá, bár az internet korában én ezt "van-e színes tv-je vagy számíógépe" formában tenném fel (sok fiatal nem azért nem vesz tévét, mert nem telik rá, hanem mert nincs rá szüksége), a nyolcadik megint elég erős választóvonal, a legtöbb ember, aki megengedheti magának, vesz kocsit (akkor is, ha nincs rá szüksége, de ez magánvéleményem csak), a mosógép pedig annyira általános dolog, hogy akinek már arra se telik, az igazán szegény.

Az, hogy négy kérdésre kell nem választ adni, pont arra jó, hogy kiszűrje az esetleges hibákat, pl. a vegetáriánusokat, akiknek telne rá, csak nincs rá szükségük.

2012. jan. 18. 01:46
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a vegáknak úgy kéne értelmezni a húsos kérdést, hogy tellene-e kétnaponta húsételre
2012. jan. 18. 07:01
 23/25 anonim ***** válasza:

1. igen

2. nem

3. igaz, mert távhő

4. igen, de nem eszek annyi húst

5. igen

6. igen

7. nem és nem is tartom fontosnak, hogy legyen.

8. nem

9. nekem nincs az albérletben viszont van

2012. jan. 18. 07:15
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

1. Igen. ezt pedig oly módon, ha a jegygyűrűmet teszem be a zaciba.

2. Azt hittem, de mégsem. Még tavaly ősszel fizettünk be egy olcsó útra (4 főre 30 E) és most le kellett mondanom.

3. Nem. Nagyon kell figyelni rá. Tavaly volt gázóracsere, 5ször gyorsabban pörög az óra. A havi átalányom 21 E úgy, hogy sosincs 22 foknál melegebb.

4. Nem-igen-talán. Amikor akciós vmi, akkor sokat veszünk belőle, és megtöltjük a fagyasztót. Hozzáteszem, mi szeretjük a csirkelábat, farhátat...

5. Nem. Hónapról-hónapra rosszabb a helyzet, csiki-csukizni kell a csekkekkel.

6. Van. A család összes tagjának. De olcsó havidíjért 0 forintért beszélünk egymással. 3-unk számlája max. 7 E.

7. Van.

8. Van. (Jogsi híján nem nekem, a férjemnek)

9. Van.

Egy kis off, de a kérdésekhez kapcsolódik. Tény és való, hogy az nagy bajban lehet, aki sehogy nem tud előteremteni 50 ezret, ami nem sok pénz, csak megkeresni nehéz. Tény, hogy mosógép nélkül én nem tudnék élni. Valamilyen szinten ezek a kérdések is jók, de......

Hol vannak azok, mint pl. dohányzik? mennyit szív egy nap? szokott alkoholt fogyasztani?

mert aki bizony elszív napi 2-3 dobozzal és nincs színes tv-je, kocsija (mert jogsi sincs), nem eszik húst és nem spórol a rezsin.....az bizony nem szegény

2012. jan. 18. 09:19
 25/25 anonim ***** válasza:

1. Esélytelen. Talán egy 10 ezer Ft-osat igen.

2. Igen, bár csak belföldön.

3. Igaz.

4. Hetente max. 2 alkalommal, úgyhogy nem.

5. Áhhh, majdnem mindig hátralékban vagyunk :-(

6. Van.

7. Van, ámbár az egyik már 10, a másik meg már 19 éves...

8. Nincs, sosem volt.

9. Van.

Hát épphogy, de megvan a 4 és tényleg szegények vagyunk :-(

2014. júl. 16. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!