Megadjam-e az adataimat interneten?
A 10forintért.hu-n licitáltam ma és nyertem.Ma először próbáltam k iezt az oldalt. Az aukció megynerése után kaptam egy e-mail hogy megkell bizonyosodniuk arról hogy minden adatom helyesen lett-e megadva, ezért szkenneljem be a lakcímkártyámnak és a személyi igazolványomnak mindkét oldalát és küldjem el nekik.
Átverés ez az oldal vagy ha valaki regisztrálta már ott magát tőle is kérték ezt?
Ne add meg, ui. az adatvédelmi törvény nem teszi lehetővé a cég számára az ilyen adatgyűjtést.
Legjobban akkor jársz el, ha az ilyen adatgyűjtést jelzed az adatvédelmi biztos hivatalának.
Ilyet nem kérhetnek a licitálóktól!!!
A lakcímkártyád és a szem.igazolványod beszkennelt másolatával visszaélhetnek (használhatják a tudtod nélkül!)...
Ezen az oldalon VÁSÁRLÁSRÓL van szó, márpedig egyetlen Eladó sem kérheti a Vevő igazolványait a vásárláshoz!
Én a helyedben nem csak az adatvédelmi biztosnak írnék panaszlevelet, hanem a Fogyasztóvédelmi Hivatalnak is, mert ez a cég törvénytelenül szedi be a Vevők (licitálók) személyes adatait!
Gyanítom, hogy a Cégnek nagyon nem éri meg olcsóért eladni drága cuccokat, aztán ha mégis valakinek ez sikerül, akkor olyan feltételeket szabnak, amitől a legtöbb Vevő eláll a vásárlás szándékától...
Én évek óta webáruházakat üzemeltetek, és tudom, hogy ilyen adatokat nincs joga begyűjteni az Eladónak : meg kell azzal elégedni, amit regisztrációkor megad a Vevő (keresztnév, vezetéknév, postázási címe, telefonszáma)...
Ellenőrzésre ott van a Vevő IP-címe, esetleg lehet ellenőrizni a telefonszámán...
Ha úgy látom, hogy a Vevő külföldi IP-címről adott le megrendelést és belföldi címre kéri a csomagot (bizonytalan vagyok, hogy nem csak szórakozik-e) akkor kérhetem, hogy a vételárat előre bankszámlára fizesse be...
EZ A MAXIMUM!!!...
Ilyet még a vatera meg teszvesz sem kér,mégis jol müködik....
Ne add emg!!!!!!!!!!!!!!
Szóval azt adjam fel hogy én amit nyertem azt megis foogm kapni anélkül hogy elküldeném nekik az adataimat? :/
már ugy beleéltem magam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!