Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A főbérlő nem lakik az önkormá...

A főbérlő nem lakik az önkormányzati lakásban. Hogyan intézhetnénk el ezt a dolgot?

Figyelt kérdés

Párommal egy önkormányzati lakásban élünk aminek a bérlője a párom nagyszülője, de ő nem él velünk. A probléma a következő: Ma jött az önkormányzattól egy férfi, felmérni a lakás állapotát. Kinyitottam neki az ajtót és kérdezte, hogy xy (a főbérló) itt lakik e. Én sajnos nem gondoltam végig a választ, és rávágtam, hogy nem. Erre közölte, hogy ez baj, mert ha a bérlő nem lakik a lakásban akkor azt el is vehetik tőlünk, szóval menjünk be az önkormányzathoz és intézzük el. Mondtam, hogy de a párom a bérlő unokája és be is van ide jelentve. Erre közölte, hogy az nem elég még így is elvehetik tőlünk a lakást.... Ami hihetetlenül nagy probléma lenne, hiszen egy 2 és fél hónapos babával élünk ott és most csináltattuk meg több mint 150 ezer forintért a fűtést...

Én hülye annyira le voltam blokkolva, hogy még a papírt is alá írtam amire oda írta megjegyzésként " A főbérló nem lakik a lakásban". Most mi tévők legyünk? A párom lehet társbérlő? Vagy mik kellenek ehhez?

2012. jan. 12. 13:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Önkormányzati lakásban köteles lakni az, akinek odaadták! Csak úgy lehet megoldani, ha beköltözik a főbérlő.
2012. jan. 12. 14:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Mostmár semmit, el jól elcseszted...

Az önkormányzati lakás nem véletlenül van kiutalva egy főbérlőnek olcsón...

Legközelebb ha csaltok vagy trükköztök figyelj oda mit írsz alá...

2012. jan. 12. 14:10
 3/6 A kérdező kommentje:
Na ide figyelj segítséget kértem nem bunkó lehangoló cseszegtető választ. Nem állt szándékunkban csalni csak az eddigi főbérlő párom nagyapja meghalt és az ő házastársa párom nagymamája vált főbérlővé, de a párom addig is abban a lakásban élt és most is. Azt nem tudom, hogy miért nem ő lett a főbérlő. A hozzászólásod pedig egyáltalán nem volt építő jellegű .
2012. jan. 12. 14:30
 4/6 tetro ***** válasza:
lehet hogy nem volt építőjellegű, de a kérdésedre válaszolt. és ha tetszik ha nem de trükköztük. ezeket a lakásokat kiutalják valakinek, aki rászorul. ebben az esetben nem ti vagytok a kedvezményezettek. persze lehet hogy rászorultok, de akkor el kell intézni. azonnal befelé az önkormányzathoz, és átíratni párod nevére a bérletet, ha lehet. ja és jó ha meg vannak a számlák arról, amit ráköltöttetek a lakásra.
2012. jan. 12. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Csak tényt közöltem.

Az meg nem kérdés, hogy csaltok, hiszen az önkormányzati lakásban az lakhat, akinek az önkormányzat kiadja. Ha a mama nem lakik ott vissza kellett volna adni - ti nem tettétek, hanem beköltöztetek. Ezt csalásnak hívják és mivel aláírtad a papírt meg is fog indulni ellenetek az eljárás (sőt, szegény "ártatlan" nagymama ellen is).

Annyit tudtok csinálni, hogy a nagyi visszajön, bemegy az önkormányzatba, megmondja, hogy a kis menye tök hülye és össze-vissza beszélt, ő bizony ott lakik csak épp nem volt otthon. Akkor talán megússzátok. Persze nem árt ha a nagyi egy darabig valóban odaköltözik, mert bármikor jöhetnek ezt ellenőrizni főleg ilyen átlátszó kamu után....

2012. jan. 12. 14:41
 6/6 anonim ***** válasza:
hát ezt jól megcsináltad :D most már így jártál, nem tudsz mit csinálni. gondolkodni kellett volna.
2012. jan. 12. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!