A főbérlő nem lakik az önkormányzati lakásban. Hogyan intézhetnénk el ezt a dolgot?
Párommal egy önkormányzati lakásban élünk aminek a bérlője a párom nagyszülője, de ő nem él velünk. A probléma a következő: Ma jött az önkormányzattól egy férfi, felmérni a lakás állapotát. Kinyitottam neki az ajtót és kérdezte, hogy xy (a főbérló) itt lakik e. Én sajnos nem gondoltam végig a választ, és rávágtam, hogy nem. Erre közölte, hogy ez baj, mert ha a bérlő nem lakik a lakásban akkor azt el is vehetik tőlünk, szóval menjünk be az önkormányzathoz és intézzük el. Mondtam, hogy de a párom a bérlő unokája és be is van ide jelentve. Erre közölte, hogy az nem elég még így is elvehetik tőlünk a lakást.... Ami hihetetlenül nagy probléma lenne, hiszen egy 2 és fél hónapos babával élünk ott és most csináltattuk meg több mint 150 ezer forintért a fűtést...
Én hülye annyira le voltam blokkolva, hogy még a papírt is alá írtam amire oda írta megjegyzésként " A főbérló nem lakik a lakásban". Most mi tévők legyünk? A párom lehet társbérlő? Vagy mik kellenek ehhez?
Mostmár semmit, el jól elcseszted...
Az önkormányzati lakás nem véletlenül van kiutalva egy főbérlőnek olcsón...
Legközelebb ha csaltok vagy trükköztök figyelj oda mit írsz alá...
Csak tényt közöltem.
Az meg nem kérdés, hogy csaltok, hiszen az önkormányzati lakásban az lakhat, akinek az önkormányzat kiadja. Ha a mama nem lakik ott vissza kellett volna adni - ti nem tettétek, hanem beköltöztetek. Ezt csalásnak hívják és mivel aláírtad a papírt meg is fog indulni ellenetek az eljárás (sőt, szegény "ártatlan" nagymama ellen is).
Annyit tudtok csinálni, hogy a nagyi visszajön, bemegy az önkormányzatba, megmondja, hogy a kis menye tök hülye és össze-vissza beszélt, ő bizony ott lakik csak épp nem volt otthon. Akkor talán megússzátok. Persze nem árt ha a nagyi egy darabig valóban odaköltözik, mert bármikor jöhetnek ezt ellenőrizni főleg ilyen átlátszó kamu után....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!