Hogy lenne érdemes felhasználnom a Cafeteriámat?
A munkahelyemen a havi összeget 9200-ról 8400-ra csökkentették. Ebből 5000 ft-ot lehet hidegétkezési utalványra használni. A fennmaradó 3400 kérdéses nekem, mi legyen vele? Ja és egyben páromé is kérdés, ugyanott dolgozik, neki is szintén 3400 marad kérdéses.
Lehet munkahelyi és vendéglátós étkezésre. Na, ez nem érdekel, nem eszek se munkahelyen, se vendéglátásban. Erre nem akarunk költeni havi 6800 ft-ot.
Akkor van még utazási térítés, ez sem érdekes, egy kolléganő kocsijával járunk munkába, benzinpénzt fizetünk.
Lehet önkéntes nyugdíjpénztárba utaltatni, illetve önkéntes egészségpénztárba. Ezek közt vacillálok. Tudnátok érveket mondani, melyik miért érné meg? A hosszútávú előnyök is fontosak nekem, fő, hogy ne baromságokra menjen el a pénz.
Egészségpénztár.
Nem tudom hány éves vagy, van-e gyereked, de én csak előnyét látom az EP-nek, pláne ahol gyerek van. Fizethetsz vele: gyógyszert, kötszert, egyes gyógyhatású készítményeket, vitamint, gyógyászati segédeszközt (szemüveg!), gyerekre: oltás, őssejt levétel, pelenka, popsitörlő, tápszer, stb.
Ugyan van kezelési költség (befizetett összeg 0,2%-a - ez a Medicinánál ennyi, de EP-nként eltérő, kártyadíj) de kamatozik is. Egyes cégek plusz %-os kedvezményt adnak rá ha EP kártyával fizetsz. Valamint ha te magánszemélyként utalsz rá pénzt, akkor a befizetett összeg 20%-át, max. évi 100eFt-ot állambácsi is rárak.
Számomra azért is jobb az ep, mert a közeljövőben felhasználható (ki tudja, hogy mikor leszünk nyugdíjasok?), de az sem baj, ha évekig gyűlik. Az egészségre mindig költeni kell :)
Biztos van olyan a nyugdíjpénztárnál, ami a mérleg nyelvét oda billenti, nekem nincs olyanom, így arról nem tudok nyilatkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!