Akiknél a család 2felnőttből+1 kicsi gyerekből áll, hány köbméter vizet használtok el 1 hónap alatt?
Egyre többet fogyasztunk, 3-an vagyunk mi is, a kislányommal, párommal.
Régebben 6-7 köbm-t, mostanában 7-8-at.
Én nem folyó vízben mosogatok. Kb. minden másnap indítom a mosógépet, vagy napokig nem és akkor egy nap 3-at is mosok.
Férjem általában megfürdik a vizemben...vagy én a kislányéban.
Anyósomék 2-en vannak, nekik megy el 10 kbm.
köszönöm az eddigi válaszokat, még szívesen veszek továbbiakat is...
de úgy látom, hogy akkor kb. normális a 10..:-(
2 felnőtt,2 kis gyerek,mindennap kádban fürdés,mi tusolunk. Nyáron medence töltés(7m3),s így a havi átlag 7,5 m3.
A mosás minden második nap,mosogatás géppel(sokat lehet spórolni).
A 10 m3 szerintem elfogatható,vegyetek mosogatógépet.
Egy mosogatás csak 15 L víz!
Csak viszonyításképpen:
2 felnőtt, 2 gyerek, ebből 1 felnőtt, 2 gyerek egész nap itthon, kéthavonta megy el 12-15 m3 víz.
Heti 5-7 mosás, napi 1-2 mosogatás (mosogatógéppel!), gyerekek kádban fürdenek, mi zuhanyzunk.
Köszi köszi!! :-)
kedves utolsó, akkor Ti nagyon jól spóroltok...Én nem tudom mit csinálunk, hogy ennyi elmegy...
már arra is gondoltam, hogy a mosógépünk hiába szuper, súlyautomatikás, de csak 4,5 kg-os, lehet, hogy arányaiban több vizet használ el...sajnos mikor vettük, még nem gondoltam, hogy lesz babánk, és csak kettőnkre vettem a mosógépet...most nagyon elkéne a nagyobb...
Mosogatógépet nem tudom hová tenni, így se férünk...megpróbálom a nem folyóvizes mosogatást...bár tőlem nagyon messze áll, nem ezt szoktam meg, de hát muszáj változni...:-)
Mi is panelből jöttünk, de már ott is addig tetriszeztem a 1,8 m x 1,9 m-es konyhácskával, amíg be nem fért a mosogatógép. Mivel mindent azzal mosogatok (na jó, a teflon edényeket nem), ezért a mosogatótálcát a sarokba raktam. Így simán befértünk, sőt, mivel pici volt a panel lakás még a mosógép is a konyhában volt :)
Bő egy éve költözünk kertes házba, itt schell szelepes volt a wc (amíg nyomod, addig jön a víz), most olyan wc tartály van, ami 0,5 - 10 l-el öblít: így, hogy egész nap itthon vagyok a gyerekekkel, nagyon sokat számít.
Egyéb praktika: mosógép tele indul (max heti egy féladagot mosok). Ha nem fér bele a költségvetésbe egy új, akkor miért nem vesztek akkor egy felújított mosógépet? Mi tavaly vettünk egyet: indesit mosó-szárítógép 40eFt, 1 év garival.
tetrisz :-DDDD ez nagyon jó!!
Most megpróbálom egyenlőre a nem folyóvizes kézi mosogatást, aztán meglátom...
a budin nekünk is olyan van, hogy addig jön, míg húzom, tehát az relatíve spórolós.
A mosógépünk-és a teljes konyhánk 3 éves, huh, állatira utálok felújítani, nem nagyon szeretnék ilyewsmibe vágni már megint...remélem ha visszafogom a mosást, meg a mosogatást, mát érezhető lesz vmi...
köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!