Változik az ápolási díj 2012-ben?
2 éve kapok ápolási díjat nagymamám után, mellette levelezőn fősulira járok. Vissza akartam mondani, mert sajnos mellette nem tudok munkát vállalni, de az ápolási díj összege nagyon csekély. Utána néztem neten, lesz-e valami változás, mert eddig nyugdíjhoz számították, már nem. Találtam egy irományt, amiből azt olvastam ki, hogy a teljes összeget juttatják, nem vonlak le belőle TB járulékot.
A szöveg: [link]
Jól értelmeztem?
Szia 22-vagyok!
2- emberre meglehet igényelni?
Kösz a választ "Kérdező"
Emelt összegű abban az esetben jár, ha az ápolt egyedül nem képes: tisztálkodni, öltözködni, járóeszköz segítsége nélkül közlekedni, látásproblémái annyira erősek, hogy segédeszközzel is nehezen lát.
Ha megkapod az emelt összegűt, nem csak napi 8 órát kell vele lenned, hanem 24-et.
Kedves Kérdezők !!
Lakcímváltozásom volt és elvették az ápolási díjamat. Most előröl kell kezdenem mindent és addig nem kapok egy fillért sem. Szerintetek ez jogos? Élettársam állapota nem javult. Akkor kapom újra a pénzt, ha mindent újra beadok és elbíráljak. Nem értem, semmi nem történt, csak lakcim változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!