Változik az ápolási díj 2012-ben?
2 éve kapok ápolási díjat nagymamám után, mellette levelezőn fősulira járok. Vissza akartam mondani, mert sajnos mellette nem tudok munkát vállalni, de az ápolási díj összege nagyon csekély. Utána néztem neten, lesz-e valami változás, mert eddig nyugdíjhoz számították, már nem. Találtam egy irományt, amiből azt olvastam ki, hogy a teljes összeget juttatják, nem vonlak le belőle TB járulékot.
A szöveg: [link]
Jól értelmeztem?
Ez engem is érint. Először mikor olvastam a szöveget azt hittem, hogy marad, csak épp más lesz a neve, de ugye lentebb egyértelműen kijelenti, hogy nem kell TB-t fizetned.
Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy ez mikortól lesz a gyakorlatban is így, mert nekem a szokásos összeg jött januárban is.
Ha valaki jártas ebben, magam is szívesen venném a válaszát.
Ami januárban jött, az a decemberi volt. (én minden hónap 28-án kapom az ahavit) Ha hamarabb nem, a következő kifizetésnél megtudjuk.
De jó lenne, ha valaki tudna pontosabb információt.
2011-ben bruttó 28.500 Ft volt, én abból minden hónapban 16.550 Ft-ot kaptam, mert TB-t vontak.
Helyi polgármesteri hivatalba bemész, ott kapsz egy köteg papírt, háziorvoshoz is kell vinni, visszaviszed, majd eldöntik kapod-e vagy sem.
De úgy tudom, hogy 201-ben bruttó 29.500 Ft, nem tudom mennyi lesz a nettó.
Igen, tényleg elírtam.
Bocsi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!