Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Változik az ápolási díj 2012-ben?

Változik az ápolási díj 2012-ben?

Figyelt kérdés

2 éve kapok ápolási díjat nagymamám után, mellette levelezőn fősulira járok. Vissza akartam mondani, mert sajnos mellette nem tudok munkát vállalni, de az ápolási díj összege nagyon csekély. Utána néztem neten, lesz-e valami változás, mert eddig nyugdíjhoz számították, már nem. Találtam egy irományt, amiből azt olvastam ki, hogy a teljes összeget juttatják, nem vonlak le belőle TB járulékot.

A szöveg: [link]

Jól értelmeztem?

2012. jan. 6. 15:32
1 2 3
 11/28 anonim válasza:

Üdvözlök mindenkit!

Megdöbbentő de ezt találtam az Ápolási díj összegével kapcsolatosan!2013-tól pedig várható,hogy megszüntetik az utazási kedvezményt,amit a tartós beteg gyermek/ek kap/nak a MÁK-tól!

ÁPOLÁSI DÍJAT ÁLLAPÍTHAT MEG ANNAK A HOZZÁTARTOZÓNAK,AKI 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT TARTÓSAN BETEG SZEMÉLY ÁPOLÁSÁT,GONDOZÁSÁT VÉGZI.

A jogosultság megállapítása szempontjából figyelembe vehető egy főre számított havi családi jövedelemhatárt úgy kell szabályozni,hogy az önkormányzat rendelete az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegénél,

egyedülálló esetén annak 150%-ánál alacsonyabb jövedelmi jogosultsági feltételt nem írhat elő.A KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁSKÖRBEN MEGÁLLAPÍTOTT ÁPOLÁSI DÍJ HAVI BRUTTÓ ÖSSZEGE az éves központi költségvetési törvényben meghatározott alapösszeg(2012.évben 29.500 Ft 80 %-a (23.600 Ft).

Adatfrissítés dátuma:2012.01.25.

2012. jan. 31. 21:29
 12/28 anonim válasza:

Ma kaptam meg az ápolásit, 26.550 Ft. Pedig már örültem, hogy picikét emelkedik az összeg...

Nálatok, valami változás?

2012. febr. 3. 11:55
 13/28 A kérdező kommentje:
Nálam is maradt annyi. :( Jó lett volna, ha emelik, vagy ha maradt volna a mindenkori nyugdíjelszámolásban. :(
2012. febr. 4. 10:42
 14/28 Morzsa ***** válasza:
Én az emelt összegű ápolásit kapom,ami 34515 ft. 2011-ben is ezt az összeget kaptam,reménykedtem,hogy emelik egy kicsit.Emelett szeretnék dolgozni,de eddig még nem sok sikerrel jártam :(
2012. febr. 10. 19:46
 15/28 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nekem is az emelt összegű járna, de anno elbaszta a papírom a háziorvos. Ilyenkor lehet módosítani? Nekem idén októberben lejár a 2 év, akkor felülvizsgálatot tartanak, de mamám állapota nem javult, sőt... Várjam meg azt, vagy lehet módosítani ilyenkor is?
2012. febr. 11. 11:14
 16/28 Morzsa ***** válasza:
Akár már hétfőn is mehetsz a háziorvoshoz,azonnali módosításra,utána azzal a papírral az önkormányzathoz.Ha hétfőn mész 13-án akkor már az önkormányzat ettől a naptól kezdve az emelt összeggel számolja a napokat.Érdemes tényleg minél hamarabb intézni.
2012. febr. 11. 11:46
 17/28 Odani válasza:
Üdv mindenkinek.Én munkanélküli segélyen vagyok,ami 22800 ft most.Felakarom venni ezt az ápolási díjat a mamám után,de nem tudom,hogy kizáró ok-e a segély amit kapok,vagy,ha kaphatok,akkor a munkanélküli segély megszűnik,és az ápolási segélyt fogom kapni helyette??
2012. febr. 17. 12:26
 18/28 Morzsa ***** válasza:
A kettőt együtt nem kaphatod.Igen,ha az ápolásit választod,akkor a munkanélküli segély megszűnik.
2012. febr. 17. 13:32
 19/28 Odani válasza:
Köszönöm a választ :)
2012. febr. 17. 16:47
 20/28 anonim válasza:

Sziasztok!

Azt meg tudnátok mondani, hogy mitől függ, hogy a kiemelt vagy a kisebb összegű ápolásit adják?

Köszi előre is!

2012. márc. 12. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!