Változik az ápolási díj 2012-ben?
2 éve kapok ápolási díjat nagymamám után, mellette levelezőn fősulira járok. Vissza akartam mondani, mert sajnos mellette nem tudok munkát vállalni, de az ápolási díj összege nagyon csekély. Utána néztem neten, lesz-e valami változás, mert eddig nyugdíjhoz számították, már nem. Találtam egy irományt, amiből azt olvastam ki, hogy a teljes összeget juttatják, nem vonlak le belőle TB járulékot.
A szöveg: [link]
Jól értelmeztem?
Üdvözlök mindenkit!
Megdöbbentő de ezt találtam az Ápolási díj összegével kapcsolatosan!2013-tól pedig várható,hogy megszüntetik az utazási kedvezményt,amit a tartós beteg gyermek/ek kap/nak a MÁK-tól!
ÁPOLÁSI DÍJAT ÁLLAPÍTHAT MEG ANNAK A HOZZÁTARTOZÓNAK,AKI 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT TARTÓSAN BETEG SZEMÉLY ÁPOLÁSÁT,GONDOZÁSÁT VÉGZI.
A jogosultság megállapítása szempontjából figyelembe vehető egy főre számított havi családi jövedelemhatárt úgy kell szabályozni,hogy az önkormányzat rendelete az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegénél,
egyedülálló esetén annak 150%-ánál alacsonyabb jövedelmi jogosultsági feltételt nem írhat elő.A KÉPVISELŐ-TESTÜLETI HATÁSKÖRBEN MEGÁLLAPÍTOTT ÁPOLÁSI DÍJ HAVI BRUTTÓ ÖSSZEGE az éves központi költségvetési törvényben meghatározott alapösszeg(2012.évben 29.500 Ft 80 %-a (23.600 Ft).
Adatfrissítés dátuma:2012.01.25.
Ma kaptam meg az ápolásit, 26.550 Ft. Pedig már örültem, hogy picikét emelkedik az összeg...
Nálatok, valami változás?
Sziasztok!
Azt meg tudnátok mondani, hogy mitől függ, hogy a kiemelt vagy a kisebb összegű ápolásit adják?
Köszi előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!