Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ezt nem értem: az euróövezet...

Ezt nem értem: az euróövezet megszűnése, miért járna az EU felbomlásával?

Figyelt kérdés
2011. dec. 28. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:

Gondolom, érzelmi okokból. Ekkora pofáraesés után ki bízna még az EU-ban és minek? Egyébként is, szerintem az utóbbi 10 évben az emberek megtanulták, hogy az EU csak megkeseríti az életüket.

Egy vám- és munkavállalási unió bőven elég lenne helyette, de kell a francnak a sok értelmetlen jogszabályuk meg bürokráciájuk.

2011. dec. 28. 23:15
 2/2 Katoonene ***** válasza:

Magyar mikro-kis-középvállalkozások százai halnak meg 2004 óta évente, csak azért, mert az a bizonyos EU szabvány..

Egyébként igen, az euróövezet felbomlása alapból egy hatalmas inflációt generálna, emellett árfolyamkülönbségek (svájci frank, usa dollár, sőt a kínai yüan is) alapjában rengetné meg az európai gazdaságot.

Elég megnézni ezt a válságot. Mi robbantotta ki? Elég eltérőek a vélemények. De a lényeg, h a kevésbé demokratikus országok, pl. Kína folyamatosan nyerészkedik. Ha az euró megszűnne, minden tagország kormánya szinte megbukna, vagy akkora belviszályok lennének, hogy az állam majd' összeroskadna, így Kína, Oroszország be tudna vásárolni. (nálunk mit csinálnak a Kínaiak?:))

2011. dec. 28. 23:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!