Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A devizahitelesek adósságát...

A devizahitelesek adósságát miért hárítják át a hitelt fel nem vevőkre? Miért kell megsegíteni a hiteleseket az ország romba döntésével?

Figyelt kérdés

Eleve elítélem a hitelezést, mert az ember csak abból éljen amit megkeres. Meg nem keresett pénzt ne akarjon elkölteni. A hitelek 99%-a hü*lyeségekre lett felvéve (autó, tv, házimozi, nagyobb lakás, ingyom bingyom) (tisztelet persze a nagyon kevés 1%nak).

Annak idején a bankok szerződési feltételei eléggé egyértelműek voltak. Mégis sokan felvették a hitelt meggondolatlanul, hülyes*égekre, ráadásul irreális törlesztőval (havi 100e? noooormális?).

Erre most az állam (így az összes adófizető, többek között én is, akinek soha nem volt hitele) átvállalja a bedőlt hitelesektől az adósságot. De miért? Igenis tanulják meg a saját bőrükön. Most megsegítjük őket, megint ez lesz. Ráadásul ez az országot még nagyobb adósságba sodorja feleslegesen...

Szóval miért kellett ezt a lépést megtenni?

2011. dec. 16. 21:04
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
58%

"Miért kerülnének utcára?

Nem értem. Mi köze van ennek hozzá?"

Olyan vagy, mint a lépcsőház. Sőtét és korlátolt!

2011. dec. 16. 22:31
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönjük szépen a rendkívül hasznos hozzászólást, ebből aztán most okosabbak lettünk...
2011. dec. 16. 22:38
 13/22 A kérdező kommentje:

Ja és még örülhetünk annak, hogy a bankok VS Mo közötti perben az EU vélhetően felénk fog ítélni és nem a bankok fele.

De objektíven nézve amit Mo. csinált a bankokkal, az nem éppen fair, sőt! Nem úgy mintha szeretném a bankokat, utálom az összeset, de ez így akkor sem tiszta játék. A bank szab feltételeket, amiket nem kötelező elfogadnod. Ha elfogadod, akkor utána játsz aszerint. Ezalól kivétel persze ha a bank durván egyoldalúan módosítja az ASZF-et túl nagy hátrány okozva számodra. De itt nem ez történt.

Amikor szarba került az ország, akkor a kormány kitalálta, hogy akkor most a bankok alól kihúzzuk a talajt.

Bele sem merek gondolni mi lenne ha az EU a bankok javára döntene. Mindent lehetne visszafizetni, plusz bünti, plusz kamat...

2011. dec. 16. 22:42
 14/22 anonim ***** válasza:
42%
Jó lenne, ha sok ember végre ennyire tisztán látna mint te. Egyébként a magyarokra a nagyzási mánia a jellemző, és a külvilág felé mutatott álszent csilli-villi életmód. A gyerekeiket is úgy nevelik hogy igényeik legyenek az otthon látott luxusra. Szerintem már itt kezdődnek a bajok.
2011. dec. 16. 23:01
 15/22 anonim ***** válasza:
28%
Ezt elfelejtettem még: a legnagyobb ro....kság pedig az, amikor a gyerekre hivatkozva építenek nagy családi házat. Ettől még nem lesz jó ember abból a gyerekből, legfeljebb igényes lesz az anyagiakra.
2011. dec. 16. 23:05
 16/22 anonim ***** válasza:
51%

Egyelőre nem azok helyett fizetünk, akiket az utcára akarnak tenni. Ha jól tudom, nekik nincs pénzük végtörlesztésre, tehát ők továbbra is ugyanúgy fizetik a bankoknak a részleteket, mint eddig.

Akik végtörleszteni tudtak, azok többnyire a képviselők, nagyvállalkozók voltak, akiknek több 10-100 milliós frankhiteleik voltak, és most olcsón megszabadultak tőle. Nemrég olvastam, hogy egy vállalkozó 9 lakás hitelét végtörlesztette kb 500 milliós értékben, amin kb 100 milliót keresett.

Ezeket fizetjük most mi. Meg ugye köztudott, hogy több fideszes is sok tíz-százmilliókat végtörlesztett. Hiába, nem hülyék a fiúk :)

2011. dec. 16. 23:46
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyni kellene bedőlni a hiteleket, a megmentésükre fordítandó pénzből pedig bérházakat kellene építeni, ahol később lakhatnának. Így senki nem kerülne az utcára, viszont mindenki a saját tettiért felelne.
2011. dec. 17. 09:03
 18/22 A kérdező kommentje:

Nem kell hagyni bedőlni semmit.

A képlet igen egyszerű:

Régen fizetett volna mondjuk X év alatt Y értékű törlesztést. Elszabadult a frank, emiatt most fizetnie kell(ene) X év alatt 2Y értékű törlesztést. A kormánynak az árfolyamrögzítéses tervét határozottan támogatom/támogattam mert ott szépen mindent visszafizet az adós. Lehet hogy nem X év alatt hanem 10X év alatt, és lehet hogy nem 2Y értékben hanem 10Y értékben, de a lényeg hogy a terhét egy normális szinten lehet tartani, csak időben húzódik ki.

Én egyébként a következő szabályt hoztam volna:

Elvileg most jelenleg a bankoknál nem nagyon lehet azt megtenni, hogy a hiteledből egyszerre nagyobb összeget visszafizess, mert akkor büntetnek különböző plusz költségekkel. Azt mondtam volna, hogy a bankokat kötelezem arra, hogy ezt a plusz költséget a hitel (vagy anank egy részének) egyösszegű törlesztésekor engedjék el.

Mindenki törlesszen egyben amennyit csak tud, mert ügye nem mindegy hogy mondjuk 5X-re fizetsz THM-et, vagy csak 3X-re.

Tehát akik most végtörlesztenek (igen sokan) azok ezt ugyanúgy meg tudták volna tenni.

A maradó összeget pedig szépen lehet árfolyamrögzíteni. A bankoknak megtiltottam volna, hogy módosítsák az ÁSZF-et, és hogy bármilyen olyan rendelkezést hozzanak, ami a végtörlesztőket hátrányosan befolyásolhatná.

Azon végtörlesztők számára akiknek van betétük, ott a bankot köteleztem volna arra, hogy a betétet a betétesek törhessék fel idő előtt, de kedvezményesebb feltételekkel, ha a betét végtörlesztésre megy. Ez a banknak igazából nem veszteség, maximum profit elmaradás, de azért kaszálnak ők annyit, hogy ez még talán belefért volna.

A kilakoltatási moratórium részben jó, részben rossz döntés.

Államilag szabályoztam volna még továbbá, hogy aki a fizetésének X %-át (x>40) törlesztésre költi, annak valamilyen formában kötelező legyen igénybe vennie az árfolyamrögzítést, és maximalizálni a törlesztőt egy szintben, hogy ténleg ne szabadulhasson el (vásárlóerőt valamennyire fent kell tartani).

Kevesen választották az árfolyamrögzítést, mert a hitelek ideje így nagyon kitolódik, "nem kényelmes" " na nehogy már az unokám is fizesse". De pénzt a semmiből nem lehet csinálni. Illetve persze lehet, de csak a közgázosok szerint, akik azt jellemzően el szokták felejteni, hogy a semmiből pénzvarázslás közben sokan nagyon megszívják, és sokan sokat güriznek azért, hogy ezt meg lehessen tenni...

2011. dec. 17. 10:03
 19/22 Hortobagyi ***** válasza:

Nagyon megtévesztő a devizahitelek felmérése a közalkalmazottakra nézve.

Egyesek olyan híreket terjesztenek hogy a közalkalmazottaknak kifizetik a devizahitelt, vagy kedvezményes munkáltatói kölcsönt adnak.

Valójában semmi információ nem jött vissza a felmérés okával kapcsolatban.

Ez, most vállt veszélyessé.

Ugyanis, sokan azért nem adták be a forintra való kedvezményes átváltásra igényüket, mert állítólag a munkáltatói kölcsön csak deviza hitelre lenne hivatott.

Ha már forintra átváltották, már nem kaphatnának kedvezményt,

Ezért sokan leálltak az átváltással.

Szerintem nem kellene leállítani, mert annak ügyintézése kb. 2 hónap.

Ha mégis lenne valamilyen közalkalmazotti támogatás, addig igényelhető, amíg a forintosításról a szerződést alá nem írják a felek.

Mostani dátumtól viszonyítva, 2012 február végére várható.

2011. dec. 18. 08:07
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

"Miért kerülnének utcára?

Nem értem. Mi köze van ennek hozzá?"

Te tényleg nagyon sötét vagy...

Azért kerülnek utcára mert a bankok elveszik a házukat (tudod a házon van a jelzálog hitel), a kilakoltatási moratóriumra fittyet hánynak a bankok, úgy tudom az nem is törvény, csak 1 ajánlás.

Tehát ha a fél ország az utcára kerül pár napon belül lázadások lennének, és az egész parlamentet a Dunába lőnék, szóval, hogy nagy nehezen válaszoljak a kérdésedre, mert értetlen vagy és nem látsz a dolgok mögé

"Szóval miért kellett ezt a lépést megtenni?"

Inkább bevállalja ezt a kormány, hogy 1 kicsit meg szívat mindenki, minthogy bevállaljon 1 biztos népfelkelést.

de ez csak az én gondoltatom, lehet baromság, sőt te már már biztos tudod a tuti frankó választ...

2011. dec. 18. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!