TB túlfizetés esetén mit kell tenni?
Kaptam a NAV-tól egy levelet, mely szerint 18000 Ft "adónem többlet"-em van. Ez azt jelenti, hogy több egészségügyi járulékot fizettem volna be, mint amennyit kellett? (2010-es évről van szó)
Csak a kiküldött táblázat nem egyértelmű számomra. Én szerintem nincs többletem, úgy fizettem ahogyan mondták. Amikor volt munkám, természetesen nem fizettem, mert a vállalkozó fizette. Amikor nem volt, akkor fizettem. Illetve amikor legutoljára elküldtek, akkor csak 15 napot fizettem, mert kivártam a 45 napot.
Azt tudtam, hogy pár száz forinttal többet fizettem 2010-ben, de hogyan lett ez 18 ezer?
Valaki kapott ilyen levelet?
Ha lemegyek(vagy leküldök valakit) a helyileg illetékes Apeh irodába, tudnak majd segíteni? Esetleg milyen papírokat küldjek az intézéshez?
Köszönöm
Csak, hogy mások tanuljanak az esetből!
Bementem az Apeh helyi irodájába, s kiderült, hogy azért van 18ezer túlfizetésem, mert én csak elkezdtem 2010.január és május között havonta fizetni a 4500 Ft-ot (mivel volt csekkem és mivel 2009-ben még ennyi volt a TB), de nem jelentkeztem be! S itt a bibi, mert azt úgy nem lehet, hogy te csak úgy magadtól elkezded fizetni.
Ezért most utólag bejelentkeztem az adott időszakra és kijelentkeztem, s még fizetnem is kellett 1800 Ft-ot, mivel 2010-ben már 4950 Ft az egy hónapban fizetendő összeg. (4950-4500=450 Ft, 4x450=1800) S akkor örüljek, ha ennyivel megúszom, s nem lesz büntetés!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!