Hogyan gazdagodtál meg?
Én nem gazdagodtam meg, de vannak egy páran, akik amolyan MLM rendszerbe való beszállással gazdagodtak:
A kulcsszó, hogy IDŐBEN elkezdték, amikor még nem volt olyan ismert dolog ez a faluban, városban, nem sok ember volt benne még, és aránylag megbizható embereknek kellett lenniük.
Pl. Amway, MIC Alkusz Kft. (életbiztosításokkal foglalkozik). Anyósom is beleszállt, de nem sokra ment velük, mert már sokan benne voltak ezekben a bizniszekben a faluban, befedték már a környéket mások. Azért valamennyi csurrant-cseppent neki.
Egyesek jól összeszedték magukat ezekkel.
Vagy: anyuka, apuka befolyásos pozíciót tölt be valahol, és beszervezi a gyermekét a céghez.
Vagy: külföldön dolgozik, ez általában olyanoknak jön be, akiknek valami haver, rokon is kint dolgozik, és beajánlja a céghez, mert sok külföldi álláshirdetés kamu, pláne, amelyik nem kér nyelvtudást.
Vagy: örököltek. Olyanok ált., akik egykék, tehát nincs testvérük, akikkel osztozni kéne a szülők hátra hagyott vagyonán.
Most olvasom az első hozzászóló kommentjét.
Az MLM-mel kapcsolatban nekem nincs ilyen kedvező véleményem. Már sokszor és sok helyen leírták, hogy az MLM piaci részesedése a saját állítása ellenére nem nő, nemcsak dinamikusan nem, hanem sehogy. Jelenleg is kb. 1%-a az össz kereskedelmi forgalomnak. A cégek bevétele kizárólag az új belépőkre rásózott kezdőszettek árából, ill. az úgynevezett tréningekből származik. Ebben az értelemben tehát pilótajáték, hiszen az elsődleges célja nem az egyébként nem teljesen csúcs termék értékesítése, hanem új befizetők beszervezése, akiknek a befizetése a piramis csúcsán állókat gazdagítják. Ma már nincs olyan MLM, amivel az újonnan belépő jól járhat. Megfigyelhető, hogy aki a meglévő (megmaradt) kapcsolati hálóját arra kezdi használni, hogy iwiven, offline, akárhol ezeket a termékeket rásózza az ismerőseire, attól igen gyorsan eltávolodik mindenki.
Ma az MLM ügynök valójában a legalacsonyabb társadalmi presztízsű foglalkozás. Még a BKV-ellenőr is megelőzi. Jellemzően a reményvesztett, semmihez sem értő embereket lehet csak belerángatni.
első vagyok
nekem sincs poz. véleményem az MLM-ről, csak írtam, hogy vele jó páran (akik időben elkezdték) meggazdagodtak belőle szépen, ismerek ilyeneket.
Írtam, olyanokat is ismerek (mint pl az anyósom), akiknek nem annyira jött be. Engem is próbált beszervezni anyósom, de nem akartam magam lejáratni, többek közt azért nem, mert semmi agilitásom, meggyőző, rábeszélő képességem nincs. Pláne, ha én magam sem szívesen engedem magam rábeszélni hasonló dolgokra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!