Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » OTP. Valaki adjon tanácsot,...

OTP. Valaki adjon tanácsot, mert szétvet az ideg! Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nyitottam egy hazai számlát(ez az első), mert szükségem lesz rá külföldön is, itthonról,meg ott is kapok pénzt,közben egyetemista vagyok. Gondoltam az OTP lesz a legjobb választás, mivel a politikai széljárás miatt most biztosítva vannak, ráadásul első számlásoknak egyszerűbb,mint a többi, a juniorhoz jár domborlenyomatos kártya, a többi baknál a diákhoz nem,igaz a diákhoz itt se, de a többi banknál nem ilyen megfelelő feltételeket ajánlottak, bár tudom az OTP az egyik leglehúzósabb bank,de nekem erre a célra most mégis megfelelt. Van pár problémám.

1. A kártyám az ígérttel ellenben nem domborlenyomatos, legalábbis nem úgy néz ki, de szerintük az. Most mi az igazság? Jumpos vagyok, még nem használtam külföldön, most készülök kimenni.

2. A hölgy azt mondta, hogy külön díj a kártyát nem terheli, ha ott várásolok, forint alapú kártyával fizetek, csak átváltás költség lesz (euro),de én úgy tudom,itthon az üzletek felvállalták ezeket a költségeket, a bankokkal megállapodást kötöttek,kétlem,hogy külföldön ilyen van,ha pedig van,akkor érinti az OTP-t. Mivel ez egy Kelet-Európai bank, én pedig távolabb leszek.

3. Legnagyobb problémám, múlthéten befáradtam-mert tényleg ettől jobb dolgom nincs-, és tisztáztunk pár dolgot,amit totálisan rosszul mondtak,pedig csak 3x kérdeztem rá az elején. Oké, lenyeltem. Elmondtam,hogy a netbank rossz, 1számmal kevesebbet enged beírni az azonosítóhoz, a hölgy, azt mondta,hoyg ne izguljak,másnapra jó lesz. Gyakran van ilyen probléma, többen is jelezték. Most én másnap nem néztem meg, de azóta eltelt 1 hét,most már csak a felét engedi beírni, ismét nem tudom használni. Mégis milyen gyakran van ilyen probléma OTP-sek? Ezt nem hiszem el,keressek egy másik bankot? Én külföldről nem tudok majd hazafutkosni,nem mintha lenne értelme, úgy se csinálnak vele semmit. De ezt a pénzt át akarom vezetni majd egy másik számlára. Csak épp a netbankom sose jó mikor ezt a műveletet véghez szeretném vinni. Az nem megoldható,hogy rögtön oda utaljanak, mert így egyszerűbb,tőlem vonják le a költségeket a külföldi számlára való utalásnál. Ezt havonta akarnám véghez vinni. 3hét múlva utazom, talán már a kártyám se jönne meg ennyi idő alatt, az OTP-nél is volt vagy 6hét mire megkaptam. Ez elképesztő! Elnézést, hogy kijött belőlem, múlthéten még semmi gondom nem volt,higgadt voltam,de ez már sok nekem.

2011. okt. 25. 12:35
 1/9 A kérdező kommentje:
A jumphoz jár,elnézést, ezért lettem jumpos és nem junioros.:)
2011. okt. 25. 12:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Én átmentem a Unicredithez, ingyenes utalás és saját fióknál kártyás pénzfelvétel is ingyenes, profi internetbank. Az OTP internetbankját még mind a mai napig nem értem, pont ezért hagytam a franc-ba. Az OTP alkalmazottak még maguk sem tudják hasznláni a rendszert és semmit nem tudnak elmagyarázni, sötét közeg. A dombornyomott kártyán domborúak a számok.

Az OTP a nyugdíjasoknak való a hitelkeret miatt, meg a gyámhivatalnak.

2011. okt. 25. 13:01
 3/9 A kérdező kommentje:
Hát ez az, nem domborúak a számok! De szerintük ugyanúgy tudom majd használni mindenhol..mondjuk akkor a kártya küllemét ítélve,nem értem mi a különbség náluk a dombornyomatos,meg a nem dombornyomatos között.
2011. okt. 25. 13:08
 4/9 anonim ***** válasza:

1. Ha a számok "kiemelkednek a kártyából" tehát nem teljesen sík a kártya, akkor dombornyomott.

2. Kártyával vásárolni külföldön is ingyenes.

3. Még soha nem tapasztaltam ilyet a netbankkal, hogy nem enged beírni elég számot, pedig napi szinten követem a számlámat, amióta van netbank. Próbálj meg másik böngészőt.

2011. okt. 25. 13:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem emelkednek ki,tudom,hogy nem dombornyomott,mégis az összes ismerősöm azt mondja ez a "dombornyomott" OTP-nél,ráadásul meg maga az OTP is,és hogy ne aggódjak,mindenhol tudom használni majd,nekem ez kicsit magas. Eddigis ezt a böngészőt használtam és semmi gond nem volt, 1 hete van ez,de mikor bementem akkor már többen mentek emiatt,tehát kétlem,hogy hirtelen mindenkinek rossz lett az addig jól működő böngészője. Most ez csak szerintem teljesen illogikus?
2011. okt. 25. 13:14
 6/9 A kérdező kommentje:
2. Te is OTP-s vagy? Egyébként 3 féle böngészőm van,és már mindenhogy próbáltam. Automatikusan a jelszóra ugrik,mert hogy "megtelt", de nem telt meg,hisz még be se írtam az összes számot. Többször megnéztem,tehát még az se,hogy elírtam volna,szóltam anyumnak,ő is megpróbálta,nála is ez van.
2011. okt. 25. 13:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen, OTP-s vagyok, több, mint 15 éve. És elég régóta van otpdirekt szolgáltatásom is. Az általad említett problémát soha nem tapasztaltam, mint említettem, most is megnéztem, simán be tudtam lépni.
2011. okt. 25. 13:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Most beszéltem velük telefonon, azt mondták ismét peches voltam, ma is sokan jelezték ezt, de holnapra valószínűleg megjavul.:S Így már végképp nem értem, a hölgy se tudott ott belépni,megnézte állítólag..akkor hogyhogy te betudsz?:D
2011. okt. 25. 13:41
 9/9 kovácsn válasza:
nekem is otp-s kártyám volt és mindig sikerült használnom mindenre a netbankot is
2011. okt. 30. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!