Az van hogy a nagypapám (87) nagyon öreg és özvegy és most elvileg újra megvan házasodva . Mit lehet tenni?
Figyelt kérdés
Szóval sajnos messze lakik és nemigazán tudjuk vele tartani a kapcsolatot. Sajnos már alzheimeres is. 1 káosz ahogy beszél. :( És elvileg 16 évesen a papa már csak haszonélvező a lakásban az én javamra. Félek hogy mi lesz a nő miatt. Mivel én vagyok az első szülött fiú unoka mellesleg az egyetlen.2009. máj. 3. 15:21
2/7 anonim válasza:
ha a nevedre íratta a lakást, és ő a h.élvező, én úgy tudom, hogy azt már nem variálhatja vissza.
de kérdezzetek meg 1 ügyvédet.
3/7 A kérdező kommentje:
hát igen, hogy a lakást tuti megkapom e
2009. máj. 3. 16:59
4/7 A kérdező kommentje:
vagyis az új nője :D szóval az is valami mamika és a mamit már kib@szták otthonról és a mami gyerekei szorgosan segédkeznek a papának. Hát hogy nem akarnak e valami csúnyaságot.
2009. máj. 3. 17:01
5/7 anonim válasza:
Ha tiéd a lakás és a nagyapád haszonélvező volt, akkor a haszonélvezet a halálával megszűnik. A haszonélvezetet a feleség nem örökli.
6/7 anonim válasza:
Szerintem megtámadhatják a végrendeletet a feleség és a rokonok, mondván, hogy ők ápolták, érdemes egy ügyvéddel konzultálni, hogy tényleg ne legyen ebből gond...
7/7 anonim válasza:
De itt nem végrendeletről volt szó ugye? A lakás a te neveden van, akkor semmi gond a lakással. A berendezés viszont lehet, hogy a mamié lesz. Az ingóságokról ha nincs végrendelet és úgy szenderül örök nyugalomra a papa, akkor a felesége örökli. A haszonélvezet a lakásra nem örökölhető. A tulajdonjog a lakásról az akaratodon kivül nem módosítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!