Albérletben laksz? Költöttél már rá (egy kis lakáscsinosítás vagy úgy vagy vele, hogy más lakására nem költesz.
panel vagy kertes ház?
Mióta vagy albiban és mennyit fizetsz?
3 szobás kiskertes lakást bérelek,olyan sorházféléét.
Annyi csinosítás volt csak,hogy bebútoroztam,mert bútorozatlanul vettük ki. Nem festek ki,és nem csinálok semmi javítást.Ha valami gond van akkor szólok az ügynöknek,és ő intézkedik a tulajjal.PL: Nemrég beáztunk,másnap már megcsinálták.Vagy gázboyler csere volt.Ha más színű szobát szeretnék akkor megcsinálják,vagy megcsinálhatjuk,de kifizetik. De más lakására miért költsek én??
Egyébként lassan 6 éve élük itt,és jelenleg csak az albérleti díj havonta 540 font.+ egyéb kiadások 250 fontba van..Vagyis havonta mindenestül 790 fontot fizetünk.
De ezenkívül még fizetek az otthoni lakásomra is,ami jelenleg üresen áll.Oda is fizetni kell a havi átalánydíjas villanyt,és közös költséget..Oda havonta 23.000 forintot fizetek..
39/N
Egy kis kertes házikócskában lakunk párommal már több mint 3 éve. Havi 40e +rezsi. Ha van valami gondunk akkor csak szólunk a tulajnak, aki itt lakik mellettünk. Volt már gondunk a penésszel, akkor adott penészölőt, a neoncsövet is ő cserélte ki, és amikor gond volt a fűtéssel, aztis megcsinálta. De az eddigi albérletnél is mindig a tulajnak kellett szólni ha valami gond volt.
Ha már fizetsz az ott lakhatásért szerintem ez a minimum, hogy ezeket nem saját zsebből fizeted.
egy különálló szoba
panel
a kisebbik szomszédos szobában egy másik egyetemista csaj lakik
fejenként 24.750et fizetünk
ez az albidíj+közös költség
ezen felül van rezsi
nem igazán csinosítom
csak akkor vagyok ott ha muszáj suli miatt
nem szeretem:P
2 szobás panel. Tavaly április óta a párommal ketten.
25ezer +közösköltség +rezsi (villany, gáz, víz, tv, internet).
Én sem fogok már felújítani, elmegy az a pénz másra is, ha nem muszály.:) Inkább veszek egy új hűtőt, vagy számítógépasztalt, stb...
Volt már, hogy a konyhába csöpögött a cső a mosogató alatt, vagy a mosdókagyló csöve romlott el, vagy a kapcsoló égett ki, vagy kizártuk magunkat a lakásból:D Úgy törtünk be saját magunkhoz:D De akitől béreljük soha nem szóltunk, mindig megoldottuk. valahogy...
Én ilyen "hülye" vagyok, ha valami elromlik, magamat teszem felelőssé.
Le kellene cserélni a parkettát is, de minek? Nem a miénk, jó az! :D
Ami egy kicsit nem tetszik, meg lehet szokni. Gondolom olyan albérletet néztél, ami legalább bejön?! :)
Az utolsó albinkban kifestettünk, mert muszáj volt. Annak a költsége 2 ezer Ft volt (egy szoba), nem vontuk le a bérleti díjból, kicsinyességnek éreztem volna. Másrészről utána úgyis összekoszoltuk :D
Egyébként albiban csak olyan dekorálásokat csináltam, amit utána magammal tudtam vinni.
Minek csinosítgatnék egy albérletet?
Ha nem tetszik elköltözöm másikba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!