Mennyi táppénzt kapok ebben az esetben?
2008. május 26-tól állok munkaviszonyban a jelenlegi munkahelyemnél. Még sosem voltam betegállományban, sem táppénzen. A bruttó bérem 154.000 Ft/hó, semmi más juttatást nem kapok. Nem voltam fizetés nélküli szabadságon sem, munkaviszonyom azóta is folyamatos.
2008. május 26-a előtt nem álltam munkaviszonyban, de biztosított voltam, amit az állam nyújtott számomra, mivel elérem a 67%-os rokkantságot. Egészségkárosodás címen kaptam kb. 5.000 Ft segélyt havonta és alanyi jogon családi pótlékot, melynek összege 2008-ban 20.300 Ft volt.
Úgy néz ki, hogy az orvosom most hosszú időre kiír betegállományba egészségügyi problémák miatt, ami még ebben a hónapban (2009. ápr. vége) felé lenne esedékes a vizsgálati eredmények megérkezte után. Tudom, hogy jár 15 nap betegszabadság, de utána kb. mennyi táppénzt fogok kapni? A 180 naptári napot ledolgoztam, és biztosított voltam az elmúlt 2 évben.
Előre is köszönöm a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!