Milyen anyagi helyzetben vagy most? Földhöz vágna egy hirtelen jött kb.80 ezres bírság?
Sziasztok.
Mivel itt anonim lehet írni, szeretném megkérdezni, ki hogyan él, mármint anyagilag.. szóval fizetéstől fizetésig éltek? Vagy van esetleg pénzügyi tartalékotok egy esetleges váratlan kiadásra? Esetleg hiteletek van és most kilátástalan a helyzetetek?
Ma olyan helyen parkoltam ahol tilos és térfigyelő rendszer van. 2 hete ugyanitt parkoltam. Ma mondta ismerős, hogy ez 30 ezerbe fog kerülni. Ugye így duplán várható. Plusz 1 hete jelentettek fel a rendőrök, mert nem voltam bekötve az autóban. Ez 0-30 ezer Ft várhatóan. Tehát 60-90 ezer bírság-kiadásom lesz a köv. 3 hónapban. :(
Szóval a kérdésemre a választ kezdem is én. Egyetemista vagyok, 21/F, kapok (kevéske) ösztöndíjat, szülőknél élek, így nincs lakásra költségem, kajára költségem. Ösztöndíjból már 4 év alatt + munkából félre tudtam tenni kicsi forintot, ez 950ezer Ft-ot jelent jelenleg lekötve valamivel jegybanki alapkamat feletti kamatszint mellett. Most (a legutóbbi) fél év (=6 hónap) alatt kb. volt annyi bevételem, hogy jelenleg 200 ezer Ft kp-m van. Tehát engem ez a 80 ezer bírság nem vág földhöz, viszont a pénzem fele ugrik, nyárra pedig kevesebb bevételem várható mint mikor suli van. Ahol dolgoztam, oda most nem kell ember, így munkám valószínű nem lesz nyáron. (máshol sincsenek most túl nagy esélyek)
Szóval én jelenleg úgy állok, hogy +950.000 +200.000 -80.000, tehát olyan +1.070.000 környékén. Jövőre leszek végzős majd egyetemen. Van egy autóm, amit saját pénzből vettem 3 éve (160ezer Ft + 50ezer átírás kb.), ennek a költségei (üzemanyag és biztosítás), ami jelenleg nekem "költség"-em. (most megy majd zöldkártya + műszakira) Ezen kívül internet havi 4 ezer Ft, ami költség számomra, esetleg ruhák és kaja, de én takarékos típus vagyok, beosztom a pénzt.
Érdekelne ki milyen helyzetben van (anyagi), legyen ez úgy pl. ha hitele van, akkor annyit írjon hogy pl.: -1.000.000 vagy ha megtakarítása van akkor írja azt pl. hogy +600.000
De részletesen is kifejthetitek (ahogy én), engem érdekelne. Vagy az hogy mennyi a havi keresetetek ebből mennyi megy el hitelre és mennyi marad meg megtakarítási célra?
Köszöntem. ;)
Köszönöm a te válaszodat is.
Nos, az öv: kb. 2 hónapja megállítottak a rendőrök, nem voltam bekötve.. figyelmeztettek szóban, hogy kössem be magam ezentúl. Eddig a pillanatig kb. az esetek 5%-ában voltam bekötve. Ez után (szinte) mindig bekötöttem magam, kb. 95%-ban. Ez a bizonyos igazoltatás a Tesco parkolóban történt, ahol a parkoló egyik részéről egy másik részére akartam átállni kocsival. Ki gondolta volna, hogy pont a parkolóban fog szembejönni a rendőr és megállítani. :S
Másik a parkolás: nem fizetős helyről van szó. A belvárosban fizetős helyeken mindig fizetek a parkolásért. De hál istennek nem is nagy létszükségletem, hogy a belvárosban parkoljak így nem is gyakori hogy fizetős helyen állok meg. Kb. havi egyszer. Ez a hely konkrétan olyan, hogy egy benzinkút, ahol oldalt kb. 50 méter hosszan állnak az autók, de Mindig! Mivel a pláza mellett van és egy forgalmas hely. Tavaly és tavalyelőtt a plázában dolgoztam és rengetegszer itt álltam meg. Akkor még lehetett. Most ki van téve egy "megállni és várakozni tilos" tábla, de csak 20 méterre érvényes, tehát kb. 4 helyen nem lehet megállni, utána ugyanúgy meglehet mint eddig. Más kérdés, hogy (velem együtt) nagyon sokan nem veszik észre a táblát, hogy bumm most kitettek oda egy ilyent. :S Meg ugye kamerát is.. :( Ha most lemennék oda, most is legalább 3 autó ott állna, ez tutti. Mert mostanában is mindig látok ezen a helyen autókat állni. Ez mind 30ezer Ft-ba kerül, de míg az összes mindenkit, aki ott szokott állni meg nem büntetik, addig lesznek olyanok akik ott állnak. Ez pedig többszáz büntetést jelent, mert ahogy mondtam "mindenki megáll ott". Volt kollégámat megbüntették és hallottam a kameráról, na innen tudom, hogy nekem is bizony jön majd a 30ezres csekk, kétszer is. :S
Tudod nem ez bosszant, mert oké nem voltam bekötve, meg az is igaz, hogy ott álltam meg ahol nem kellett volna... de mikor van olyan hogy más autós letol engem az útról.. a közúton veszélyeztetnek(!) engem és majdnem ottmaradok a hülyéje miatt.. :((( és ők ezért nem kapnak semmit, soha nem büntetik meg őket érte. :( Ez az igazságtalanság amitől hányingerem van. Meg hogy a kamera mögül lábukat ki se téve sasolják, hogy ki szegi meg a legapróbb szabáyokat.. ez az ami undorító.. s mindemellett egy csomó betörés és lopás van ugyanebben a városban, ami ellen meg nem tesznek semmit. Szinte soha nem kerülnek elő ezek tettesei. S ahogy az áldozatok beszámolnak a dolgokról, nem is törik magukat annyira, hogy előkerítsék az elkövetőket. :(
De ez itt már nagyon OFF, bocsánat, hogy eltértem a témától, ami eredetileg az Anyagi helyzet volt ugye.. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!