Milyen anyagi helyzetben vagy most? Földhöz vágna egy hirtelen jött kb.80 ezres bírság?
Sziasztok.
Mivel itt anonim lehet írni, szeretném megkérdezni, ki hogyan él, mármint anyagilag.. szóval fizetéstől fizetésig éltek? Vagy van esetleg pénzügyi tartalékotok egy esetleges váratlan kiadásra? Esetleg hiteletek van és most kilátástalan a helyzetetek?
Ma olyan helyen parkoltam ahol tilos és térfigyelő rendszer van. 2 hete ugyanitt parkoltam. Ma mondta ismerős, hogy ez 30 ezerbe fog kerülni. Ugye így duplán várható. Plusz 1 hete jelentettek fel a rendőrök, mert nem voltam bekötve az autóban. Ez 0-30 ezer Ft várhatóan. Tehát 60-90 ezer bírság-kiadásom lesz a köv. 3 hónapban. :(
Szóval a kérdésemre a választ kezdem is én. Egyetemista vagyok, 21/F, kapok (kevéske) ösztöndíjat, szülőknél élek, így nincs lakásra költségem, kajára költségem. Ösztöndíjból már 4 év alatt + munkából félre tudtam tenni kicsi forintot, ez 950ezer Ft-ot jelent jelenleg lekötve valamivel jegybanki alapkamat feletti kamatszint mellett. Most (a legutóbbi) fél év (=6 hónap) alatt kb. volt annyi bevételem, hogy jelenleg 200 ezer Ft kp-m van. Tehát engem ez a 80 ezer bírság nem vág földhöz, viszont a pénzem fele ugrik, nyárra pedig kevesebb bevételem várható mint mikor suli van. Ahol dolgoztam, oda most nem kell ember, így munkám valószínű nem lesz nyáron. (máshol sincsenek most túl nagy esélyek)
Szóval én jelenleg úgy állok, hogy +950.000 +200.000 -80.000, tehát olyan +1.070.000 környékén. Jövőre leszek végzős majd egyetemen. Van egy autóm, amit saját pénzből vettem 3 éve (160ezer Ft + 50ezer átírás kb.), ennek a költségei (üzemanyag és biztosítás), ami jelenleg nekem "költség"-em. (most megy majd zöldkártya + műszakira) Ezen kívül internet havi 4 ezer Ft, ami költség számomra, esetleg ruhák és kaja, de én takarékos típus vagyok, beosztom a pénzt.
Érdekelne ki milyen helyzetben van (anyagi), legyen ez úgy pl. ha hitele van, akkor annyit írjon hogy pl.: -1.000.000 vagy ha megtakarítása van akkor írja azt pl. hogy +600.000
De részletesen is kifejthetitek (ahogy én), engem érdekelne. Vagy az hogy mennyi a havi keresetetek ebből mennyi megy el hitelre és mennyi marad meg megtakarítási célra?
Köszöntem. ;)
Hát szeretnék én így állni:(((
Nekem 95000, a férjemnek kb 85000 Ft. a fizetésünk.
Egyelőre nincs saját házunk de nagyon szeretnénk már. Egy ismerősöm házában lakunk. Gyűjtögetünk de nagyon nehezen megy. Tavaly tartottuk az esküvőt amit mi álltunk ketten, szülők nem tudtak és ezután sem tudnak támogatni. Rezsi 40000+ digi 3000+ internet 5000+telefon 10000+gyógyszer+ orvos díja 10000 + kajapénz 30000+ bérlet 10000, ruha 10000. Most ennyi kapásból a kiadás. kB. 120000! De mindig jön valami plusz kiadás és a hónap végére marad kb. 10-12 ezer Ft-unk. Félretett pénzünk 350000 van takarékban. Ha belegondolok hogy hiteltörlesztés kb 30-35 ezer lesz havonta....és még 1 baba is jó lenne már..... egyelőre ezek csak álmok!
Nálunk kissé bonyolult a helyzet: én gyes-en vagyok már 6 éve, a két gyerkőcünkkel, majd most megyek vissza dolgozni.
Most van egy jelzáloghitelünk, amit a húgommal közösen vettünk fel a közös, kétlakásos örökölt házunk felújítására. Ez 3,5 millió, amiből 1 millió a bankszámlán van tartalékba. Van ezen kívül még egy 500e Ft-os hitelünk, ami nemsokára lejár.
Autót nem veszünk hitelre, inkább járunk egy tizenévessel, mert az is van olyan jó, mint az újak.
Én fősulira járok, úgyhogy az havi 10-15e Ft kiadás, tandíjat nem kell fizetnem. Diákhitelem van egy halom, meg a férjemnek is, amit már törleszt.
Megtakarításunk tulajdonképpen semmi, de azért amire kell, arra mindig van, mert a férjem nem keres rosszul, de mivel én gyes-en vagyok, így még javulhat a helyzet, ha találok munkát.
Jelenleg úgy havi 250e Ft-ból élünk, de minden nyáron annyi luxust megengedhetünk magunknak, hogy néhány hétig tengerparton nyaraljunk, mert össze tudjuk spórolni (na nem all inclusive). De tegyük hozzá, hogy jóformán mi tartjuk el a húgomat, és a sógoromat is...
Szülőkre egyáltalán nem számíthatunk anyagilag, még az esküvői vacsoránkat se állta egyik sem.
Egyszer szeretnénk majd venni egy, úgymond saját lakást, hogy a kedves rokonság ne dörgölhesse az orrunk alá, hogy ezt csak örököltük. Az ugyanis senkit nem érdekel, hogy hány milliót költöttünk már rá, csak az, hogy nincs "sajátunk". Meg hát a nővéremet is ki kellene még fizetni... Brrrr.
engem is földhöz vágna,a párom 76 ezret kap havonta én eddig 86-ot,de jövö hónaptol csak 73 at..ha ezt összeadom...149 ezer
50 ezer az albérlet,
14 ezer a gáz,
10 ezer a net és a tv,
10 ezer a villany,
6 ezer a közös költség
6 ezer a viz
13 ezer a hitel..ez 109 ezer....jo esetben marad 35 ezer forint,és még a melos kaját nem fizettem ki...nem vettem egy kenyeret sem se ruhát sem doki se semmi...ez irto kevés sztem....
Kiadások:
-> lakáshitel: 38.000Ft (még 6 évig CHF alapú)
-> személyikölcsön: 27.000Ft (még 3 évig CHF alapú)
-> áruhitel: 17.000Ft (még 4 hónap)
-> telefon: 8.000Ft
-> digi: 3.000Ft
-> villany: 20.000Ft
-> gáz: 30.000Ft (átalány)
-> autóhitel: 35.000Ft (még 6 évig CHF alapú)
-> casco: 8.000Ft
-> üzemanyag: 20.000Ft (munkábajárás miatt)
-> internet: 10.000Ft
-> biztosítások: 5.000Ft
-> ovodai étkezés: 6.000Ft
Összesen: 227.000Ft
Bevétel:
-> Férjem: 280.000Ft
-> Én: 70.000Ft
-> családi pótlék: 12.000Ft
Összesen: 362.000Ft
Tehát havonta átlagosan 135.000Ft marad ruházkodásra, ennivalóra és egyéb dolgokra. Megtakarításunk nincs.
Kérdésedre válaszolva minden bizonnyal ki tudnánk fizetni a büntetést, de lemondásokkal járna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!