Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen anyagi helyzetben vagy...

Milyen anyagi helyzetben vagy most? Földhöz vágna egy hirtelen jött kb.80 ezres bírság?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mivel itt anonim lehet írni, szeretném megkérdezni, ki hogyan él, mármint anyagilag.. szóval fizetéstől fizetésig éltek? Vagy van esetleg pénzügyi tartalékotok egy esetleges váratlan kiadásra? Esetleg hiteletek van és most kilátástalan a helyzetetek?

Ma olyan helyen parkoltam ahol tilos és térfigyelő rendszer van. 2 hete ugyanitt parkoltam. Ma mondta ismerős, hogy ez 30 ezerbe fog kerülni. Ugye így duplán várható. Plusz 1 hete jelentettek fel a rendőrök, mert nem voltam bekötve az autóban. Ez 0-30 ezer Ft várhatóan. Tehát 60-90 ezer bírság-kiadásom lesz a köv. 3 hónapban. :(

Szóval a kérdésemre a választ kezdem is én. Egyetemista vagyok, 21/F, kapok (kevéske) ösztöndíjat, szülőknél élek, így nincs lakásra költségem, kajára költségem. Ösztöndíjból már 4 év alatt + munkából félre tudtam tenni kicsi forintot, ez 950ezer Ft-ot jelent jelenleg lekötve valamivel jegybanki alapkamat feletti kamatszint mellett. Most (a legutóbbi) fél év (=6 hónap) alatt kb. volt annyi bevételem, hogy jelenleg 200 ezer Ft kp-m van. Tehát engem ez a 80 ezer bírság nem vág földhöz, viszont a pénzem fele ugrik, nyárra pedig kevesebb bevételem várható mint mikor suli van. Ahol dolgoztam, oda most nem kell ember, így munkám valószínű nem lesz nyáron. (máshol sincsenek most túl nagy esélyek)

Szóval én jelenleg úgy állok, hogy +950.000 +200.000 -80.000, tehát olyan +1.070.000 környékén. Jövőre leszek végzős majd egyetemen. Van egy autóm, amit saját pénzből vettem 3 éve (160ezer Ft + 50ezer átírás kb.), ennek a költségei (üzemanyag és biztosítás), ami jelenleg nekem "költség"-em. (most megy majd zöldkártya + műszakira) Ezen kívül internet havi 4 ezer Ft, ami költség számomra, esetleg ruhák és kaja, de én takarékos típus vagyok, beosztom a pénzt.

Érdekelne ki milyen helyzetben van (anyagi), legyen ez úgy pl. ha hitele van, akkor annyit írjon hogy pl.: -1.000.000 vagy ha megtakarítása van akkor írja azt pl. hogy +600.000

De részletesen is kifejthetitek (ahogy én), engem érdekelne. Vagy az hogy mennyi a havi keresetetek ebből mennyi megy el hitelre és mennyi marad meg megtakarítási célra?

Köszöntem. ;)

2009. ápr. 15. 17:29
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%

-3 250 000 (20 évig, lakás felújításra) havi szinten: kb.40 e

- 800 000 (20 évig, kamatmentes munkáltatói kölcsön) havi szinten 8 e

Apróbb hitelek (áruvásárlási, lakásvásárlási), egyikből 1 a másikból 2 hónap van már csak, ez össz. 40 e

Megtakarítás: egy nagy 0

Össz. jövedelmünk egy hónapban kb. 150 e (hivatalosan), amúgy 300 e

A rezsi egy hónapban, mindent beleszámolva: 45-50 e

2009. ápr. 16. 15:14
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek hogy írt.
2009. ápr. 16. 16:30
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még a fizetésem sincs 80 ezer ft, amióta ez a ku..a válság miatt 4 napos munkarend van. Örülök, ha a 60 ezret meghaladja. Ha kapnék ilyen bírságot, szólnék, hogy leülöm, mert nincs miből fizetni. Tartalékom nincs, a hónap végén éhezni fogok most..
2009. ápr. 16. 19:55
 14/23 anonim ***** válasza:
76%
A férjem Afganisztánban magas beosztású katona. Kb. havi 1 millió Ft-ot keres, de ezért a hét minden egyes napján (ünnepekkor is) dolgozik napi 13-14 órát és 18 hónap alatt egyszer találkoztunk durván 2 hétre. Pénzünk elég sok van, csak nincs alkalmunk elkölteni, mert nagyon sokszor távol van a férjem...én jelenleg GYES-t kapok, de szeretnék nemsokára munkába állni. Hitelünk nincs, de egy elég régi kocsink van és nincs házunk/saját lakásunk. Mindig költözünk, ahová kell, de szeretném, hogy nekünk is legyen egyszer majd házunk, mikor a férjem nyugdíjba megy.
2009. ápr. 16. 21:05
 15/23 anonim válasza:
100%

Én is kaptam egy csinos kis 66ezres bírságot...(MÁV) Igaz az én hibámból lett ennyi, de már mindegy. Kapok havi 110ezret, leadok 20at, fizetem a net+TV-t 11ezer, részleteim kb 25-30ezer, utazás melóba 15ezer. Részletre megkaptam a bírságot havi ~11ezerrel. Röviden gatyamadzagra plusz 1 lyukat kell fúrni...

A kérdésre a válasz: nem kaptam szikrát mikor megláttam a levelet!!!

2009. ápr. 17. 20:38
 16/23 anonim válasza:
100%

Ismét én...

ja és ruházkodás 100%-ig magamnak, kaja meg... nem sokba vagyok itthol kajaterén. És költözni is kéne már... szal jah :D

2009. ápr. 17. 20:42
 17/23 anonim válasza:
100%
földhöz vágna. sőt, föld alá tenne.
2009. ápr. 17. 22:08
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

A férjem kb. 100.000-110.000 keres, én nappalis egyetemista vagyok, így olyan 40.000-45.000 teszek hozzá. Van 2 kocsink, saját lakásunk, egyiken sincs hitel, így csak élni kell. Spórolni csak néha tudunk (férjem is tanul, neki a suli 300.000 forint volt a 10 hónap).

Megtakarításunk kb 200.000 van, de ebből a lakást szeretnénk újítani. Ki tudnánk fizetni, de baromira nem hiányzik.

2009. ápr. 18. 00:03
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszi hogy írtatok. ;)
2009. ápr. 18. 00:57
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

hat engem nagyon lenullazna.... igyis joforman csak tartozasaim vannak..... a parkolasert nem kommentalok, en se fizetek soha,aztan vagy elkapnak vagy nem :p de az ovet feltehetned. amugy gratulalok, nagyon jol allsz, igy nem lesz olyan nehez a sajat labadra allnod! barcsak en is igy allnek....

ami a penzt illeti.... orvosit vegzek amit sajnos nagyon sok ido befejezni igy meg jo ideig itthon fogok lakni. max alberletbe mehetnek a baratommal, azt nagyon szeretnem. de egyelore folosleges kiakadas, mivel mind2en abban a varosban lakunk ahol az egyetemet vegezzuk (6ev,abbol nekem meg van 4, neki 2 hatra + rezi 2-3ev) egyetem mellett nincs nagyon idom melozni, csak alkalmi melok (szorolap,plakatolas, valasztasokon melo, fesztivalok). ezekbol kb 10.000-50.000FT-t tudok osszeszedni havonta, de szinte egybol el is koltom silecre, utazasra, fenykepezogepre, stb. nyaron max 1 honapom szabad, akkor meg inkabb pihenek, kirandulok semhogy pincerkedjek vagy ilyesmi mert utana kezdhetek megint tanulni. idonkent van osztondijam, 20.000FT. azon gondolkozok h vegyek kocsit, de a kozeljovoben nem hiszem h osszejon. 21L

2009. ápr. 18. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!