Mi a véleményetek a lkástakarák pénztárról. Hogy működik? Mire lehet felhasználni?
Figyelt kérdés
2011. aug. 15. 11:33
1/8 A kérdező kommentje:
lakástakarék bocsi
2011. aug. 15. 11:34
2/8 anonim válasza:
Szia!
Szerintem jó dolog. Ha tudsz tervezni.
Havonta x összeget befizetsz a szerződésben megkötött ideig. Minden évben a befizetett összeg 30%-át az állam hozzáadja. Ez azért jó, mert 30%-os kamatot egy bank sem ad. Futamidő végén, amennyi pénz összejött, 2x annyi felvehető. Az első rész már megvan, a második rész hitelként. Általában csak lakáscélra használható fel. Pl. nagyon jó hitelt betörleszteni. De másra is lehet.
manju
3/8 A kérdező kommentje:
Utána fel kell venni a hitelt vagy ez csak egy opció?
2011. aug. 15. 16:39
4/8 anonim válasza:
Nem akarok butaságot mondani, de én úgy tudom, hogy csak egy opció.
5/8 anonim válasza:
Na meg én volt, hogy kihagytam hónapot, meg utána duplán fizettem, nem szóltak érte, ha kissé rapszodikusan fizettem. Persze csak a tőkegyarapításos időszakban, a hiteltörlesztéskor már nem örülnének neki, ha nem fizetnél. Amúgy csak az van, ha egy adott periódusidőn belül nem raksz be pénzt, akkor az arra eső állami támogatásnak búcsút mondhatsz.
6/8 anonim válasza:
Opció, én sem vettem fel hitelt!
7/8 anonim válasza:
Utána kötelező ingatlant venni belőle ha igen mennyi időn belül?
8/8 anonim válasza:
Ha a teljes futamidő lejár, akkor állítólag nem kötelező, csak ha előtte veszed fel a pénzt. Amúgy akkor sem kötelező, a felújítás is elég, számlával igazolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!