Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért vesznek fel az emberek...

Miért vesznek fel az emberek hitelt?

Figyelt kérdés

Amit persze 2-3 év múlva fizetni sem tudnak.

Minek a lakáshitel? Annyira jó egy olyan házba lakni, ami szinte nem az övék? Én inkább laknék itthon addig, amíg nem tudok venni magamnak egy házat...

Vagy minek pl drága tv, telefon - persze hitelre. Marha menő az a holmi, ami még ki sincs fizetve...

Nagyon szánalmas és butának tartom a hiteles embereket. Mi a véleményetek?

2011. aug. 11. 15:00
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
És szerintem kicsit nagyobb érdem, hogy önerőből fel tudtam építtetni, minthogy 20 évesen látszatra nagyon jól megy nekem, közbe meg nincs pénz hó végén kajára a hitelek miatt
2011. aug. 11. 15:24
 22/32 anonim ***** válasza:
100%

Én is 40 éves leszek..

Én nem létminimumot kerestem,de még nekem sem sikerült 40 millás házat építeni..Azért ne meséld már be a fiataloknak hogy régen minden könnyebb volt???

2011. aug. 11. 15:27
 23/32 A kérdező kommentje:

Ha régen könnyebb volt, az nem bizonyít semmit.

Példa a keresztlányom. Most 26 éves, egy egyszobás albérletben lakik, havi 60.000 ft körül keres, MÉGSEM VESZ FEL HITELT.

2011. aug. 11. 15:29
 24/32 anonim ***** válasza:

A néhány tízezres hiteleket még megértem. Szüleim is vettek már úgy tvt, meg különböző műszaki cuccokat, hogy nem egyben fizettek ki mondjuk 80at, hanem szép apránként egy év alatt, mert ennyit tudtak nélkülözni egy-egy hónapban.

A lakáshitelt viszont tényleg én sem értem. Illetve persze, értem, mert x év után legalább lesz saját lakásod. Viszont ha nem tudod fizetni, el is veszhet az a lakás.. Egy albérletet meg, ha nem tudsz fizetni, elköltözöl egy olcsóbba. Én soha nem mernék felvenni 15-20-25 évre hitelt. Mondjuk se kutyám, se macskám, férjem és gyerekem pedig pláne nincs, szóval lehet, ha majd családom lesz, akkor máshogy gondolkozom majd...

2011. aug. 11. 15:45
 25/32 anonim ***** válasza:

Én nem értem mi bajotok van nektek, pénzeszsákoknak:-(( Mindenki boldogul, ahogy tud, örülj hogy te ilyen kis ügyes vagy, neked ment hitel nélkül is.

Miért kell a sok szerencsétlenen még itt is csapni egyet?

Figyi, én munka miatt elköltöztem még a régióból is, annyira nem volt meló.Ahol most lakom, egy 35 nm-es lyuk albérleti díja 40eFt.

Most van egy lakáshitelem, kezdtem 38 eFt-tal, most kb. 60-65 eFt lesz, de ezt tudom fizetni, és még talán egyszer letelik a hitel is.Ha albérletben maradok félre tudok tenni mondjuk havi 20eFt-ot.Na abból legfeljebb az Idősek Otthonában tudok majd szobát venni....

Vagy maradtam volna otthon anyám nyakán munkanélkülinek?????

2011. aug. 11. 15:45
 26/32 anonim ***** válasza:
Nagyon más az, ha valaki luxus dolgokra vesz fel hitelt, és más az, ha valaki házra, autóra (nem full extrás, egy átlagos kocsi!) vesz fel hitelt.
2011. aug. 11. 15:47
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Ez azért nagyon brutál, kedves kérdező. Nem tudom, hogy hol él a keresztlányod albérletben, de felénk egy albérlet legkevesebb 40ezer + rezsi. Tehát már pusztán az albérletet sem tudná kifizetni a 60ezres béréből. Valószínűleg nekem is lesz családiházam kb. 30 évesen, de nem 40 milliós és főleg nem minimálbérből. Havonta 100-150ezret rakunk félre a férjemmel, de gondolhatod, hogy nem minimálbért keresünk. Én tisztában vagyok vele, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy van stabil, jól fizető munkahelyünk. Eszembe nem jutna azzal vakítani a fiatalságot, hogy majd minimálbérből ők is megoldják ezt. Szánalmas vagy, de erre majd magad is rájössz.
2011. aug. 11. 16:10
 28/32 anonim ***** válasza:
55%

Azért valahol igaza van a kérdezőnek. Igazság szerint a fő baj az, hogy az emberek amikor jön az "ingyen pénz", akkor nem tudnak mértéket tartani. Oké, legyen hitel. Na de könyörgöm, húsz évre???

Lakáshitel és lakáshitel között van különbség, ezt nem látja az átlagember. Odáig rendben van,hogy lakni kell valahol. De olyan lakást kellene választani, amit ki bír az ember fizetni. Mi tíz évre vettünk fel, de még ezt is sokallom. Okos ember nem vesz fel hitelt 5-8 évnél hosszabb időre. Addig ugyanis még nagyjából lehet előre látni. Húsz évre viszont nem.

Persze ebből icipici lakás lesz. De öt év múlva azt el lehet adni és venni önerővel egy nagyobbat. Így egyrészt rezsit spórol az ember, másrészt ugye nem fizet kamatos kamatot. Vagyis hát nem annyit. És a másik dolog, hogy öt év alatt nem emelkedik vállalhatatlan magasságba a frank sem...

2011. aug. 11. 17:52
 29/32 anonim ***** válasza:
69%

Jaj, hagyjuk már ezt a minek kell hitelt felvenni… Senki nem azért vesz fel hitelt, mert hude jó. A kérdező pedig tuti nem 40éves, vagy ha igen, egy 16 éves színvonalán van.

30 már elmúltam én is, szerencsére nincsen semmilyen függőben lévő hitelem. Ezt csak azért mondom, mert nem az elfogultság, vagy a gyötrelem beszél belőlem a hitellel kapcsolatban. Azonban kizártnak tartom, hogy valaki a nulláról indulva, segítség nélkül, és hitel nélkül vásároljon egy lakást. Mindezt pláne úgy, hogy a minimálbért súroló fizetésből. Szerencsére soha nem kerestem minimálbért, sőt, az esetek többségében, 2x vagy 3x többet, mégse tudok most 10M lecsapni az asztalra. Számoljon már valaki utána, hogyha kirepül a szülői házból 18-20 évesen. Fizeti az albérletet, rezsit, élelmiszert, háztartási kellékek (mosószerek stb), ruházkodik, ne adj isten, még elmegy szórakozni is, mennyi félretenni való pénze marad. ??? Tegyük fel azt, hogy én „jól” keresek, és mindezek mellet marad havi 100e forintom amit félreteszek, akkor is mennyi idő mire összegyűlik egy 40M lakásra való? De legyen csak 30M…

Ugyan már…

Szüleimmel egy 3 szintes kertes házban laktam, amit anno 300e forintért vásároltak 78-ban. (Most olyan 20-30M az értéke)Ha a nagymamám akkor nem segít nekik, bizony ők se tudtak volna lakást venni. Szerintem az emberek 80% mindig is segítséggel jutott lakáshoz, vagy hitellel.

Tisztelet a kivételnek! Nekem nem fáj, ha valaki összegyűjt annyi pénzt, hogy hitel nélkül megveszi a lakást, és segítség se kell neki, gratulálok! Őszintén! Valamit nagyon jól csinál, és hajrá csinálja is tovább. Ismerek olyat aki megtudta csinálni, az egyetemista évei alatt egy szobában lakot, majd híres ügyvédként befutott, nemhogy lakást, nyaralókat is vett. Azonban azt kell hogy mondjam, még neki sincs akkora pofája, mint itt a kérdezőnek!!

2011. aug. 11. 19:28
 30/32 anonim ***** válasza:

Vegye már észre mindenki, hogy jelenleg a lakások nagy része Magyarországon egyszerűen túl van árazva. Értem ezalatt, hogy az ÁTLAGkeresetekhez képest egy ÁTLAGlakás gyakorlatilag a megfizethetetlen kategória (l. a tavalyi egyik Kassza adását Baló Gyurival).

Iszonyú hitelbőség volt kb. 2002-től 2009-ig, de ennek az időnek vége. A könnyen kapható hitelek miatt az eladók az egekbe emelhették az árakat (megtehették, mert így is sikeresen el tudták adni az ingatlanokat). Most nincs hitel, vagy csak igen-igen keveseknek.

Hosszabb távon helyreáll a kereslet-kínálat viszonya, tehát szerintem a tényleges kereslethez fognak igazodni (magyarul csökkenni) a lakásárak.

Az, hogy most ilyen magasak az árak, az a korábbi hitelbőség eredménye. Elmúltak azok az idők, amikor tudni lehetett, hogy pl. egy 50 m2-es panellakás 10 millió forintba kerül és punktum (és meg is vették ennyiért). Annyiba kerül, amennyit adnak érte. Könnyen elképzelhető, hogy néhány év múlva ugyanez már csak 6 milliót fog érni.

2011. aug. 13. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!