Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért vesznek fel az emberek...

Miért vesznek fel az emberek hitelt?

Figyelt kérdés

Amit persze 2-3 év múlva fizetni sem tudnak.

Minek a lakáshitel? Annyira jó egy olyan házba lakni, ami szinte nem az övék? Én inkább laknék itthon addig, amíg nem tudok venni magamnak egy házat...

Vagy minek pl drága tv, telefon - persze hitelre. Marha menő az a holmi, ami még ki sincs fizetve...

Nagyon szánalmas és butának tartom a hiteles embereket. Mi a véleményetek?

2011. aug. 11. 15:00
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
86%

Minek a lakáshitel? Annyira jó egy olyan házba lakni, ami szinte nem az övék? Én inkább laknék itthon addig, amíg nem tudok venni magamnak egy házat...

Tekintsd magad szerencsésnek hogy van hol laknod..Sokan nem tudnak a szülői házban lakni és a híd alá meg nem mehetnek..

Nagyon gyerek vagy még ha így gondolkodol..

2011. aug. 11. 15:05
 2/32 anonim ***** válasza:
37%

Tökéletesen, 100%-ig egyet értek veled, és egy percig sem tudom sajnálni azokat az embereket, akik itt nyafognak, hogy mi lesz velük, nem fogják tudni fizetni a törlesztést.

22 éves vagyok, évek óta van egy hosszú távú befektetésem, és egy fix jövedelmem, mert elkezdtem időben gondolkodni a jövőmön, és ésszel tettem, ezért 3-4 év múlva, lesz miből lakást/házat venni hitel nélkül, és ennyi

3/32 anonim ***** válasza:
83%
Cicabogár, majd ha megvetted a lakásodat a keresetedből, akkor folytatjuk ennek a kitárgyalását.
 4/32 A kérdező kommentje:
Akkor inkább megyek a híd alá, minthogy 20-40 évig fizessen a ház hitelét! Ráadásul ha nem lesz jövedelmem, még a házat is elveszítem.. Szép jövő
2011. aug. 11. 15:06
 5/32 A kérdező kommentje:
Ja és igen a legszebb, hogy ez a rengeteg buta, felelőtlen ember utána nyavalyog, hogy "jaj az a szemét bank"... Érdekes, nem a bank kötelezte a hitel felvételét.
2011. aug. 11. 15:08
 6/32 anonim ***** válasza:
100%

1. Valóban nem mindenki maradhat a szüleinél.

Ez van.

2. Nem mindenki keres annyit, hogy félre tudjon tenni belőle jelentős összeget, netán még befektetései is legyenek. Főleg nem önerőből.

3. Akinek nincs megfelelő hátszele ahhoz, hogy befektetésekbe kezdhessen tizenévesen, nincs elég jövedelme, hogy félretegyen havi 150 ezret, annak is laknia kell valahol.

Az a nagy büdös ku.rva helyzet, hogy a többség egy 55nm-es panellakásból indul, az átlagos jövedelmű szülők nem épp számottevő anyagi támogatásával, és átlagos jövedelemmel, vagy azzal se.

Persze vannak olyanok, akiknek nem okoz gondot, hogy négy testvérükkel és azok családjával, a szüleikkel és a saját 6 gyerekükkel élnek egy két szoba-konyhás panellakásban, de van, aki ennél többre vágyik.

Lehet, hogy nem egy nagyarcú, mellveregetős tini, csak egy tapasztalt közgazdász, de egyelőre legyen mérvadó Bogár László véleménye: ma Magyarországon a lakhatási költségeket nem foglalja magában az átlagos munkabér.

Olvasni nem tudók számára ajánlom a youtube-ot:

http://www.youtube.com/results?search_query=bog%C3%A1r+l%C3%..

2011. aug. 11. 15:13
 7/32 anonim ***** válasza:

Szeretnélek megnézni amikor a híd alatt leszel..

Tudod könnyű úgy kioktatni,és lenézni a másikat ha mindent a segged alá tesznek.

Van hol laknod.Így eszedbe sem jut,hogy másnak nincs hol laknia,mert olyan körülmények között él,hogy képtelen tovább a szülői házban maradni.

De te élvezed ezt a lehetőséget,mert valószínű a te szüleid nem terrorizálnak,nem bántanak.Feltételezem ,hogy tanulsz még.Így fogalmad sincs,hogy mennyibe kerül egy ház fenntartása..De neked ezzel nem kell foglalkoznod mert a szüleid intézik helyetted.Ha dolgozol akkor is jó ha leadsz 20-30 ezret a fizetésedből..Ezt ha egyedül kéne fenntartani egy lakást messze nem elég..

Azt hogy valaki hitelt vesz fel telefonra,tévére..Nos ez csakis az ő magánügyük...Nem mindenkinek vannak gazdag szülei akik szó nélkül megveszik ezeket a gyereknek..

Nem lenézni kell ezeket az embereket mert nagyon sokan vannak akiknek soha nem volt s nem lesz olyan lehetőségük,hogy kapjanak vagy örököljenek egy házat.

Ha meg albérletben élnek akkor meg teljesen mindegy hogy az albérletet fizetik éveken át,vagy a házukra a hitelt..

2011. aug. 11. 15:15
 8/32 anonim ***** válasza:
70%

21 éves vagyok, de azt hiszem, én tudok gondolkodni, veled ellentétben...

mész a híd alá? a híd alól jársz dolgozni, és majd ott mesélsz este a gyerekednek is??????

gondolkodj már, az istenit!!!

neked könnyű, gondolom még tanulsz, anyuciék meg eltartanak. fizetik a rezsit utánad is, etetnek, stb.

egy olyan fiatal pár, akinek nincs lehetősége a szüleinél lakni (pl. másik városban talál munkát), kénytelen hitelt felvenni és lakást/házat venni. Most felteszed a kérdést, hogy miért nem megy albérletbe? Az albérlet is drágul, ugyan úgy, mint ahogy nőnek a hitelek. Ugyan annyit fizetnek ki albérletre, mintha felvesz egy hitelt, és a törlesztőrészletet fizeti. Egyik esetben a főbérlőtől, másik esetben a banktól függ. És a bankok ilyen esetben általában türelmesebbek, mint a főbérlők, hisz lehet, a főbérlő meg a bérleti díjból fizeti a hitelt. Érted??

ha a hiteledet fizeted, akkor van rá esély, hogy egyszer valamikor az a ház a Tiéd lesz, albérlet esetében ilyenről még nem hallottam.

Én az ilyen alapgondolkodású embereket tartom szánalmasnak és butának. Kíváncsi leszek, 2 gyerekkel hova mész előbb... a híd alá, vagy az OTP-be?

Hogy ne vállaljunk gyereket biztos háttérre? Mit takar a biztos háttér? Munka, Otthon...otthon csak hitelből lehet azoknak, akik tisztességesen dolgoznak. Ugyan ott tartunk. Ne akarj belekötni, mert nincs igazad!

2011. aug. 11. 15:16
 9/32 A kérdező kommentje:

Semmit sem tettek a hátsóm alá.

Minimálbérért dolgoztam, sőt, még itthon sem laktam. Szóval albérletet is kellett fizetnem, még is sikerült hitel nélkül is felépítenem ÖNERŐBŐL egy 40 milliót érő házat.

10/32 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy??
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!