GYED-et kapok így, megszűnik a munkahelyem?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Novembertől volt bejelentett munkahelyem, de áprilisban megszíűnik a melóhely:((
br. 120 at kaptam
most 2 hónapos terhes vagyok(3 hónapos leszek mikor megszünik)
ha elmegyek ezután 180 nap táppénzre és az új törvény szerint 365 nap kell már a gyedhez akkor én meg fogom kapni a gyedet?és ha igen mennyit?
meg lesz így is a max gyedem?
mennyivel csökkenti a táppénz a gyed összegét?
ezekután tgyás is jár?vagy az a táppénz miatt nem?
köszi előre is
2009. márc. 31. 18:11
1/3 anonim válasza:
Ha jogutód nélkül szűnik meg a munkahelyed akkor a munkaviszonyod is megszűnik függetlenül attól, hogy kismama vagy. Ha nem szűnik meg a munkahely, csak leépítés lesz és neked határozatlan időre szóló munkaszerződésed van akkor a munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyodat. A munkaviszony megszűnése után passzív táppénz csak 45 napig jár. A 365 nap még nem biztos, hogy vonatkozik rád, tehát nem igazán ez lesz a gond ha megszűnik a munkaviszonyod, hanem az is, hogy a szülés időpontjában nem leszel biztosított. Akkor pedig nem jár se tgyás, se gyed hiába van előtte munkaviszonyod. Passzív jogon akkor jár tgyás, ha valaki a munkaviszony megszűnését követő 42 napon belül szül. Passzív jogon is járhat gyed abban az esetben ha valakinek a tgyás alatt szűnik meg a munkaviszonya. Tehát több megoldás lehetséges. A táppénz sosem képezi egy másik ellátás alapját,azt mindig bérből számolják. A max gyedhez kb. bruttó 145.000,- Ft átlag kereset kell.
2/3 A kérdező kommentje:
br 145 ezer????
én úgy tudom 120-125 ezer
2009. ápr. 1. 09:21
3/3 anonim válasza:
A 120-125 ezer biztos nem elég a max összeghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!